grosu99 Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Eu as face teste cu semnal dreptunghiular.... Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 1 oră în urmă, grosu99 a spus: Eu as face teste cu semnal dreptunghiular.... Nu cred ca am din păcate generator care sa meargă la 120Mhz cu dreptunghi. Deși se poate sa am. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 (editat) Acum 2 ore, grosu99 a spus: Eu as face teste cu semnal dreptunghiular.... La 120 Mhz ? 1 oră în urmă, dan cod a spus: Nu cred ca am din păcate generator care sa meargă la 120Mhz cu dreptunghi. Deși se poate sa am. Sigur nu aveti si daca aveti , atunci sigur nu aveti osciloscop care sa-l vada. Nu trebuie 120 Mhz, in schimb trebuie un semnal cu un rise time foarte rapid si de aici se poate determina banda totala a osciloscopului ( inclusiv sonda intra in ecuatie ) cu formula BW ( total ) in GHz = 0.35 / RT ( 10 - 90 % ) in nSec Editat Martie 7, 2022 de djvas Link spre comentariu
djvas Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Dar daca nu stim RT-ul semnalului dreptunghiular avem nevoie de osciloscop capabil de RT in ordinul picoSecundelor. Am vaga impresie ca e mai rar pe la amatori ! Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 8, 2022 Autor Partajează Postat Martie 8, 2022 Multumim @dancod ptr efortul depus. BR/Daniel Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 8, 2022 Autor Partajează Postat Martie 8, 2022 (editat) Salut @dan cod Daca poti, te rog pune si forma la 100Mhz, sa vedem daca e sub 3dB atenuare fata de 27Mhz? Mersi BR/Daniel Editat Martie 8, 2022 de Craciun Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 8, 2022 Partajează Postat Martie 8, 2022 Acum 5 ore, Craciun a spus: Multumim @dancod ptr efortul depus. BR/Daniel Sper ca este de folos. Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 9, 2022 Autor Partajează Postat Martie 9, 2022 Salut @dan cod Daca poti, te rog pune si forma la 100Mhz, sa vedem daca e sub 3dB atenuare fata de 27Mhz? Mersi BR/Daniel Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Asa arata la 100MHz. Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Si generatorul cat avea la iesire ? Link spre comentariu
djvas Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 A venit si al meu astazi si m-am jucat vreo 2 ore cu el in continu.... concluzia generala NO NO NO NO Aspecte minore : - a venit ecranul zgariat desi era sigilat - sonda este cea mai ieftina posibila si sunt convins ca e departe de 100Mhz. A venit fara nici o eticheta pe ea asha ca nu se poate spune care model este... conform prospectului poate fi de min 20 Mhz si max 200 Mhz Aspecte majore : - Total neliniar cu frecventa si cu setarile interne drep urmare NU am putut deduce banda reala chiar daca m-am chinuit un pic. Pana pe la vreo 15 Mhz e cat de cat liniar, dupa asta cade destul de abrupt pana pe la 63 MHz dupa care surpriza... isi revine si iar incepe sa cada. - Toate afisarile legate de amplitudine sunt total eronate si nici macar in concordanta una cu alta. De ex la 100mV pe diviziune arata aprox 530 mVPP , daca comut la 200mV pe div se aude un releu iar indicatia este 407mVpp !!! Evident nu am modificat nimic la semnalul aplicat. - Este foarte sensibil la baza de timp , orice baza de timp diferita de 2-5 cicluri complete pe ecran il baga instant in aliasing . De fapt sta extraordinar de bine la aliasing !! Nu am mai vazut asha pana acum. - Trigerul este destul de slabut si din aceasta cauza in 90 % din cazuri apare un jitter maricel pe semnalul vizualizat . Functia de Single este la misto... el declanseaza in acest mod dar restul este doar o simpla captura de ecran. - Daca baza de timp este mica de aprox 1/4 din periaoda semnalului trigerul nu mai agata. Deci un pic mai greu de masurat rise time pe dreptunghi si oricum 10-90% trebuie aproximat deoarece nu are nici un fel de markere. Cumuland cele de mai sus il consider mai mult un display de semnal si nu osciloscop ... GUI este destul de basic si intuitiv.. singurul aspect neplacut pentru mine este ca odata deplasat pe axa nu exista un buton de revenire la 0. Aspecte pozitive : - frecventmetrul masoara corect pana pe la 90 Mhz !!!! Mai bine decat la Rigol !! - este foarte mic si compact numai bun de luat in ghiozdan - bateria tine suficient de mult ( in 2 ore am consumat mai putin de 1/2 ) - Si Da se poate vizualiza un semnal de 120 Mhz dar doar atat. Poze nu stiu daca mai are rost sa pun ... dar am gasit un review unde se vad toate cele povestite mai sus desi autorului i-au cam scapat unele aspecte vizibile. - Are 4 frecvente pentru calibrarea sondei ( nu le-am testat) https://www.youtube.com/watch?v=EUr3k9Jdx58 Link spre comentariu
djvas Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Ce ziceti ? sa pun surubelnita pe el si pe urma poze din interior ? Link spre comentariu
validae Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Cam ştim ce e în interior.Se poate vedea pe YT, pe canalul australianului...Dave. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Poti sa pui poze cu interiorul daca tot il detii, pentru cei ce spera sa fie altceva inauntru. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 10, 2022 Partajează Postat Martie 10, 2022 Eu am zis ca este jucarie. L-am luat doar de amorul artei(nu lucrez la frecvente mari deloc) și a peste 10 osciloscoape deci am cu ce lucra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum