Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mig21 disparut de pe radar

Mitica M.

Postări Recomandate

corect!

nu a catapultat.

probabil dezorientare+distragerea atentiei prin pirderea comunicatiilor+vant puternic

acum toti suntem investigatori!

avionul e capabil de stocare date.

sigur se vor trage concluzii de acolo si bine fac ca nu ni le spun si noua.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 148
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

20

• merck

20

• doru3160

19

• validae

14

Top autori în acest subiect

Până se autoelimină în mod natural din circuitul aviatic....sunt păsări pe cale de dispariţie.

Părerea mea personală e că decât să investim în aviane Second Hand cu întreţinere scumpă şi piloţi ce rar ajung la pensie, mai bine cumpărăm drone performante.Nu mai riscăm vieţile piloţilor, un operator de dronă stă lejer într-o cabină cu aer condiţionat şi manipulează complet relaxat drona.

Nu va dura mult până se vor folosi drone supersonice în locul scumpelor avioane de vânătoare...

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Rammstein a spus:

La Timișoara nu este nici un Mig 29

Nu te contrazic, dar eu asa auzisem. Se spera modernizarea lor cu o firma care le-a modernizat pe cele din Germania. Din pacate, naiba stie din ce motiv, s-a renuntat. Motivul sa fie cumva F-16?

Acum 5 ore, ratza a spus:

trebuie să-ţi filtrezi singur informaţia

Corect! Dar nu intotdeauna poti. De exemplu, as vrea sa stiu ce se intâmpla si in Rusia, altceva decit demonstratiile anti-Putin.

Link spre comentariu
27 minutes ago, daniels said:

Stie cineva cat mai zboara pilotii pt antrenament?

stiam de 200 de ore pe toate avioanele pe care are brevet,

nu neaparat numai pe cel pe care isi desfasoara activitatea.

parca pe " aviatia magazin" am vazut

Link spre comentariu

Parcă s-a anunţat că nu s-ar fi catapultat.Ce ţi-e şi cu ştirile astea!

Văzui mai 'nainte o secvenţă cu cecenii care se lăudau că au pus mâna pe cea mai mare bază militară a U.La sfârşitul clipului zice cel cu prezentarea:"Aşa o fi?Noi n-avem de unde şti"...Cam aşa şi cu accidentele de ieri...

Link spre comentariu
22 minutes ago, validae said:

Părerea mea personală e că decât să investim în aviane Second Hand cu întreţinere scumpă şi piloţi ce rar ajung la pensie, mai bine cumpărăm drone performante.

Cea mai rapida drona intrata in cartea recordurilor a atins  179.78 miles per hour   cele militare ating 135miles per hour, deci sunt inca departe de viteza avioanelor. Daca tin bine minte americanii au una care poate transporta pana la 1400kg de incarcatura insa este mai putin manevrabila. Daca ar fi foarte ieftine atunci alta ar fi calimera (trimiti stoluri intregi pana atingi tinta :rade:, insa .... nu-s la pret de zarzavat inca :rade:). 

Totusi in timp performantele se vor imbunatati. 

Dronele castiga din ce in ce mai mult teren insa nu ne putem baza doar pe drone.

Bulgarii ai preferat sa cumpere F-35 direct de la americani decat niste vechituri de F16. Pretul la F-35 este insa foarte mare. 

P.S. Am mai gogalit si Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk atinge 629km/h.

Range: 22,780 km
Wingspan: 40 m
Top speed: 629 km/h
Length: 14 m
Unit cost: 222,700,000–222,700,000 USD (2013)
Engine type: Rolls-Royce AE 3007
Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 3 minute, ionutb71 a spus:

stiam de 200 de ore pe toate avioanele pe care are brevet,

nu neaparat numai pe cel pe care isi desfasoara activitatea.

parca pe " aviatia magazin" am vazut

Ma refer la ore de zbor/saptamana.

Link spre comentariu

Discutabil şi cu avioanele astea rapide.Teritoriul ţării e relativ mic şi mai greu cu manevrele la viteză f mare.Asta o ştiu de la un fan înrăit al aviaţiei militare.Avea în cap un nr enorm de date despre fiecare avion în parte.Şi parcă tot de la el ştiu că la un nr fixat limită de ore de zbor se schimbă motorul!

De exemplu Moldova şi-a vândut Migurile 29 taman pe chestia că nu au cum să le folosească pe teritoriul lor.

Link spre comentariu

Dacă o oră de zbor costă circa 30000$.....cam câte ore crezi că zboară săptămânal ?

Acum 6 minute, daniels a spus:

Ma refer la ore de zbor/saptamana.

Dacă o oră de zbor costă circa 30000$.....cam câte ore crezi că zboară săptămânal ?

Link spre comentariu

orele de zbor sunt pe an

ar fi chiar imposibil de planificat  pe saptamana

sunt zile cu vreme improprie pt anumite aparate,zbor de noapte,zile de refacere,cursuri,concedii etc

orele totale de zbor nu se fac pe un singur tip de avion

Link spre comentariu
Acum 47 minute, validae a spus:

Până se autoelimină în mod natural din circuitul aviatic....sunt păsări pe cale de dispariţie.

Daca e asa, e bine, se termina repede si ne putem face o socoteala cati piloti trebuie sa mai pierdem. Poate unii vor avea noroc la catapultare, dar din cate se vede, nu e bine sa te bizui pe asta.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări