Liviu Gelea Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Salut. Am un incarcator cu balansare pt baterii lifepo4, dar nu am nicio posibilitate de a le folosi intr-un proiect deoarece nu prea se gasesc module de protectie la voltaj mic. Pentru clasicele li-ion exista cu duiumul, inclusiv module la 15 lei care asigura atat incarcare CC/CV cat si decuplarea la voltaj redus. Mi-ar plăcea să realizez eu un astfel de circuit, dar nu știu dacă e prea riscant sa compar cu un op-amp voltajul bateriei cu o referința fixă. Mă întreb daca exista vreun fenomen legat de temperatura care poate afecta echilibrul circuitului. Altădata am descrcat niste baterii litiu-ion pana la un voltaj mai mic, pentru a le stoca pe termen lung (din nou, nu prea exista multe circuite care fac si acest lucru) si am folosit aceeasi solutie: opamp, regulator liniar de tensiune si un divizor de voltaj pentru a le compara. A mers perfect totul, insa atunci nu ma interesa voltajul exact, deoarece orice valoare in jurul a 3,5 - 3.8 mi se parea ok. Daca insa tintesc 2.5v, mi se pare ca am marja de eroare mult mai mica si nu stiu daca nu exista vreun efect dat de temperatura acumulatorilor sau a rezistentelor divizorului de tensiune care poate da peste cap totul. Orice gând sau sfat care ma poate ajuta sa nu-mi dau foc casei este apreciat. Merci. Link spre comentariu
informer Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 (editat) Exista referinte de tensiune suficient de precise intr-o gama de temperatura rezonabila... lasa-l dreq de divizor... cauta si vei gasi... sau mai intrebi... ;) L.E. am dat o cautare asa, de test, sa vad daca intr-adevar nu exista BMS-uri LiFePo la preturi accesibile... n-am citit ce si cum, n-am facut "sapaturi" dar uite aici Editat Februarie 21, 2022 de informer Link spre comentariu
Liviu Gelea Postat Februarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2022 Merci @informer. E adevarat ca am evitat aliexpres pentru ca mi-e lene sa pierd o ora declarand in limba romana pentru cei de la vama continutul pachetului si atasand extras de cont ca sa dovedesc valoarea. E adevarat ca exista si sunt ieftine desi ce mi-ai aratat e o placa de balansare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum