Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprindere electronica pentru senzor inductiv

Costy66

Postări Recomandate

Salut toti colegii de pe Elforum !

Am nevoie de o schema simpla de aprindere electronica, comandata de un senzor inductiv.

Vreau sa implementez aceasta pe o motoreta Piaggio, la care s-a defectat sistemul original.

Senzorul aflat pe motoreta este o bobina infasurata pe un magnet permanent (la mijloc) , care la apropierea unui obiect metalic prin zona magnetului produce o tensiune la borne.

Pe forum a existat o astfel de schema (mai jos link-ul), dar nu se mai poate regasi acum .

Va multumesc mult !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costy66

2

• validae

1

• adydep

1

• Усилитель

1

Top autori în acest subiect

Să ne înţelegem clar. ,,Schemă simplă,, foloseai de obicei la maşini cu platină (contacte mecanice) cum erau Daciile 1300.

Acum orice drujbă are aprindere electronică cu acumulare capacitivă, de scutere sau motociclete ce să mai zic.

Pune o poză cu aprinderea (magnetoul) original al motoretei tale, să vedem ce ar merge acolo.Dacă vrei să foloseşti bobina originală nu merge conectată orice aprindere simplă, semnalul trebuie triggerat ca să nu apară comenzi false.Pe scurt, trebuie proiectată o schemă de interfaţă cu o aprindere oarecare, nu pui două fire şi gata...

Link spre comentariu

Nu cred că merită osteneala ,e  mult de lucru ,rezultatele pot fi necalitative ,mai trebuie rezolvată și protecția la apa ,umiditate.Asa știu că aprinderile  originale știu și să varieze avansul aprinderi funcție de turație.

Nu sunt scumpe ,ex

https://tehnic-mag.ro/piese-scuter/16471-modul-aprindere-cdi-scuter-piaggio-gilera-2t-50cc-80cc.html?gclid=CjwKCAiApfeQBhAUEiwA7K_UH50u8Lzl5sUEK22BuYEFG73jwkf2S687OnZsbv4WYhrh2sCo7eI8hxoC9j8QAvD_BwE

Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru sprijinul acordat si imi cer scuze pentru intirziere.

Am gasit aici pe Youtube :

- explicatia foarte interesanta si concludenta a sistemului de aprindere cu piesele componente . 

Voi folosi schema de aici https://www.elforum.info/topic/68486-aprindere-electronica-pentru-motor-2t-500-cc/page/2/, cu tiristor (expusa de Guest LOTI7, s-ar putea sa fie asemanatoare cu cea a lui Asyx) , la care ii pot shimba amplificarea cu diversi tranzistori.

Oricum voi incerca sa il maI contactez pe Asyx ( iti multumesc pe aceasta cale Adydep ), spunea in articol ca schema e simpla si functioneaza de 12 ani !

Va tin la curent!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 3/3/2022 at 9:31 AM, Costy66 said:

Bine că experimentezi aprinderea pe o motoretă Piaggio și nu pe ceva ca în link (500cmc 2T) pentru că la așa ceva o eroare de avans de aprindere (cu kick-back) îți poate luxa sau rupe piciorul (dacă nu ai demaror electric).

Brrr ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări