Ujio Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 Ca tot taranu,ce are teren arabil,suprafata 3-5 ha,drept,ma gandesc sa il lucrez,cereale,porumb ar fi alegerea,pentru crescut animalele de pe langa casa..As vrea un tractor,cit mai fiabil.Comentariie pasnice pe tema sunt binevenite. Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 3-5 ha le faci cu calul...nu merita investitia intr-un tractor pentru suprafata asta...sau da,merita daca pui canepa Link spre comentariu
Ujio Postat Februarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2022 Intentionez sa mai cumpar ceva pamant,sa maresc rentabiitatea tractorului ... Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 Asa da,dar mai intai ia pamantul si apoi sculele...pentru un tractor mediu(exclus U6xx) macar 10ha...mai mare tarlaua, maresti tractorul...marca?in functie de ce se vinde in zona ta pentru o mantenenta corecta si la timp...iti garantez ca orice tractor o sa aiba probleme exact cand ai nevoie mai mare de el,asa ca un atelier cu mecanici priceputi si dispozitie de piese de schimb in zona este obligatoriu Link spre comentariu
Ujio Postat Februarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2022 Am decis sa iau intai tractorul,si apoi pamant in functie de mai muti factori.Uitasem,daca s-ar potrivi si utilaje de Universal ar fi si mai bine. Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 Succes!!! Link spre comentariu
Ujio Postat Februarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2022 Nu de alta dar pe aici nu ai cui sa vinzi ulterior nimic,ca in afara de o posirca ce ei numesc tuica nu au nimic... Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 Acum 1 minut, Ujio a spus: Nu de alta dar pe aici nu ai cui sa vinzi ulterior nimic,ca in afara de o posirca ce ei numesc tuica nu au nimic... Pai si eu ce ti-am insinuat?Canepa nene,canepa!!!! Link spre comentariu
Ujio Postat Februarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2022 Nu am intrat la bulau tinar,cind aveam mintea cruda,acum nu are rost sa risc.... Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Am un vecin care are un tractoraș Ford, micuț,albastru. E un model antic. Trage de el in continuu,arat,frezat,semănat,stropit,cărat fan,lemne...etc. se mai rupe cate ceva la el,se sudează și dai mai departe. Am înțeles de la el că se găsesc piese pentru modelele astea vechi de Ford... Link spre comentariu
Ujio Postat Martie 2, 2022 Autor Partajează Postat Martie 2, 2022 (editat) Deja daca se rupe,rezulta ca e subdimensionat pentru muncile prestate.Apoi Ford nu are piesele in inch?Ma gandeam la un compromis,un tractor in 3 cilindri,ieftin.Sincer am oroare de romanesti,ca stai numai pe sub ele. Editat Martie 2, 2022 de Ujio Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 (editat) Niste tractoristi batrani cu experienta de prin vest mi-au recomandat John Derre seriile 2000, 3000. Cat despre ford, au zis sa stau deoparte de ele, sunt pacatoase. Ca fapt divers, cat de ucis a fost un tractor se vede dupa nucile de la tiranti, asta daca nu au fost inlocuite. Editat Martie 3, 2022 de AlpHs00 Link spre comentariu
Ujio Postat Martie 3, 2022 Autor Partajează Postat Martie 3, 2022 Deocamdata,o certitudine-Cele romanesti costa exagerat de mult,indiferent de starea lor. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Ujio.Ce vrei să iei,nou sau SH?Cred,garantat, că nicio variantă nu se amortizează la tine. Nu ai spus nici ce teren ai,adică dacă e de câmpie şi nu de deal. Cel mai dificil e apoi cu anexele:plug,discuitor,rariţă,semănătoare,etc,etc.De regulă se cumpără poloneze.Aratul e cea mai simplă chestie... Gândeşte-te bine înainte de a "arunca" banii şi în niciun caz să nu te împrumuţi din bancă!! Singurele investiţii în agricultură pe suprafeţe mici ce se amortizează şi pot scoate profit sunt cele de "speciale",adică zmeură,mur,coacăz negru,alun,ş.a. şi solariile.La ultimele trebuie să fii lângă oraş... Aşa,în general,poţi lua în considerare să plăteşti lucrările,însă efectiv n-ai ieşi mai rentabil decât dacă ai cumpăra...Şi parcă nu te-aş vedea dând la sapă hectare... Asta-i trista realitate.Ne omoară fermele uriaşe mecanizate... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 3, 2022 Partajează Postat Martie 3, 2022 Citi bani doriti sa dati pe el? asta e punctul de plecare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum