Postelnicu Paul Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 Bună ziua! Sunt începător, detin un sistem audio 5.1 de 110w care din senin se aude foarte incet ca si cum s-ar auzi in căști. Sunetul se manifestă la fel la tweet-ere precum și la subwoofer. Am deschis carcasa amplificatorului si am identificat 5xTDA2030a pentru etajul de inalte și 2xTDA2050 pentru etajul de joase. De asemenea avem un integrat 2358 de origine coreeană. Pe placă nu se observă nimic ars. Unde se realizează blocajul? Este de vina integratul? Sa iau in calcul schimbarea lui de la inceput? Tda-urile pe placa nu imi dau scurt. De unde sa incep cautarile? Mulțumesc! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 Posibil să fie de la acel integrat selector de căi audio, nu putem şti ce ai acolo.Pune o poză cu partea electronică. În cazuri din astea eu iau o cască telefonică sensibilă şi urmăresc semnalul de la intrare până la finali. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 Aveți osciloscop ? Link spre comentariu
Postelnicu Paul Postat Februarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2022 Acum 18 minute, cornel1962 a spus: Aveți osciloscop ? Nu am osciloscop deocamdată. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 E defect depistabil uşor fără osciloscop.Caută o cască de la un telefon fix cu rezistenţa bobinei cât mai mare posibil, înseriază pe una din borne un condensator de 1uF şi pune două fire lungi.Cu unul din fire legat la masă, pui celălalt fir pe traseul de semnal, începând de la mufa de intrare până la intrarea în finalii cu TDA2030.Unde vezi că semnalul scade brusc, acolo e problema.Să ai la intrare un semnal ceva mai măricel, ca să-l poţi urmări auditiv. Link spre comentariu
Postelnicu Paul Postat Februarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2022 Acum 34 minute, validae a spus: E defect depistabil uşor fără osciloscop.Caută o cască de la un telefon fix cu rezistenţa bobinei cât mai mare posibil, înseriază pe una din borne un condensator de 1uF şi pune două fire lungi.Cu unul din fire legat la masă, pui celălalt fir pe traseul de semnal, începând de la mufa de intrare până la intrarea în finalii cu TDA2030.Unde vezi că semnalul scade brusc, acolo e problema.Să ai la intrare un semnal ceva mai măricel, ca să-l poţi urmări auditiv. Aparent simplu. Mulțumesc frumos pentru sfat! Link spre comentariu
Postelnicu Paul Postat Februarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2022 1 oră în urmă, Postelnicu Paul a spus: Aparent simplu. Mulțumesc frumos pentru sfat! Dacă il conectez la bluetooth(căci doar această intrare imi accepta, nu știu de ce) in toate cele 5 boxe se aude sunet inclusiv in cel de joase, volumul fiind la maxim, așa vrea el sa stea căci are potentiometru digital și se setează singur pe maxim imediat dupa aprindere, doar ca nu este foarte incet. Nu funcționează la parametrii la care a mers inițial dupa ce l-am cumparat. După ce efectuez acest test de care mi-ati spus, o sa revin pentru informații. Link spre comentariu
sla Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 Acest sistem audio are un nume-model? La fel, integratul nu are si niste initiale inainte de 2358? Link spre comentariu
Postelnicu Paul Postat Februarie 22, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2022 Acum 2 minute, sla a spus: Acest sistem audio are un nume-model? La fel, integratul nu are si niste initiale inainte de 2358? Am omis, imi cer scuze. Modelul este Vision iar pe integrat scrie ENKOR 2358. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 Probabil AX2358F . Link spre comentariu
sla Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 (editat) Probabil ca e AX2358 (sau PT2358). Asta inseamna ca sistemul mai are si un procesor care comanda acest integrat care este selector cu 4 intrari stereo si 6 iesiri, cu reglaj de volum. Niste poze cu placile ar fi binevenite. Nu cumva acesta-i sistemul: Editat Februarie 22, 2022 de sla Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 (editat) 125W cu finali TDA2030.........super tare faza asta. @Postelnicu Paul Ai multimetru? Ai mai reparat aparate electronice prin depistare a componentei defecte si inlocuirea ei? Alta inafara unor sigurante? Daca nu, ai grija ca TDA-urile aste nu se mai fabrica de vreo 20 de ani cel putin si, lasind la o parte pe cele din amplificator a caror provenienta nu o comentez, nu vei gasi integrate originale bune in caz ca se arde vre-o unul si-s destul de sensibile. Editat Februarie 22, 2022 de sesebe Link spre comentariu
gabiTV Postat Februarie 24, 2022 Partajează Postat Februarie 24, 2022 12 , 5W cu finali TDA2030......... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum