Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oţel de scule HSS.Ce se poate face cu el ?

ciobanu eugen

Postări Recomandate

Acum 8 ore, ndc74 a spus:

Pentru cutite de strung mi se par mici si greu de valorificat. Mult mai utile ar fi niste bare de HSS pt asa ceva.

HSS nu-i egal HSS. E foarte posibil ca materialul si, mai ales, tratamentul termic aplicat, sa nu-l faca potrivit pentru cutite de strung (aschiere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion_Bumbu

7

• ndc74

3

• ciobanu eugen

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Am deschis acest subiect pt a afla cu ce m-am pricopsit, nu pt ca nu pot dormi de grija lor. 

Nu am intentia sa le dau la fier vechi. Si nici de prin gunoaie nu sunt adunate....

Am cumparat altceva din Germania si astea au venit la pachet, probabil sa scape de ele.... sau din gresala.

Unele inca au vasilina din fabrica. Nu am fost curios pana acum sa le verific pe toate daca sunt si uzate sau au semne de folosinta. 

Scanteia e scurta si rosu inchis la ambele. 

Nu se imbina bacurile- daca asta sunt, cu celalalt model. 

Daca cineva crede ca ar putea sa foloseasca din ele, pot sa renunt la o parte- fara nici un cost, sa nu dau nastere la discutii. 

Eu mi- am cam facut o idee la ce le-as putea folosi.  La capul de alezare -din poza, sau... as incerca sa le gauresc la eroziune pt a le putea prinde de un suport...... ceva in genul unei pastile pt bara de alezare.  

Legat de " sunt sau nu bacuri" ..... nu poti rula pe intreaga circumferinta un M10 spre exemplu. Lungimea unuia  este de 26mm. Marginile (capetele) sunt oblice, nu le poti aseza unul langa altul fara spatiu intre ele. Din acest motiv am dubii....  

Dar, daca au fost folosite pt suruburi mici.... ( cu pas de 1.5 ?!? ) alta poveste....

6x2HZTf.jpg?1

Link spre comentariu

Se aseaza in serie bacurile, cind se sparge unu nu schimbi decit o portiune din tot ansamblul, asa e la sculele astea, e mai ieftin sa schimbi un bac de 25mm fata de unu de minim 150mm cit ar trebuie sa fie macar pentru un M10.

Am vazut o minune din asta la Balanta Sibiu care facea suruburi, era un prototip, trebuia pusa o balanta electronica pentru sortarea suruburilor, habar n-am de ce.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări