Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Live war

Vizitator

Postări Recomandate

1 hour ago, doru3160 said:

Nu suntem așa, deci nu ai dreptate. Suntem precum cei care ne conduc. Nu poți spune că românii care au ajuns sub Antonescu până la Nistru, au fost lași. 

Esti detinatorul adevarului absolut?

Numai atunci ai putea  avea pareri categorice....

Despre cei din razboi, nu se poate spune asa (desi istoria consemneaza destule fapte contrare...)

Dar aceia erau sub comanda....

Cand e vorba ca "gloata" sa ia decizii de una singura, chiar spre binele ei, suntem dezbinati....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 366
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 33 minute, draku a spus:

Esti detinatorul adevarului absolut?

Numai atunci ai putea  avea pareri categorice...

Te deranjează, sau nu suporți alte păreri? Până una, alta, tu ai avut părerea categorică precum că suntem un popor las. Ești deținătorul adevărului absolut?

Link spre comentariu
Acum 33 minute, BRANCA a spus:

Ratza.Chiar suntem copii mici?Adică NATO e o alianţă strict defensivă?Şi care n-are niciun interes să se extindă în Ucraina?Fix lângă bârlogul ursului?

Te rog sa îmi spui o țară agresată de alianța NATO(nu de SUA, UK, e.t.c). 

În schimb, știu o tara ocupata de "Tratatul de la Varșovia", ex Cehoslovacia. 

Ocupata și adusa la azimutul dorit de tovarisci Brejnev. 

Link spre comentariu
46 minutes ago, Marian said:

Scutul este pur defensiv!
Daca rusii n-au de gand sa dea cu rachetele atunci de ce dracu se plang?
Culmea prostiei sa te plangi ca cineva incearca sa se apere...

Da, este defensiv pentru NATO, totusi atit timp cit Rusia n-are un astfel de sistem aproape de silozurile ICBM americane apare un dezechilibru major in echilibrul nuclear atins in anii 90.

Scriu ICBM insa pe linga alea mai sint si cele cu orbita joasa, tot intercontinentale insa mult mai dificil de interceptat, pentru alea sistemele antiracheta apropiate de punctul de lansare sint extrem de eficiente, Deveselu spre exemplu.

Din cauza asta rusii sint atit de sensibilizati de aparitia unor astfel de complexe antiracheta aproape de granitele lor.

Un astfel de sistem are o eficienta ridicata si in cazul unui atac nuclear unilateral din partea celui care-l are, nu-i doar defensiv, poate ajuta la anihilarea nucleara a adversarului.

Link spre comentariu
Just now, yo2mhj said:

In schimb, știu o tara ocupata de "Tratatul de la Varșovia", ex Cehoslovacia. 

39 Romania, Polonia, etc ca agresor si declansator de WW2. 

56 Ungaria

68 Cehoslovacia

Xx xx xx Georgia, Moldova, Ucraina... 

Asta numai printre noi esticii. 

Link spre comentariu

Mda, este grea istoria. 

Mai ales când vrei sa auzi doar ce vrei. 

Alianțele României cu Rusia au adus doar frustrari(1877-1878,pierderea celor trei județe, Cahul, Ismail și Bolgrad), antrenarea în primul război mondial, pentru năzuințele naționale a arătat adevărată față a aliatului rus. 

Iar în al doilea război mondial nu mai vorbesc, ticăloșia a fost pe față. 

Link spre comentariu

Poate n-aţi văzut primele mele postări.Am spus că Rusia e în defensivă şi are graniţele nesigure.Riscă să se spargă.Aţi văzut că şi Kissinger are părerea asta.

Toate acţiunile lor au fost la graniţe.Şi Georgia şi Ucrainta au intrat în scenariile de împiedicare a aderenţei la NATO.Şi acum să-mi spuneţi că NATO vroia să se extindă în Georgia "că e clima mai caldă" şi nu să fie aproape de zonele petrolifere şi trasèle de gaze!

Chiar nu înţelegem că blocurile îşi urmăresc interesele şi-şi dau la "ţurloaie" cu orice ocazie?De ce se vorbeşte tot timpul că în lume sunt "războaie economice"?De ce se vorbeşte de interese grostrategice?Par le fleur de coucou??Asta în franceza mea de baltă...Vorbim de pace şi producţia de armament creşte constant...

Link spre comentariu

Rusia risca sa se spargă pentru ca este un balon de săpun. 

Eu personal nu o sa plâng după o Rusie redusa la niște dimensiuni minuscule, cât Monaco, de exemplu, deși niciodată nu o sa fie așa. 

Știți cum a ajuns Crimeea teritoriu rusesc? 

În urma războiul ruso-turc din 1768-1774, câștigat de rusi, rusii au impus "independenta Crimeii" care s-a despărțit astfel de imperiul otoman, sub conducerea unui han rămânând slăbită și izolată. 

În zece ani a fost înglobata în marele imperiu pravoslavnic! 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, doru3160 a spus:

Tocmai de asta ar trebui sa ne temem... Putin are comportament de sinucigaș. Poate fi atât de indiferent de urmări, și atât de disperat, încât să treacă la armament de distrugere în masă, cum ar fi nuclearele sau termobaricele.

Cu câteva luni în urma, am citit un comentariu în care se sugera ca Putin ar suferi de o afectiune incurabila. Nu s-a zis clar despre ce este vorba, dar s-a atras atentia asupra faptului ca actiunile si deciziile sale ar putea fi afectate de aceasta stare a sa. Daca a avut vreodata planuri de restabilire a mareiei sovietice, si nu pare sa se mai îndoiasca nimeni de acest lucru, atunci cine stie ce la actiuni nesabuite o sa se dedea din criza de timp. Amintiti-va de ceea ce a facut idiotul de Adolf, si el bolnav incurabil (Parkinson în stare avansata) si toxicoman (amfetamine), mai ales în a doua jumatate a razboiului.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, franzm a spus:

Cu câteva luni în urma, am citit un comentariu în care se sugera ca Putin ar suferi de o afectiune incurabila. Nu s-a zis clar despre ce este vorba, dar s-a atras atentia asupra faptului ca actiunile si deciziile sale ar putea fi afectate de aceasta stare a sa. 

Seamănă a zvon, dar cu siguranță după moartea lui, vom afla adevărul. Speram să-i rezistam acțiunilor. Totul depinde cu ce ochi îl văd ai lui, la el acasă. Daca pierde credibilitatea la el acasă, e terminat mai repede decât își închipuie.

Link spre comentariu
Acum 47 minute, Ion_Bumbu a spus:

Din cauza asta rusii sint atit de sensibilizati de aparitia unor astfel de complexe antiracheta aproape de granitele lor.

Cred ca pe rusi îi doare cel mai mult faptul ca si-au pierdut vasalii pe care puteau sa-i trimita în linia întâi, în special RDG si Polonia. Închipuiti-va nemtii de est atacându-i pe cei din vest (si au fost foarte hotarâti în acest ses) sau polonejii varsându-si sâgele pentru cei care le-au luat cu forta jumatate din tara.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări