Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asa generali avem noi in armata???

merck

Postări Recomandate

• Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

16

• merck

8

• Mircea

7

• BRANCA

6

Top autori în acest subiect

Curiozitate...sunt asa putini care fac asemenea gest, incat chiar au vrut sa afle ce a gandit, altfel il dadeau jos din transnistria. Oricum, cu jucaria aia nu putea produce mari daune, chiar daca pica in zona rezidentiala. Dar sa vii cu scuza ca am monitorizat, dar nu am luat-o in vizor ca sa nu pice in capul cuiva, e de rasul curcilor. Daca era monitorizata, la drona ma refer, sigur in 40 min cat a zburat in spatiul lor, se gasea o zona nelocuita, ca doar n-or fi avand blocuri in sir pe tot traseul. Deci nu au motivat ca a zburat prea jos si a facut giumbușlucuri in aer. Față de avionul mic din piata rosie, care nici daca avea intentii ostile, nu putea face mare lucru, drona asta era sigur din parohia armatei, și trebuia tratata ca o posibila arma, nu ca un rus care a fugit din țara lui, si nu a gasit altceva cu care sa zboare. Diferenta intre cele doua exemple "e mica" dar amanuntele conteaza.

Acum 12 minute, franzm a spus:

Link spre comentariu

Doru.Poate au vrut să cadă drona să o ia la studiu...Dacă o loveau se distrugea mai rău.

N-am înţeles ce zbor era ăla "la joasă altitudine"...Pentru aşa ceva drona trebuie să aibă fie dirijare din satelit,fie program "la cap" cu hartă teren.Cam cum zboară Tomahawkul.

In cel mai rău caz un sistem care să-i asigure o distanţă relativ constantă faţă de sol.Aş bănui că ăsta era instalat...

In secundar,findcă au depistat-o,înseamnă că era în zona de detecţie a radarelor,deci destul de sus...

Link spre comentariu
Acum 4 minute, BRANCA a spus:

.Poate au vrut să cadă drona să o ia la studiu...Dacă o loveau se distrugea mai rău.

Si daca nu pica intre cladiri ci pe un camin studentesc din preajma, mai prezenta interes de studiu? Fiind clar militară, de unde au stiut ca e "goala" si dupa ce pica, nu ramane nici rahat de analiza din cei care ar fi avut ghinion sa le pice in cap? 

Dar sunt din nou de acord, poate...

Link spre comentariu

Da' nu poate omul exprima o parere ca imediat apar si apostrofarile. Pai daca vrei pareri de experti militari, cred ca ai ales gresit locul unde citesti, nu ai sa le gasesti la discutii diverse pe elforum.

Link spre comentariu

Doru.Mai e şi varianta care e f plauzibilă că n-au văzut-o decât când a căzut!Mai apoi să nu se facă de "cacao" au zis că au "supravegheat-o"!!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Oricum, cu jucaria aia nu putea produce mari daune, chiar daca pica in zona rezidentiala.

Oricum in situatia actuala  nu se putea sti ce contine , putea contine si chestii radioactive.S-a stabilit ca avea o bomba de mare putere de 120kg ,care a explodat cu intarziere ,dupa ce drona s-a infipt in sol ,astfel atenuand efectul exploziei.

Drona zbura la inaltime joasa cu 700km/h

A trecut pe langa orasul nostru....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Dar avioanele alea pe care le puteti vedea citeodata ca se tot rotesc deasupra Ramaniei si Poloniei dece credeti ca se rotesc?

Care este rolul lor?

Intradevar aparatele ce zboara foarte jos sint invizibile pt radarele terestre din cauza liniei orizontului si din cauza elementelor de relief care le ascund DAR radarele aero-purtate nu mai au limitarea aceasta si in plus separa foarte usor tintele artificiale de tintele naturale (pasari sau stoluri de pasari) pe baza diferitelor caracteristici (de exemplu viteza). Radarele aero-purtate pot vedea foarte bine inclusiv masini, camioane sau orice alta tinta care se deplaseaza (cele fixe sint mai greu de separat de elementele de relief).

Link spre comentariu

Indiferent de cum stau lucrurile, ma simt aparat de umbrela nato. Daca orice zburatoare poate trece nestingherita, in cel mai bun caz, monitorizata, e de bine.

Dormi in pace, FNI vegheaza pt tine.

Link spre comentariu

Totuși, ce se întâmplă atunci când un obiect zburător neidentificabil (fie și dronă) zboară cam pe granița dintre două țări (umbrelate) Nato, vecine și prietene, bineînțeles.

Cine identifică obiectul (pisica neagră de pe ”gard”), cine îl doboară (dacă e periculos) și ce se întâmplă dacă unul dintre vecini și prieteni nu nimerește ținta și piatra cade (peste gard) în grădina celuilalt? :rade:

Nu mă refer la gardul de sârmă dintre unii și alții.

Link spre comentariu

Zborul dronei ăleia e un semnal de "cât de bine stăm" cu supravegherea!...Şi se mai vehiculează poveşti cu eficienţa Deveselu.O fi zonală bună,dar România e mare...

Doamne feri de un conflict nuclear!Până analizăm ce şi cum ne-am şi dus...

Link spre comentariu
Acum 2 minute, BRANCA a spus:

Zborul dronei ăleia e un semnal de "cât de bine stăm" cu supravegherea!...

Poate asta a fost scopul pana la urmă.:rade:

Link spre comentariu
13 minutes ago, BRANCA said:

Zborul dronei ăleia e un semnal de "cât de bine stăm" cu supravegherea!...

Cu supravegherea, identificarea, transmisiunile, stabilirea competențelor, luarea deciziilor și eventuale acțiuni compensatorii /OZN.

Generalii ăștia nu au jucat și volei?

Acolo se strigă ... ”eu” (la fileu) cât să nu se lovească coechipierii cap în cap.

Aici 1 - 0, drona versus Nato :rade: 

Schimb de serviciu?

La meciul de volei, evident.

Link spre comentariu

Ca tot se zic vorbe, sa vedem ce zice proprietarul de la Deveselu despre "instalatie": https://www.cnic.navy.mil/regions/cnreurafcent/installations/nsf_deveselu.html

Sau pentru cei care vor doar esentialul:

Installation Information

NSF Deveselu is the first Aegis Ashore Missile Defense Facility placed into operation, providing support to NATO's overall ballistic missile defense (BMD) system.

Daca drona aia e considerata racheta balistica, atunci e clar ca unii nu stiu diferenta intre o sfarleaza cu fofeaza si o balistica.

Sfarleaza e asta:

8562826.jpg

Balistica e asta:

646x404.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări