Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oţel de scule HSS.Ce se poate face cu el ?

ciobanu eugen

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion_Bumbu

7

• ndc74

3

• ciobanu eugen

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Practic fara masina respectiva nu prea ai ce face cu ele. Poate gasesti pe cineva care are o astfel de masina si are nevoie de ele. Nu mi-e clar daca si cele cu gaura sunt tot HSS sau sunt doar niste suporturi de fixare pt placutele respective si ele nu sunt HSS. Daca nu e marcat HSS, se pot verifica pe polizor sau flex dupa scanteie.

Exista si unele centre de colectare fier vechi care cumpara separat HSS curat si ofera cam 6lei/kg, dar putini colecteaza separat.

Editat de ndc74
Link spre comentariu

ciobanu eugen v-a intrebat ce se poate face cu chestiile alea, nu de unde provin sau la ce au fost folosite...

52 minutes ago, ndc74 said:

Practic fara masina respectiva nu prea ai ce face cu ele.

Si cu masina respectiva crezi ca mai ai ce face cu niste bacuri uzate? Ca alea n-au fost aruncate de bune!

Link spre comentariu
On 2/22/2022 at 7:22 PM, ciobanu eugen said:

Nu m-am intalnit cu asa ceva pana acum. 

...

poate cineva care le recunoaste...

Pe colegul nostru il interesa la ce au fost folosite.

Link spre comentariu

Mie mi se par noi placutele alea, deci se pot folosi la o asfel de masina. Poate au fost aruncate ca nu aveau pasul necesar comenzilor primite, sau pur si simplu fabrica a dat faliment si s-a aruncat totul sigilat. Ar fi prima astfel de situatie?

Pentru cutite de strung mi se par mici si greu de valorificat. Mult mai utile ar fi niste bare de HSS pt asa ceva.

Editat de ndc74
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări