Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Half-Bridge turn off overshoot

Postări Recomandate

Eu zic ca o sursa cu 494 si cu bipolari va avea mereu probleme cu functionarea in scurt. O data pt ca 494 reduce conductia functie de memorarea starii anterioare iar timpul de stocare al bipolarilor va intra mereu in timpul de conductie. Daca sursa este cu tensiune fixa as face o limitare cu oprire si cu un buton de reset a protectiei ca sa nu scoti sursa din priza.

EDIT:  oricum trebuie sa pui multe oscilograme din diverse puncte ca sa intelegi exact ce se petrece la detaliu. Si numai cate 2 odata, sincronizarea este esentiala. Ca sa vezi timpul de stocare in sarcina mare (50--100%) pune pe un canal pinul 8 al 494 si colectorul tranzistorului driver pe care il comanda.

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

55 minutes ago, dumitrumy said:

Eu zic ca o sursa cu 494 si cu bipolari va avea mereu probleme cu functionarea in scurt. O data pt ca 494 reduce conductia functie de memorarea starii anterioare iar timpul de stocare al bipolarilor va intra mereu in timpul de conductie. Daca sursa este cu tensiune fixa as face o limitare cu oprire si cu un buton de reset a protectiei ca sa nu scoti sursa din priza.

EDIT:  oricum trebuie sa pui multe oscilograme din diverse puncte ca sa intelegi exact ce se petrece la detaliu. Si numai cate 2 odata, sincronizarea este esentiala. Ca sa vezi timpul de stocare in sarcina mare (50--100%) pune pe un canal pinul 8 al 494 si colectorul tranzistorului driver pe care il comanda.

Ideea cu buton de reset este foarte buna doar ca nu stiu cum o pot implementa.

Asa? 

pin8.png

Editat de AndreiB
Link spre comentariu

Nu ma prind, daca zeroul este dat de sageti, de ce ai alternativ pe canalul 2?

Cam banuiesc ce faci, ca multi altfel de pe forum: puneti si masa sondei pe un capat al trafurilor, adica la un potential variabil. Nu am facut niciodata asa in 44 ani, masa sondei este la masa, de unde si numele. Sonda o pui in colectorul tranzistorului (deci si pe un pin al trafului)  si deduci forma de unda comparand-o cu cea din colectorul celalalt, adica pinul al doilea al trafului.

Ca sa intelegi ce face in scurt, pune o sonda in pin 3 si una pe rampa. Apoi cum ai masurat la inceput pe sunt si cealalta pe rampa. O sa intelegi cum a luat decizia integratul. Apoi dubleaza C14, tripleaza. Sau micsoreaza R23 si vezi daca scade semnificativ varful de curent pus acum 5 ore.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări