Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2A3 cfg SE comparație

Hoffmann

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Hoffmann

6

• simson

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mare atenție, sarcina reactivă 2K5 este recomandată pentru anumite condiții precizate în foaia de catalog 2A3.

Pentru schema A se va înregistra o pierdere semnificativă de putere utilă în sarcină sinus nelimitat (sarcina reactivă inadecvată în raport cu regimul de alimentare etaj final, în plus dinamic se depășește disipația maxim admisă la anod 2A3).

Varianta C (evident aceeași schemă cu ceva valori schimbate).

Sugestie-x-Y-3.gif

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu

2A3 simplu (Pda_max 15W).

Schema A ia_0 44mA .

Un etaj final după schema A cu doua tuburi 2A3 paralel PSE Ra 1K25!!! (circuite de negativare separate și alimentari dh separate) se comportă dezastruos ca putere utilă în sarcină la ieșire sinus nelimitat(puțin peste 3W :rade:). Așa se întâmplă când sarcina dispusă la anod este total inadecvată.

comportament-schema-A.jpg

Așadar schema A poate fi considerată fără să greșim o caricatură. Etajul din intrare cu valorile din schema A și el o caricatură.

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu

In foaia de catalog, propune Ra 2,5k cu THD 5% se obtin 3,5W. De ce este inadecvat sarcina Ra=2,5k?Nu am lucrat cu 2A3, desi am in proiect un SE paralel cu 6C4C. In cazul Ra=5k cand dreapta este prea inclinata cresc si distorsiunile.

Link spre comentariu

În situația dată(cu valorile din schema A) din aceste motive.

Poftim 2K5 în condițiile schemei A.

dreapta-de-sarcina-schema-A.gif

Analizezi dumneata mai bine alimentarea anodică etaj final 2A3 din schema A.

Cum ai dedus dumneata că în cazul schemei C (5K) cresc distorsiunile ?.

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu

Dupa o analiza atenta, schema A are greseli, (raportat la Ra=2,5k).Tensiunea anodica corecta ar fi 320V iar rezistenta de negativare in jur de 750 ohmi.

Daca curentul anodic la se apropie de 0 unde caracteristica anodica prezinta curbura, acolo si distorsiunile sunt mai mari. Pe de alta parte in cazul triodei distorsiunile scad pe masura ce marim sarcina reactiva raportat la rezistenta interna a tubului, dar si puterea efectiva scade. In general se alege 3Ri ceea ce in cazul 2A3 este 2,4-2,5k.

In calculul variantei C ma induce in eroare rezistenta DC a primarului..iese 62,5ohmi ceea ce mi se pare putin la 5k Ra.Dar luand de bun la Uak=300-305V la anod se obtine5,76W cu randament de 38%.Cu tensiunea A-K de 300V iese Ra=4646ohmi.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, simson a spus:

...

In calculul variantei C ma induce in eroare rezistenta DC a primarului..iese 62,5ohmi ceea ce mi se pare putin la 5k Ra.Dar luand de bun la Uak=300-305V la anod se obtine5,76W cu randament de 38%.Cu tensiunea A-K de 300V iese Ra=4646ohmi.

Rdc primar OT varianta C(A, B...) se poate situa în plaja 80Ω-200Ω fără probleme.

Nu realizez de unde iese 62,5 ohmi .

Ca și principiu universal valabil cfg. SE(evident clasa A) când se merge cu Pda_0=Pda_max(negativare automată) dreapta de sarcină poate fi tangentă la curba de disipație maxim admisă anod în psf (exemplu în imagine).

https://i.postimg.cc/9fYVqwHw/Reactive-load-5000.gif

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Hoffmann a spus:

Rdc primar OT varianta C(A, B...) se poate situa în plaja 80Ω-200Ω fără probleme.

Nu realizez de unde iese 62,5 ohmi .

https://i.postimg.cc/9fYVqwHw/Reactive-load-5000.gif

Asa: Uak=15/0,048=312,5V. Plus 60V din catod=372,5V fara sa consider caderea pe 22ohmi.Diferenta fata de tensiunea de pe bara este 2,5V.La curentul de 0,048A, Rdc primar ar fi exact 52 ohmi.In postul anterior am rotunjit 2,5la 3V asa am obtinut 62,5.

In concuzie cu doua tuburi 2A3 ( 6C4C) in paralel cu sarcina reactiva 2,5k se poate obtine 10-11W la anod , posibil 9W in sarcina. Posibil sa fie ceva diferente intrucat am luat Uamin=77V de aici a rezultat Ra 4646ohm.

Link spre comentariu

Pentru comparatie prezint o incercare de configuratie Loftin-White.Avantajul cuplajului direct,se pierde666.thumb.jpeg.568b427c83b044c3ab9f8102526eee80.jpeg un element ce ar produce defazaj rezulta un sunet stereo natural.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări