Ungureanu Daniel Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Stimati colegi am pus in opera un amplificator mono , simplu de construit si economic deoarece foloseste doua tuburi 6F5P(ECL85) si un transformator de retea toroidal 220/16,5V/20VA pe post de transformator de iesire . Atasez doua foto si schema. Aceasta a fost copiata de pe un site rusesc care nu mai produce si nici nu mai vinde de cand a inceput pandemia ,dar am mai "pieptanat-o" eu un pic pentru ce piese avem in sertar . Initial am vrut sa construiesc un radio MF ,dar din lipsa de trafo FI am inceput cu ce este mai simplu, adica amplificatorul . Evident ca nu are cine stie ce putere si din lipsa de aparatura nu pot face nicio estimare cu privire la caracteristici, dar pe o mini boxa reflex recuperata de la un tv LCD se aude extrem de clar . Cablajul imprimat are locuri si pentru o eventuala reactie negativa, dar nu este cazul. Am alimentat filamentele cu tensiune continua din doua convertoare DC/DC care primesc la randul lor 12V din alte doua surse in comutatie 220V/12V/2A pe care le-am avut la indemana . In acest fel nu am zgomot de retea deloc in difuzor . Pentru tensiunea mare am folosit un transformator toroidal cu 2x115V cu punte semiconductoare si fitre RC. Consumul la 300V este de 5mA pe preamplificator si 75mA pe final . Am testat vreo 50 de difuzoare in majoritate provenind din televizoare si am constatat ca cel mai puternic si mai clar suna cu un model elipsoidal Sharp cu 8Ohm. Schematic_tube stereo amplifier_2022-03-03.pdf Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 salutare! Va felicit pentru realizare! Ati masurat cumva rezistenta ohmica a infasurarior trafului folosit la iesire? Multumesc. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Spor la lucru , incet se poate cauta Varianta imbunatatita si certificata audio : ECL805. Ar trebui sa fie accesibil , nu este prea cautat..... Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Daca m-ar lasa timpul, as experimenta cu PCL 85, mi-am procurat, am gasit si traf de aprox 17 V pentru filamant... Link spre comentariu
franzm Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Am vazut la rusi un fel de amplificator 2.1: Pe basi era un push-pull iar pentru sateliti era în configuratie parafeed. Adica avea doar doua tuburi finale dar trei transformatoare de iesire. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Acum 3 ore, franzm a spus: Am vazut la rusi un fel de amplificator 2.1: Pe basi era un push-pull iar pentru sateliti era în configuratie parafeed. Adica avea doar doua tuburi finale dar trei transformatoare de iesire. Am vazut asemanator cu asta in radio DDR....nu mai tin minte modelul. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Acum 3 ore, aurel70 a spus: Daca m-ar lasa timpul, as experimenta cu PCL 85, mi-am procurat, am gasit si traf de aprox 17 V pentru filamant... https://tube-diy-kit.com/3w-low-frequency-amplifier.html Si o varianta interesanta care merge cu traf de alimenare la iesire https://tube-diy-kit.com/tube-srpp-amplifier-for-computer.html Link spre comentariu
YsD_SoRyN Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Усилитель acesta este site-ul de unde am furat ideea. Din pacate nu mai produce aparate si dupa cum merge treaba cred ca nu sunt sanse nici in viitorul apropiat . Am masurat chiar acum trafo iesire pentru colegul aurel70. 58,61H/58Khz cu 214 Ohm si 14,41mH cu sec. in s.c. 6,164/mH/300kHz cu 2,12 Ohm Amplificatorul e doar un experiment care mi-a dovedit ca lipsa curentului continuu in trafo iesire produce un sunet cu frecvente joase viguroase. Urmeaza sa-l cuplez la un radio cu 8 tuburi pe care tocmai l-am asamblat . Pentru radio am scule pentru teste, dar pentru sunet nu am nimic . Acum am abandonat ambele constructii ca sa lucrez la sursa de alimentare . Tot incerc sa fac niste aparate economice ,dar cheltui pentru fiecare cam de 3-4 ori fata de cat as da pe unul facut de fabrica . Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Daca ma orientez la schema din primul link, respectiv cel SE, cred ca ar fi foarte potrivit traful de iesire de cadre, ele "mergeau impreuna" in TV AN cu tuburi. Am si acest traf, doar ar trebui sa rebobinez secundarul. Link spre comentariu
aurel70 Postat Martie 30, 2022 Partajează Postat Martie 30, 2022 Colegul a postat mai sus in timp ce scriam....Cu siguranta in SE si cu traf de cadre nu pot obtine ceva spectaculos, dar vreau sa folosesc materiale recuperate. Multumesc foarte mult pentru masurarea parametrilor! Link spre comentariu
saptemari Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 10 hours ago, YsD_SoRyN said: Усилитель acesta este site-ul de unde am furat ideea. Din pacate nu mai produce aparate si dupa cum merge treaba cred ca nu sunt sanse nici in viitorul apropiat . Am masurat chiar acum trafo iesire pentru colegul aurel70. 58,61H/58Khz cu 214 Ohm si 14,41mH cu sec. in s.c. 6,164/mH/300kHz cu 2,12 Ohm Amplificatorul e doar un experiment care mi-a dovedit ca lipsa curentului continuu in trafo iesire produce un sunet cu frecvente joase viguroase. Urmeaza sa-l cuplez la un radio cu 8 tuburi pe care tocmai l-am asamblat . Pentru radio am scule pentru teste, dar pentru sunet nu am nimic . Acum am abandonat ambele constructii ca sa lucrez la sursa de alimentare . Tot incerc sa fac niste aparate economice ,dar cheltui pentru fiecare cam de 3-4 ori fata de cat as da pe unul facut de fabrica . Interesant. Ce radio? Link spre comentariu
tm07uxo Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 De ziua mea am primit cadou 4 cutii de pantofi nr.43 cu piese 2buc transformatoare Tango, 2buc. tuburi KT88, 4buc condensatoare Mundorf 047uF , 2buc bobine de soc AudioNote, un traf de alimentare NoName si alte maruntisuri...Ca un amanunt , a trebuit sa scot trafurile din cutii si sa le duc la masina in brate ptr. ca cutiile au cedat... Si ca sa nu fiu OFF topic sper va voi face cu cheltuieli minime '" CEL MAI ECONOMICOS '"amplificator dar care va fi si tangent cu HI-FI , sper ca nu voi dovedi numai un principiu ca un traf oarecare pus pe post de OTP va cinta.... Domnilor de ce nu cautati "Excelenta" ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 - cred ca esti singurul care primeste asa cadou..... - toata lumea cauta Excelenta,.... dar problema este ca costa, si multi au alte prioritati. -sunt multi care nu au construit nimic cu tuburi, necunoscutul sperie, dar poate de la relatarile, constructiile altora primesc curaj sa incerce. Apoi cu primele reusite, chiar daca nu suna hifi, primeste curaj si vointa pt a face "ceva" mai performant. Eu as zice ca merita sprijinit orice efort, in ziua de azi electronica in general nu mai atrage tineretul, d'apoi constructiile cu lămpi..... @tm07uxo spor la lucru, ai idee ce schema, ce cutie/design, etc abordezi? Link spre comentariu
YsD_SoRyN Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 E vorba de un kit numit Iwistao . Am scris in : Acum i-am tras FI pe 10,78Mhz pentru ca am intampinat ceva greutati cu miezurile, dar functioneaza de la bine spre foarte bine ca sensibilitate . Nu se merita cumparat deoarece a costat mai bine de 150Euro si schema nu e pusa la punct de fabricant . Am observat ca are nevoie de ecran pentru amplificatorul RF . Setul are piese lipsa , piese in plus fata de schema, inclusiv un ochi magic care nu are loc, un manual pentru reglaj in chineza de la o varianta veche si diferita de schema, in concluzie e numai bun pentru cineva care nu are alta treaba serioasa. . Am pregatit un sasiu de tabla si vreo doua tuburi rusesti ca sa fac o varianta old school dar nu incep pana cand nu gasesc o rezolvare pentru trafo FI. Link spre comentariu
darius_bv Postat Martie 31, 2022 Partajează Postat Martie 31, 2022 Nu vreau sa desconsider munca sau visele nimanui, dar am constatat ca merita sa construiești amplificatoare cu tuburi doar dacă-ți dorești excelenta. Spor la lucru! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum