R Calin Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Salut, as dori cateva informatii. As dori sa incalzesc un bloc de aluminiu de aprox 20x40x40mm si sa am o trmperatura reglabila intre aprox 200 si 350C°. Am luat de pe ebay un controller 616dev si un cartus de imprimanta 3d de 12 v. Oare se poate face cu acestea? Imi va trebui si o termocupla, sau un thermistor tot de imprimanta 3d e ok? Doresc sa am ca la un letcon care are temp ajustabila, adica sa am o rotita de unde pot regla temp. De asemenea toata povestea asta sa fie cat mai ieftina. Mersi! Link spre comentariu
validae Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Cel mai ieftin şi simplu termostat e cel mecanic, de genul celor de fier de călcat sau plită electrică.Dar e mai frumos cel digital, se găsesc acum termostate ieftine.Trebuia să pui un link cu ce ai tu, în mod normal se poate folosi doar dacă are sondă şi temperatura maximă de 300*C. Ce putere are cartuşul de imprimantă 3D ? Ar trebui să aibă cel puţin 100-200W ca să poţi încălzi rapid blocul de aluminiu cu inerţie mică. https://pedavo.ro/products/termostat-reglabil-50-320-cu-sonda-de-inox?variant=31615609012359¤cy=RON&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&utm_campaign=gs-2021-03-26&utm_source=google&utm_medium=smart_campaign&gclid=EAIaIQobChMIrtjigMOp9gIVBbd3Ch3srQYMEAQYAiABEgJiLfD_BwE Link spre comentariu
R Calin Postat Martie 3, 2022 Autor Partajează Postat Martie 3, 2022 Nu stiu de ce, dar se pare ca nu pot pune linkuri, cand dau paste nu se intampla nimic... 616dev pe ebay. Tensiuea 12v. Deasemenea cartusul de incalzire este 12v 40w. Link spre comentariu
validae Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Dacă foloseşti telefonul e greu să pui link-uri.Cartuşul de 40W e insuficient, îşi trebuie o rezistenţă de fier de călcat sau de reşou de voiaj. Link spre comentariu
R Calin Postat Martie 4, 2022 Autor Partajează Postat Martie 4, 2022 Dar de ce ar fi insuficient, devreme ce poate incalzi pana la 300C° la o imprimanta 3d? Ce alta solutie ieftina ar fi ca sa pot realiza asta? Pt ca momentan pot folosi un letcon , am facut o gaura in blocul de aluminiu, am introdus letconul si e ok, dar nu e practic sa am tot letconul acolo, vreau sa fie doar heaterul. Oare se pot lungi firele de la incalzitor de la letcon si sa ii demontez blocul de incalzire ca sa las doar cartusul de incalzire in aluminiu si restul gen sa il pun intr-un panou de comanda? Mersi de raspunsuri! Link spre comentariu
validae Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Am interpretat eu eronat (din viteză) dimensiunile acelui bloc de aluminiu.Aveam impresia că e de 20x40x40cm.... Ar ajunge şi cartuşul de 40W în cazul blocului de câţiva centimetri.Poţi folosi şi o rezistenţă de letcon, prelungind firele de la rezistenţă.Dar să ai grijă, firele de ieşire din rezistenţă se vor încălzi puternic, trebuie izolate cu mărgele de ceramică. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Martie 15, 2022 Partajează Postat Martie 15, 2022 Dar de ce sa inventam bicicleta? De ce nu folosesti un Modul MAX6675 + Thermocupla tip K de la aparatele de masura digitale? exista si softuri gata facute pt el si arduino. Doar programezi si gata. Merge pana la 900 grade. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum