Mircea Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 2 minutes ago, yo8tot said: Da ce ar fi mai potrivit? Biplan cu elice? Cu vecin ca rusia orice idee de aparare sau pact de neagresiune este futil si o dovada de naivitate. In plus, se stie ca-ti vor numai binele. Binele lor. Link spre comentariu
validae Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Asta e ca în reclama la una din firmele de pariuri ,,Ca sa fie bine....,,.Am omis intenţionat diacriticul de pe ,,ă,,. Rezultă ,,Casa (de pariuri) fie bine....aporopo de binecunoscutul slogan ,,casa nu pierde niciodată,,. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Acum 45 minute, ionutb71 a spus: orele de zbor sunt pe an ar fi chiar imposibil de planificat pe saptamana sunt zile cu vreme improprie pt anumite aparate,zbor de noapte,zile de refacere,cursuri,concedii etc orele totale de zbor nu se fac pe un singur tip de avion Atunci ar fi mai bine sa le opereze pilotii de pe aeronavele comerciale. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Eu cred ca poate sa le piloteze si James Blond, tot in bot se duc. Problema e ca avem niste rable spoite , nu piloti slab pregatiti. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Acum 1 oră, yo8tot a spus: Biplan cu elice? Cu pedale. Am gasit intamplator un articol in care se spune ca din 90 pana in zilele noastre au cazut 26 bc. MIG 21. Ar mai fi, estimativ, pt ca cifra ar fi secreta, cca 22 bc. Deci inca 22 piloti morti (daca toti au ghinion la catapultare) si am scapat de sicriele astea zburatoare, daca o casare cinstita nu se poate face. Mult a fost, putin mai este...trebuia sa scriu putin cu litera mare? https://www.defenseromania.ro/cate-avioane-mig-21-lancer-mai-are-romania-din-2024-batranele-avioane-sovietice-ar-trebui-scoase-din-serviciul-de-lupta_615325.html? Link spre comentariu
validae Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Ar trebui păstrate doar pentru utilizarea drept avioane kamikaze....ar face mai multe pagube prăbuşindu-se decât zburând. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Acum 26 minute, AlpHs00 a spus: Eu cred ca poate sa le piloteze si James Blond, tot in bot se duc. Problema e ca avem niste rable spoite , nu piloti slab pregatiti. Rambo stie sa piloteze rablele astea...el le aduce la sol in siguranta. Tot el trebuie trimis si intr-un comando...sa-l aranjeze pe putin. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Astia din armata zic, batman, batman, si nu le caseaza. Link spre comentariu
validae Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Or fi văzut că nu mai sunt bani de pensii speciale şi le-au pus gând rău piloţilor ? Mai degrabă e inerţia românească ,, lasă că merge şi aşa...,, Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 acum circa 10 ani, un pilot militar roman avea sub 50 de ore de zbor anual! cam cit un pilot de linie in 10-12 zile! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Cu un avion,cu o sută cam tot aceiaşi situaţie.Pe noi ne apără scutul invizibil al NATO.Raportul de forţe cu Rusia este net în favoarea aliaţilor. Rusia nu riscă nici măcar un conflict convenţional,ce să mai vorbim de cel nuclear care e pe post de "babau"! De altfel observaţi că între cele două blocuri nu prea a avut loc niciun incident armat.Cam numai cel de la graniţa Turciei. Pericolul care cică "planează" deasupra României e o găselniţă de propagandă.Nu ne-ar atacă ăia nici dacă n-am avea armată! Că celor de la NATO li se fâlfâie de Rusia cea mai bună dovadă e că europenii nu prea mai aruncă bani pe înarmare... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Acum 36 minute, BRANCA a spus: Că celor de la NATO li se fâlfâie de Rusia cea mai bună dovadă e că europenii nu prea mai aruncă bani pe înarmare... De asta Germania tocmai a mărit fondurile pt armata. E riscant să gândești așa despre un descreierat, cum că nu are tupeu sa apese pe butonul roșu. Eu zic sa nu ne forțăm norocul. Pt americani e ușor să le promită sprijin ukrainienilor, dar sa nu uitam că bombele cad în ograda lor, nu a americanilor. Idem și cu protecția noastră, așa că hai sa nu mizam totul pe protecția NATO. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Acum 2 ore, Rammstein a spus: In 2023 vor fi retrase de la zbor. De ce nu s-a renunțat încă la ele? Pentru că avem puține F16 și nu ai cum să pregătești piloții doar pe acele F16, le uzezi maxim in scurt timp, așa că s-a păstrat și Mig21, ca avion de trecere, nu poți folosi IAR99 pentru anumite exerciții, fiind avioane subsonice. Să pregătești piloți că să ce? Că să-i trimiți în patrulare, și după decolare să înceapă pariurile daca se mai întorc sau nu? E aiurea. Nu ai tehnica, nu-ți trebuie piloți. Omori oameni tineri doar pt ambiția de a spune că ai aviație militară, dar la o adică, într-o misiune de lupta, nu știi dacă ajung deasupra obiectivelor, sau se pot angaja într-o lupta aeriană. Îți respect cunoștințele în domeniu, dar logica asta cu asta avem, asta purtam nu prea se potrivește în aviație. E ca și cum ai vrea sa sari cu parașuta, dar ai parașute vechi, și nu se deschid totdeauna. Ce faci, mai sari, sau aștepți să cumperi parașute noi? Link spre comentariu
merck Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 (editat) 55 minutes ago, BRANCA said: Rusia nu riscă nici măcar un conflict convenţional,ce să mai vorbim de cel nuclear care e pe post de "babau"! Rusia NU, putin DA. Se pare ca putin de vreo 3 ani este bolnav, este vazut si de medici israelieni, se duce nu stiu prin ce tinut din Siberia la niste shamani din 3 in 3 luni, a stat la umbra toata perioada covid. In Ucraina daca va da vreo bomba atomica, va fi una mica doar ca sa arate americanilor si NATO ca este capabil sa faca asta. Cu bombele atomice sunt 5 nivele, iar acum s-a ajuns la nivelul 3 (s-au introdus tintele) mai urmeaza codurile si de apasat butonul. In Rusia pe langa putin mai sunt 2 persoane care trebuie sa apese butonul (pot cauta pe net numele celor doi militari daca se doreste numele lor). Sistemul este facut ca daca 2 din 3 apasa butonul lui se lanseaza bombele. Cica in fundal pe fetele celor 2 care au celelalte doua butoane s-a vazut o urma de dezaprobare, insa partea proasta este ca putin poate oricand sa ii inlature si sa puna 2 nebuni ca ei. Tintele de la nivelul 3 sunt orase din USA, UK, Japan, France si .... nu in ultimul rand ... China . Capitalele sunt vizate in primul rand apoi se vizeaza locurile unde s-ar sti ca sunt armele nucleare ale acestor tari pentru a fi anihilate. Satan 2 ( RS-28 Sarmat) din spusele rusilor poate rade statul Texas sau Franta de pe harta lumii. Toate puterile nucleare au fost si ele obligate sa treaca si ele la nivelul 3 (asta a fost tactica de cand lumea, stiind ca nu te poti apara macar sa ai timp sa apesi si tu butonul). Acum daca se intampla vreo eroare umana .... e nasol. Per total se pare ca e din ce in ce mai groasa si nu degeaba Macron a zis: "Le pire est à venir". Singurul semnal pozitiv este ca putin inca raspunde la telefon cand este sunat de Macron, Biden, Xi, etc. Ieri chiar putin l-a sunat pe Macron. S-ar parea ca 1 miliard de $ ar fi suficient pentru ca cineva din garda lui putin sa il ucida. Editat Martie 4, 2022 de merck Link spre comentariu
franzm Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Acum 9 ore, Marele Savant a spus: acum circa 10 ani, un pilot militar roman avea sub 50 de ore de zbor anual! cam cit un pilot de linie in 10-12 zile! 90% din zbor, pilotul de linie e pasager. Link spre comentariu
Postări Recomandate