sonic11 Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 Excelenta.... hâmm, cred ca cel mai tare conteaza sa fie facut de mana ta, restu este cancan Excelenta= foarte multi bani de investit Link spre comentariu
YsD_SoRyN Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 De acord cu excelenta, dar sa nuantam chestiunea . Sa presupunem ca avem un lant cu microfon sau doza si apoi amplificator cu tuburi , aici treaba e clara . Cand am semnal de la un emitator radio , CD sau alte aparate cu procesoare ce mai obtin in final daca trec printr-un amplificator cu tuburi ? Ce ar fi sa intercalez intr-un lant audio HI-FI cu tranzistoare sau integrate doar o singura trioda sau o singura pentoda ca sa sune intr-un fel sau in altul? Link spre comentariu
darius_bv Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 Nu vreau sa deviez subiectul topicului intr-o directie care nu duce nicaieri, pentru ca s-a discutat mult si inutil despre mirajul tuburilor vis-a-vis de semiconductori. Un domn cu multa experienta in domeniu, pe care-l respect si care inca mai are bunavointa de a posta si ajuta colegii pe acest forum spunea ca un amp push-pull pe tuburi bine realizat suna la fel de bine ca un amp bun cu semiconductori. Da, in conditii de clipping limiteaza mai domol decat tranzistoarele: acesta este un mare plus. Un alt prieten, electronist cu experienta, spunea ca diferenta intre cele doua categorii de amplificatoare consta in felul placut in care distorsioneaza cel cu lampi. Parerea mea este ca ambii au dreptate! Despre inserarea unei triode in lantul audio in speranta ca se obtine nu-stiu-ce... da este adevarat DOAR daca trioda/pentoda distorsioneaza. Este la fel ca permutarea tuburilor diferite fara a tine cont de punctul static de functionare sau de impedanta de iesire: tine doar de subiectivitatea perceptiei celui care asculta, DAR nu are legatura cu acuratetea proiectarii. Repet: un amp pe tuburi bine facut incepe cu proiectarea corecta a schemei, apoi alegerea atenta a componentelor pentru ca fiecare element conteaza in lantul audio si se termina cu incintele care deasemenea trebuiesc adaptate pentru acest tip de amplificator. Aceasta inseamna excelenta... si costa foarte multi bani si mai ales timp. Nu sunt carcotas, sa nu ma intelegeti gresit. De cand am inceput sa lucrez cu tuburi, am renuntat definitiv la a ascula pe vechiul meu amplificator cu semiconductori, si DA, sunt extrem de multumit! Link spre comentariu
saptemari Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 @darius_bv Ce amplificator era cel cu semiconductori? E important cred Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 Acum 2 minute, darius_bv a spus: spunea ca un amp push-pull pe tuburi bine realizat suna la fel de bine ca un amp bun cu semiconductori. As preciza :suna mai placut. Acum 3 minute, darius_bv a spus: diferenta intre cele doua categorii de amplificatoare consta in felul placut in care distorsioneaza cel cu lampi. Distorsiunile niciodata nu sunt placute... ( exceptie cele de chitara) Mare parte a "mirajului" se petrece in traful de iesire, de aceea ampul pe lampi suna altfel, si mai placut decat cel cu semiconductori. Ampurile cu lampi dar fara traf de iesire ( OTL,) nu mai suna asa placut, seamana a mosfet... Am 7 amplificatoare cu semiconductori, si totusi cel PP cu EL84 " ami lipeste urechea" de muzica cel mai mult, si mai placut. Link spre comentariu
darius_bv Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 8 minutes ago, Усилитель said: Distorsiunile niciodata nu sunt placute... ( exceptie cele de chitara) Sincer sa fiu, mie imi place chitara asa cum este ea, fara efecte speciale. Daca va uitati la spectrul unui amplificator SE versus spectrul semnalului aplicat la intrare, o sa vedeti ca exista si altfel de distorsiuni placute. Si mie-mi plac, recunosc! 12 minutes ago, saptemari said: Ce amplificator era cel cu semiconductori? E important cred Ascultam pe un Victor JA-S5 (reconditionat profesional), de prin '70. Mi-a placut pentru ca lantul de amplificare era "scurt", fara zeci de tranzistoare, cum este la moda acum printre pasionati (nu condamn pe nimeni!). Link spre comentariu
darius_bv Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 Am masurat odata acest amplificator la putere maxima. Link spre comentariu
saptemari Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 Și la ce amp cu lampi ascultați acum? Link spre comentariu
darius_bv Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 Ascult la acest amplificator. Cand va fi finalizat, il voi prezenta. Lucrez de trei ani la el, mai am o singura etapa: inscriptionarea. Link spre comentariu
saptemari Postat Aprilie 7, 2022 Partajează Postat Aprilie 7, 2022 (editat) Eram curios sa vad ce amplificatoare ati comparat. Eu sunt de parere ca foarte mult conteaza si tipul de muzica pe care il asculta omul. Reproducerea unui anumit gen muzical poate fi mai dificila decat a altui gen. Eu am un 2A3 SE si un Sanyo P55. Imi plac amandoua si nu as spune ca il prefer pe vreunul, dar in mod cert sunt foarte diferite. As incerca si un amplificator push-pull. Editat Aprilie 7, 2022 de saptemari Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum