Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator aftermarket ultrabook

Postări Recomandate

Salut,

Sunt nou pe aici si as avea nevoie de un sfat.

Am un ultrabook si vreau sa schimb powerbrick-ul cu ceva mai slim, etc. Incarcarea se face la 20v, 3.25a - 65w.

Sunt in dubii intre astea. Anker Nano II 65W vs Xiaomi 65W GaN Charger

Care este mai ok dpdv al pieselor, calitatea lor si calitatea per total. Inclin spre anker dar poate ma insel..

Ceva opinii va rog? Mersi.

https://www.youtube.com/watch?v=kPSmH77Osi0

si

https://www.youtube.com/watch?v=jz_2PSgHHlk

Editat de revox
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ambele sunt compacte şi par construite foarte bine, dar în cazul surselor aş merge pe cea mai mare, miniaturizarea extremă vine cu problemele ei.

Cea mai corectă informaţie o poţi obţine urmărind recenziile celor ce au cumpărat aceste surse.Vezi care are cele mai puţine păreri negative, cele mai puţine defectări.

Link spre comentariu

Mersi de reply. Am facut deja asta dar tot nu sunt lamurit. 

Anker are aproape 2000 - nota 4.8 - https://www.amazon.com/Charger-Anker-Adapter-Foldable-Compact/dp/B08T5QN2TR

Xiaomi are 181 si nota 4.6 - https://www.amazon.co.uk/Xiaomi-Smartphones-Notebooks-Compatible-Included/dp/B08LHG9WN8

Chiar nu stiu. Ce probleme aproximative/posibile poate avea ankerul pentru ca este foarte compact? 

Mersi.

Link spre comentariu

Am revenit, dar cu alta intrebare. 

Incarcatorul xiaomi: Parametri de ieșire: 5V = 3A 15W, 9V = 3A 27W, 10V = 5A 50W, 12V = 3A 36W, 15V = 3A 45W, 20V = 3,25A 65W max

Iar un alt laptop (macbook) ce in mod normal (asa vine din fabrica) are un incarcator capabil de: Output: 20V, 4.25A max - 85W.

Dar a fost schimbat incarcatorul si are unul (tot original) dar de: Output 16.5v, 3.65a - 60W. (se incarca OK).

Ii place incarcatorul (xiaomi) si ar lua unul.

Dar intrebarea mea este (tinand cont de ca xiaomi-ul scoate doar 3.25A): este in regula sa folosesti un produs cu un incarcator cu mai putini amperi.

Adica este ok sa cumpere xiaomi-ul cu asa specificatii diferite fata de original?

Mersi.

Editat de revox
Link spre comentariu

Depinde in ce regim e folosit mac-ul. Sunt prea multe variabile pentru a se da un raspuns precis, totusi daca incarcatorul e de calitate se poate incerca in cel mai defavorabil scenariu in care utilizati dumneavoastra laptop-ul.

Teoretic alimentatorul/incarcatorul trebuie sa poata duce laptop-ul la consumul maxima: procesor, pl video, ram, stocare, etc toate tinute in 100%, incarcarea acumulatorului plus periferice flamande in usb-uri, luminozitatea si refresh rate (daca are VRR) pe display la maxim... toate enumerate fix in acelasi timp.

PS: Pentru carcotasi: stiu ca scenariul respectiv e improbabil, dar mai sunt "tembeli" care storc tot ce se poate doar pt a vedea cat duce PC-ul.

Editat de stryx
Link spre comentariu

Mersi de reply. 

Regim de office strict, 0% gaming. Nici macar youtube nu se foloseste pe el. Si sau daca e folosit, maxim 1080p.

Legat de calitate... sper sa fie. Ca l-am luat si pentru mine. :)) Dar eu am specificatii exacte cu el ca sa zic asa.

Inteleg ca ar fi totusi ok chiar si in conditiile si diferentele date? Din ce am citit pe net, se mentioneaza ca in situatia in care amperii ca in situatia data (mai putini), chargerul se va incinge mai mult si poate "deceda" si/sau alte mai rele de atat.

Adica nici nu vreau sa ii fac probleme cu laptopul..

Editat de revox
Link spre comentariu

Un incarcator bun trebuie sa aibe cel putin protectie la suprasarcina si supraincalzire. Am experienta zero in office, dar nu cred ca ar fi un regim cu consum mare de energie (posibil sa ma insel). Poti incerca incarcatorul in regimul de lucru verificand constant temperatura, daca temperatura incarcatorului dupa cateva ore de lucru ramane in limite decente (sa se poata tine mana pe el) se poate folosi alimentatorul fara pb.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări