Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare boxa portabila tip troler Akai x10

Alex85

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alex85

11

• validae

9

• adydep

6

• Mircea

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am zis cum e normal,am avut porcării de astea la reparat.Că în boxa lui e lagat aiurea e altă problemă.

Boxa are un dif mare și 2 tweetere care parcă sunt piezoelectrice.Mi se pare că și diful mare trebuia să fie dublu,cu 4 pini.

Să facă inițiatorul poze clare și atunci ne lămurim.

Link spre comentariu

Am mai pus odata pozele cu biolarul,si ce tin in mana modulul cu acel fir alb sa fie antena radioca vreau sa prelumges dar nu stiu daca este acela,ca mai este un fir alb tot cu bucla in capat dar acela vine de acolo unde se introduce stick usb,card sd,de unde se aleg sursele de muzica?

IMG_20220228_143120-1.jpg

IMG_20220228_143105.jpg

IMG_20220226_130811.jpg

Link spre comentariu

Da este un difuzor cel mare de bass medie,si unul mic in jumatate,pana la urma las Bipolarul acolo sau il scot?si va rog sa mi spune ti care ar fi firul de la radio,va multumesc

Screenshot_2022-02-28-14-42-51-944_com.android.chrome-1.jpg

Link spre comentariu
1 hour ago, modoran said:

Merg rasuciti pinii condensatorului intre ei si gata, nu-i nevoie de nici o lipitura

1 hour ago, validae said:

Poate doar de probă, dacă vrei un lucru serios lipeşti firul pe bornă...

Nu e ideea cea mai buna. In schema se arata o conexiune BTL, insa nu de tampiti or fi pus aia condensatorul acolo. Poate, in fabrica l-au conectat SE unde e nevoie de condensator. 

Trebuie masurat ce are acolo (daca are 6-7Vcc inainte de condensator). Alex a mai stricat si altele, nu-l mai incurajati sa faca chestii pe care nu le intelege. 

52 minutes ago, Alex85 said:

Ok si pentru radio sa fie celalalt fir alb?cum imi pot da seama

Alex, taie ochiul ala izolat si leaga 1m de fir acolo. Nu e musai sa amelioreze, dar nici rau nu face.

Link spre comentariu

Verifică o chestie, difuzorul fiind unul dublu, trebuie să aibă două perechi de borne diferite.Unele fără acel condensator şi cele cu condensatorul de 4,7uF.Cele fără condensator sunt pentru difuzorul de bass/medii şi cele cu condensator pentru twitter (difuzorul mic).Astfel că ar trebui să laşi acel condensator acolo, altfel arzi difuzorul de înalte.În prima poză apărea doar conexiunea cu condensatorul de 4,7uF lucru ce dădea impresia eronată că aşa e conectat difuzorul de medii/bass.

Link spre comentariu

Am intrat in posesia unei boxe Akai X6 puiul celei din topic.Acumulator terminat si finalul sunet TDA7377 impuscat.Finalul l-am inlocuit cu TDA7376Q ,am vazut ca sunt identice. Functioneaza dar cu probleme.Merge cu potentiometru de microfon la minim.Daca incerc sa umblu la el se aude fasiit in difuzor tot timpul.Microfonul nu functioneaza.,desii este bun.Il am de la una identica care o aveam mai dinainte.Eu am incercat-o fara acumulator,doar cu incarcatorul.As dori un sfat .

TDA7377.jpeg

TDA7375Q.jpeg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări