nordix Postat Februarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2022 Acum 18 ore, validae a spus: Triacul e comandat pe terminalul ,,gate,, de un semnal ce provine de la microcontroller.Integratul cu mulți pini.... Trebuie să vezi dacă vine ceva semnal pe pinul ,,gate,, și poți face asta chiar cu triacul scos.Între pinul poartă și terminalul vecin pui un led roșu înseriat cu o rezistență de circa 10 - 47k.Sau mai bine două leduri conectate ,,antiparalel,, adică anodul unuia la catodul celuilalt.Astfel poți vedea și semnale alternative sau cu polaritate inversă unui singur led.Daca ledul se aprinde, există semnal.Dacă nu, fie microcontrollerul nu dă comandă din diverse cauze.Care pot fi interne sau externe lui.Asta urmează a se vedea... Edit: Pune la loc de unde ai dat jos componenta din imagine.Nu e siguranţă, ci termistor şi fără ea nu există informaţie despre temperatură.De aia nici nu primeşte triacul comanda de încălzire... Până la eliminarea acestui termistor din circuit și înlocuirea lui cu o siguranță ( deoarece in mod greșit am crezut că e o siguranță ) , nu aveam nimic pe display-ul cookerului . Să înțeleg că această componentă e sursa problemelor ? O să încerc să il testez cu multimetrul ... Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Acum 19 ore, validae a spus: Edit: Pune la loc de unde ai dat jos componenta din imagine.Nu e siguranţă, ci termistor şi fără ea nu există informaţie despre temperatură.De aia nici nu primeşte triacul comanda de încălzire... Și pe mine m-a înșelat că nu seamănă deloc cu o siguranță termică,dar termistorul e pe firele albe în tub negru,unde văd că nu a umblat. Acea siguranță termică era pe firele roșii. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Nu am văzut până acum siguranţă termică în astfel de capsulă, dar am văzut astfel de capsule în BMS-uri de acumulatori de telefon.Cred că de fapt siguranţa termică e cea fixată pe fundul recipientului, în tubul negru.Ar fi bine să dai jos şi să faci o poză cu ce găseşti acolo.Ar trebui să găseşti ceva de genul celor din poza de mai jos.Aşa arată diverse tipuri de siguranţe termice: Link spre comentariu
nordix Postat Februarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2022 Acum 21 minute, adydep a spus: Și pe mine m-a înșelat că nu seamănă deloc cu o siguranță termică,dar termistorul e pe firele albe în tub negru,unde văd că nu a umblat. Acea siguranță termică era pe firele roșii. Termistorul era pe fundul oalei , intre firele albe care vin de la varistor . Intre firelw rosii ( cele două din imagine și firul alb incetciit este rezistenta din nichelină . Probabil că ce se vede in foto v-a indus in eroare . Scuze .. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Ce numeşti termistor, mie mi se pare a fi de fapt siguranţa termică.În tubul alb cu fir negr ce este ? Desfă te rog atât tubul negru unde zici că e ,,termistorul,, şi pe cel alb.Să notezi care unde era, să nu le inversezi locul.... Ceva e aiurea acolo, cred cu tărie că siguranţa termică e întreruptă şi se află în unul din cele două tuburi...şi de asta nu se încălzeşte rezistenţa. La câte aparate din astea am desfăcut şi reparat (o grămadă), nu am găsit decât siguranţe ca cele din ataşamentul anterior.... Link spre comentariu
nordix Postat Februarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2022 Mulțumesc foarte mult tuturor . Am lipit toate componentele la loc , am asamblat totul și surprinză .... Funcționează ... Se pare că toată vina o poartă rezistența întreruptă ( și lipsa mea de experiență ) ... . Din cauza ei nu se mai încălzea , dar nici nu mai afișa nimic pe display . Pe spatele oalei am montat la loc acea siguranță termică , in protectia originală albă . Mulțumesc foarte mult tuturor . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum