Kostas1 Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 Buna ziua! Am achizitionat un aparat Zefir din targ, in stare buna, atat aparatul, cat si husa de piele. Pe unde lungi, aparatul receptioneaza tare si clar. Antena Satelor. Pe unde medii insa, nu receptioneaza decat RR Actualitati pe 855kHz dar se aude incet si nu mai receptioneaza nimic altceva. Am miscat dute-vino bobina de pe bara de ferita dar nu este nici o diferenta. Pe oalele bobinelor OL si trafo FI este ceara originala. Comutatorul l-am dat cu spray de curatat contacte dar nu e nici o diferenta. Ce poate fi? Multumesc anticipat! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 Nu umbla la miezurile reglabile că-l faci varză şi nu va mai prinde nimic.Şi lasă ferita că nu schimbă nimic mutarea bobinei.Aparatul are sigur nişte electrolitici duşi, probabil şi unele lipituri duse, vechimea lui fiind binişor de vreo 50 de ani.Ca să te convingi, ia câte un condensator de capacitate egală cu cel testat şi pune-l de probă cu terminalele peste cele ale celui original, radioul fiind acordat pe un post ce se aude slab.Atunci când audiţia creşte brusc, ai depistat vinovatul..sau măcar unul din ei. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Februarie 28, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2022 Dl Validae, multumesc de raspuns. Totusi, daca electroliticii ar fi de vina, nu ar trebui sa am aceeasi problema si pe unde lungi? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 28, 2022 Partajează Postat Februarie 28, 2022 (editat) Poate dar rezolva problemele pe rind. Am avut unele cazui de depanare cind înlăturind un defect s-au mai rezolvat și alte probleme ce aparent n-aveau nici o treaba cu acel defect. Ps sa ai în vedere sa schimbi la un moment dat și ceramicii aia placheta galbeni-portocalii de zeci de nano nu fin circuitele acordate. Mai pica. Ceilalti myllar cilindriici sint foarte buni și nu trebuie umblat la ei. Editat Februarie 28, 2022 de sesebe Link spre comentariu
Kostas1 Postat Martie 2, 2022 Autor Partajează Postat Martie 2, 2022 Am rezolvat! Inlocuit toti electroliticii si o parte din ceramici si functioneaza tare si clar si pe UM. Multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Trebuia sa testezi dupa fiecare cond schimbat si vedea toata lumea ce defect a fost. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Martie 2, 2022 Autor Partajează Postat Martie 2, 2022 Asa este, m-am grabit. Totusi, electroliticii de 33 micro, cei lunguieti adica, aratau rau de tot. Cauciucul de la fiecare din ei era crapat, probabil erau uscati, asa ca eu cred ca aia erau problema. Link spre comentariu
icar Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Mai mult ca sigur. Folosirea acelui dop de cauciuc, a fost o solutie usoara, dar paguboasa. Un mic disc de pertinax, peste care se sertiza corpul de aluminiu, similar cu condensatorii de tensiuni mari, ar fi fost o solutie mai fericita. Link spre comentariu
okean Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 As spune cam " misterios ", daca pe UL era " loud and clear " inseamna ca lantul FI si AJF era ok, defectul pe UM era in oscilatorul local ( dezacord ) sau dezacord in circuitul de intrare... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum