Mircea Postat Februarie 23, 2022 Partajează Postat Februarie 23, 2022 Simplu, chestie de gusturi, de tip de muzica ascultata, si de tipul de sunet cu care esti obisnuit. Problema, in viziunea mea, care poate fii eronata, este ca difuzorul BL nu e linear. O incinta cu filtre se ocupa si de liniarizare. Un difuzor BL are se se comporte diferit in functie de spectrul de frecvente al muzicii ascultate. Fiind mai strident (nu zic neaparat in sens negativ) de la o melodie la alta. Ceea ce nu se intampla asa de evident la o incinta liniarizata de filtre. Link spre comentariu
pisiculverde Postat Februarie 23, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2022 Exact, sunt favorizate mediile. In zona mediilor se afla vocea umana, precum si cateva instrumente. Acum drept este ca nu mai sunt la prima tinerete, si trebuie sa recunosc faptul ca nu mai aud asa de bine frecventele inalte dar asta nu inseamna ca sunt chiar surd Exista teste cu care se poate vedea cat de bine aude o persoana, online: https://newt.phys.unsw.edu.au/jw/hearing.html (sunt necesare casti) sau audiograma facuta la cabinetul ORL. Sunetul este si o chestiune de gusturi, dupa cum spune si Mircea. Probabil ca rockul se aude aiurea pe difuzoare de banda larga care nu sunt sustinute de o incinta adecvata pentru redarea basului, insa jazzul si muzica unde predomina vocea se aud bine (parere personala). Cu difuzoare banda larga sunetul imi pare mai viu, insa datorita scoaterii in fata a mediilor uneori sunetul poate fi strident, tipator, am constatat acest lucru la o melodie care avea un clarinet drept intrument principal. Iata un exemplu gasit pe Youtube de amp pe lampi cu doar 3W pus pe boxe cu difuzoare de banda larga Tannoy Gold, care se aude foarte bine dupa parerea mea: insa altora s-ar putea sa nu le placa, depinde de urechea si de gusturile fiecaruia. Link spre comentariu
pisiculverde Postat Februarie 23, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2022 Hait, ca am spus o prostie. Tannoy Gold nu sunt de banda larga, ci au un tweeter incorporat, pus concentric cu difuzorul. Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 26, 2023 Partajează Postat Octombrie 26, 2023 Dar nu se poate folosi un transformator 8 ohmi:4 ohmi? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 26, 2023 Partajează Postat Octombrie 26, 2023 Altul, în afară de cel de ieșire ? Vorbim de un traf cu anumite calități, nu unul de radioficare....deci costuri suplimentare mari.Și mai mult ca sigur alterarea caracteristicilor inițiale... O soluție ar putea fi modificarea secundarului celui existent, dar e o operațiune ce necesită mai mult decât un bobinator bun.... Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 26, 2023 Partajează Postat Octombrie 26, 2023 Dar ce are daca pui difuzorul ala de 4 ohmi direct la borne fara sa modifici nimic si gata ? Nu exagerezi cu volumul si aia e. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 26, 2023 Partajează Postat Octombrie 26, 2023 (editat) Impedanta de sarcina vazuta de tub scade la jumatate. Înaltele si, mai ales, mediile vor fi redate accentuat. Aparent paradoxal, rezistorul serie cu boxa poate îmbunatati redarea frecventelor joase. De vina e Q, dar nu ala din Star Trek. Editat Octombrie 26, 2023 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum