takanonanu Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 (editat) Salut, am dezvoltat mai recent un hobby privind muzica electronica facuta cu ajutorul software-lui pe pc. M-am saturat de casti si vreau sa-mi iau niste boxe. Detin o placa de suntet Marian Seraph 8+ cu iesiri TRS (6.35mm). Am prin casa un Kashtan vechi din '83 si boxele lui. Sunt aceste boxe destul de calitative fata de altele de pe piata (in limita unui buget de 1.000 ron) astfel incat sa le pot adapta pentru pasiunea mea ? Daca da, ce tebuie sa mai achizitionez pentru a le atasa la iesirile din placa audio de mai sus ? Multumesc anticipat ! https://ibb.co/fSLx0KV https://ibb.co/YLB5RqP Editat Februarie 25, 2022 de takanonanu Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Sint destul de bune boxele daca nu ceri de la ele mai mult decit au fost proiectate. Boxele din acei ani rar coborau sub 50-70Hz, deci daca nu vrei cine stie ce bas sint OK. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Mai trebuie si un amplificator de putere. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Cred ca se poate folosi si magnetofonul pe post de amplificator, cheltuieli... Zero... Link spre comentariu
takanonanu Postat Martie 1, 2022 Autor Partajează Postat Martie 1, 2022 (editat) On 2/25/2022 at 3:54 PM, Усилитель said: Cred ca se poate folosi si magnetofonul pe post de amplificator, cheltuieli... Zero... Asta am si hotarat sa incerc. Sa-l folosesc pe post de amplificator. https://ibb.co/9ZMQJSq In poza de mai sus am panoul de intrari iesiri. Din cele doua microfoane cu care este dotat Kashtanul inteleg ca cele 2 mufe de sus sunt destinate lor. Daca am doua iesiri de 6.3 mm din placa de sunet si detin si un adaptor Y pentru ele, daca achizitionez un cablu DIN 5pini tata pentru intrare in magnetofon si jack 3.5 pentru iesirea din acel Y de la placa de sunet....eu mufa cu DIN 5pini tata in care dintre mufe din cele 3 de jos o introduc ? Ma puteti indruma ? Editat Martie 1, 2022 de takanonanu Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 1, 2022 Partajează Postat Martie 1, 2022 Intrările de microfoane sunt prea sensibile ,semnalul de la placa de sunet trebuie sa intre la IN linie ,cea din stânga jos,săgeata care intra in cerc .Masa este cea din mijloc 5 pini ,semnalele L și R sunt una langa alta pe careva parte fata de masa <de regulă în dreapta. La Maiak aveam o poziție pt amplificare ,la selectorul de viteze al benzii și atunci oprea motorul,sa nu consume și să nu facă gălăgie.... Link spre comentariu
Ujio Postat Martie 1, 2022 Partajează Postat Martie 1, 2022 Boxele respective sunt modeste.Daca le folosesti cu amplificarea magnetofonului,e posibil sa te satisfaca.Altfel prin un amplificator mai potent ajungi imediat la limita boxelor. Link spre comentariu
takanonanu Postat Martie 1, 2022 Autor Partajează Postat Martie 1, 2022 Merci pentru informatii. O sa ascult cu urechile mele si am sa iau o decizie. Link spre comentariu
takanonanu Postat Martie 2, 2022 Autor Partajează Postat Martie 2, 2022 (editat) Am folosit doar partea de amplificare a magnetofonului. Cum spunea cineva mai sus, este satisfacator rezultatul. Pentru ascultat muzica merge dar pentru monitorizat adica ce-mi trebuie mie nu prea. Unele sunete redate de casti in mod optim nu prea se aud la volumul necesar in boxe. Spatialitatea instrumentelor este deficitara. O problema sau poate nu ? Se auzea in ambele boxe doar la apasarea butonului Mono2 de pe magnetofon. La apasarea butonului Stereo se auzea doar intr-o boxa iar la Mono1 nu se auzea in nicio boxa. Se pot obtine rezultate mai bune prin inlocuirea unor piese ? Editat Martie 2, 2022 de takanonanu Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Acestea sunt probleme de contacte sau conexiune. Trebuie verificate cablurile, iar daca acestea sunt certificate ca bune, raman de verificat problemele de contacte interne din magnetofon. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Acum 7 ore, takanonanu a spus: La apasarea butonului Stereo se auzea doar intr-o boxa iar la Mono1 nu se auzea in nicio boxa. Contact sau legare gresita la mufa.... Dai volum, si cu un ac bagat in mufa IN gasesti intrarile stanga si dreapta dupa *bazait*daca se aud pe ambele, cablul sau legarea la mufa e de vina... Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 2, 2022 Partajează Postat Martie 2, 2022 Nu exagera cu volumul. Nu se stie in ce stare tehnica e amplificatorul, poate cedeaza ceva si iti faci de lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum