Craciun Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 (editat) Salut @dancod, Stiu ca ai si tu un osciloscop KKmoon DS120 Mhz. Daca ai si un generator cu nivel stabil la 120Mhz si ai timp si chef ar fi interesant de testat cum se comporta osciloscopul la 120Mhz. Pe YT sunt diverse filmulete cu astfel de teste dar nu stiu cat de multa incredere poti sa ai in testele alora, de aceea apelam la tine, bineinteles daca poti si ai chef sa faci testul. Mersi, BR/Daniel Editat Martie 3, 2022 de Craciun Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Acum 14 ore, Craciun a spus: Salut @dancod, Stiu ca ai si tu un osciloscop KKmoon DS120 Mhz. Daca ai si un generator cu nivel stabil la 120Mhz si ai timp si chef ar fi interesant de testat cum se comporta osciloscopul la 120Mhz. Pe YT sunt diverse filmulete cu astfel de teste dar nu stiu cat de multa incredere poti sa ai in testele alora, de aceea apelam la tine, bineinteles daca poti si ai chef sa faci testul. Mersi, BR/Daniel Salut. Sa nu uit și testez săptămâna viitoare. Dacă vedeam mesajul mai repede puteam testa azi. Am generator nu se pune problema. Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 6, 2022 Autor Partajează Postat Martie 6, 2022 (editat) Salut @dancod, Daca ai si un alt osciloscop care poate 120Mhz ar fi bine de pus in paralel sa vedem comparativ. Mersi, BR/Daniel Editat Martie 6, 2022 de Craciun Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Pun aici rezultatele. Semnalul este de la un stand de reparații stații radio. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Se poate preciza cat e nivelul real al generatorului? Multumesc. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Sigur nu. Ar trebui sa îl masor cu ceva. Nu am alt osciloscop pentru frecventa asta. Milivoltmetru am dar e mai mult de lucru și sincer nu am timp. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Ok, nu-i bai. Discutand cu Daniel speram ca cineva sa poata determina banda reala a osciloscopului. Banuind ca generatorul este oarecum linear, se vede ca intre 27MHz si 120MHz avem o atenuare de 7dB. Se poate concluziona ca banda osciloscopului nu este 120MHz, dar nu putem vedea unde se limiteaza la doar 3dB. Multumesc. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Clar atenuează la 120MHz dar macar,, vede,, ceva., cu altele la frecventa asta nu vezi nimic. Nu am fost curios niciodată sa masor ce scoate aparatul, îl folosesc la testat stații CB(nu lucrez în general cu frecvente mari de aceea nici nu am scule pentru asa ceva) Pe aparat scrie maxim 10mV la ieșire. Eu folosesc 3 sau 10 uV în general. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Acum 22 minute, Mircea a spus: Banuind ca generatorul este oarecum linear, se vede ca intre 27MHz si 120MHz avem o atenuare de 7dB. Se poate concluziona ca banda osciloscopului nu este 120MHz, dar nu putem vedea unde se limiteaza la doar 3dB. Multumesc. Eu nu as trage aceasta concluzie asha rapid... Nimeni nu a vorbit pana acum de adaptarea de impedanta. Sunt convins ca gen are 50 Ohmi deci corect ar fi fost sa vedem un terminator de 50 ohmi la intrarea in osciloscop. Sau acesta stie 50 ohmi ? Deasemenea ar trebui masurata si atenuarea introdusa de cablu care poate fi nesemnificativa sau ..nu Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Oricum la cât a costat jucăria chiar merita. Eu chiar pe post de jucărie am luat osciloscopul asta. Fiind la acumulator masor în sursa fără probleme. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Cred ca o sa iau si eu unul. Imi dati si mie un link de unde ati luat ? Link spre comentariu
djvas Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 L-am comandat https://www.banggood.com/MUSTOOL-MDS120M-Professional-Digital-Oscilloscope-120MHz-Analog-Bandwidth-500MS-or-s-Sampling-Rate-320x240-LCD-Screen-Support-Waveform-Storage-with-Backlight-p-1759856.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=search Pare acelasi lucru dar alta firma Cand vine o sa fac niste masuratori ca am cu ce Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 1 hour ago, djvas said: Eu nu as trage aceasta concluzie asha rapid... De acord cu comentariile tale. Daca intre 27 si 119MHz putem intelege ca sistemul de transmitere nu e ideal si atenuari pot apare, cum se explica atenuarea de la 112 la 119MHz? Ramane testul tau sa lamureasca. Multumesc si tie pentru implicare. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 (editat) Atenuarea se explica prin faptul ca face aliasing la greu ADC-ul ala din el. Pe intrare ce are, tot un sir de rezistente chioare in paralel cu condensatoare, ataca un operational si intra in ADC dupa aia ? Ce alte osciloscoape serioase ( chiar si chinezesti ) ati mai vazut asa si sa fie liniare pana in 120 Mhz ? Cele mai ieftine osciloscoape portabile ce merita luate in seama sunt owon hds200 si un hantek asemanator. Astea inauntru au cam acelasi lucru cu osciloscoapele serioase, nu mint in specificatii si se si cunoaste ca nu 'danseaza' liniile pe ecran si nivelul nu variaza cu frecventa. https://m.banggood.com/OWON-HDS200-Series-2CH-Handheld-Oscilloscope-100MHz-Bandwidth-20000-Counts-Multiumeter-OSC-+-DMM-+-Waveform-Generator-3-in-1-Suitable-for-Automobile-Maintenance-and-Power-Detection-p-1916147.html Editat Martie 7, 2022 de modoran Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 7, 2022 Partajează Postat Martie 7, 2022 Banda de frecventa a unui osciloscop (bandwidth) este plaja de frecventa atata timp cat atenuarea nu depaseste 3dB. Deci, linear nu e nici un osciloscop in banda lui. Insa, ideea la un aparat de masura e sa stii cat de corect masoara si in ce plaja. D-asta si discutia de fata: cat masoara real acest osciloscop (in limitele a 3dB). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum