valentin23 Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Salut, detin 2 boxe paudio din abs cu urmatoarea configuratie: Medii bass / SN15lf Inalte / BM-D750 Filtru DNA xpro 2 Am mutat difuzoarele si inaltele in alte cutii din plywood echipate cu hornul paudio PH 642, as dori sa modific filtrul in asa fel incat sa pot folosi boxele pentru muziva live: - mai multe inalte ,driverul sa coboare mai jos. - media mai pronuntata. Atasez poza cu schema filtrului actual , as dori sa ma ajutati cu modificarile care trebuiesc facute . Multumesc anticipat, Valentin. https://ibb.co/stVZWRs https://ibb.co/KGMvvpy Condensatorul de 3.3 uF lam scos eu sa i pot citi valoarea. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Pt nivel mai mare pe inalte : -> scoate una din cele doua R de 40ohmi/20W din paralel cu driverul (ajunge sa ii dezlipesti un capat). Pt a cobora driverul mai jos: -> se inlocuieste cond. negru C = 2,2uF cu un C=3.3uF (de preferat tot cu un mkp for audio). Link spre comentariu
valentin23 Postat Februarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2022 Multumesc frumos pentru ajutor, stiu ca esti foarte priceput in constructia filtrelor . Studiaza un pic schema daca crezi ca se mai pot aduce imbunatatiri ( alte valori la rezistente ,condensatori ) ajuta ma te rog frumos , de restul ma ocup eu . Multumesc Link spre comentariu
valentin23 Postat Februarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2022 Acum 17 minute, Shambala a spus: Pt nivel mai mare pe inalte : -> scoate una din cele doua R de 40ohmi/20W din paralel cu driverul (ajunge sa ii dezlipesti un capat). Pt a cobora driverul mai jos: -> se inlocuieste cond. negru C = 2,2uF cu un C=3.3uF (de preferat tot cu un mkp for audio). Ok. Pe cel de 3.3uF( paralel cu rezistentele de 20ohm) daca il inlocuiesc cu 4,7uF ce se intampa? Peste cel de 10uF daca mai adaug 10uF ce se intampla ? Am vazut un filyru de fbt himaxx 60 foloseste 40uF pentru woofer. Multumesc Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 1. Filtrele NU se copiaza. Ce este potrivit unei combinatii de difuzoare nu este si pt alta. Orice ai vazut la alt filtru nu are nici o legatura cu acesta, nici un fel de comentarii nu au sens. 2. Fa probe si observa singur Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Acum 18 minute, Shambala a spus: 1. Filtrele NU se copiaza. Ce este potrivit unei combinatii de difuzoare nu este si pt alta. Orice ai vazut la alt filtru nu are nici o legatura cu acesta, nici un fel de comentarii nu au sens. 2. Fa probe si observa singur Corect! Am facut dupa calcule, am facut dupa scheme de marca, si tot a trebuit sa mai schimb bobine si condensatori juma de zi ( noroc ca am o galeata si trebuie neaparat scula pt masurat inductanta) sa fie cum *place * la urechea mea.... -nivele diferite de auditie, - stiluri diferite de muzica. Mult de lucru,... si ceva...compromisuri. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 @valentin23, iti pot simula (cu modelizarea mid-woofer-ului doar, ca nu gasesc datele la tweeter) in LTSpice. Apoi, iti dau fisierul .asc ca sa te joci cu el cat vrei, te asist bineinteles. Te costa o donatie de 50 lei catre forum. Cum vad dovada transferului, iti fac in 24 ore maximum ce am promis mai sus. Daca iti convine propunerea mea, da-mi de stire. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Ii poți simula și cum iese fumul magic din tweeter dacă pune condensatoare mai mari și baga putere? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Nu, mestere, simulez ca pentru mine. Nu fac escrocherii sau batut joc de coleg. Sa ramanem la subiect. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 N-ai înțeles. E vorba de o boxa pe doua cai de sonorizare la care vrea sa-i coboare frecventa de taiere pt tweeter. Dacă o coboară prea mult se va arde tweeterul cind va da mai tare. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Asta stie tweeterul, tu cat l-ai cobori? Fabricantul zice frecventa crossover 1kHz. Asta e mid-wooferul. Are sa zbiere tare la 1kHz separare. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 22, 2022 Partajează Postat Februarie 22, 2022 Autorul topicului nu cunoaste rolul componentelor din schema filtrului a intrebat ce efect ar avea modificarea a doua componente elementare. Nu a fost multumit de sugestiile puntuale /la obiect (si aflate strict in limitele de siguranta). Cat crezi ca il va ajuta o simulare ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum