Stefanux Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Buna grup, Sunt un novice al electronicii, dar imi place foarte mult. Din pacate am alimentat gresit o placa pentru o lanterna cu 12 V in loc de 5V. As dori sa va intreb ce s-a ars inauntru, deoarece nu se vede nimic ars si as dori sa schimb componenta/componentele arse. Alimentarea se face prin USB Type C dar nu mai functioneaza nimic. Am gasit o siguranta pe placa dar este buna. As dori doar un hint de unde sa incep sa verific si ce sa verific. Va multumesc, Stefan Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Primul pas e să pui o poză clară şi de aproape cu placa.De preferat poze MACRO la lumină naturală sau difuză, nu cu blitz-ul camerei că ies reflexii. Noi nu ştim ce ai tu acolo...şi sigur ai ceva defect, diferenţa de tensiune fiind enormă. Ai mai jos o metodă de postare, site-ul e Imgur, dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire Încarci pozele pe https://imgur.com/upload După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,. Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Verifică acea componentă evidenţiată dacă are continuitate.Dacă nu, pune un fir subţire de cupru.Cred că-i o fuzibilă şi tocmai s-a întrerupt.Dacă nu e întreruptă, mergi pe firul plusului de intrare din USB tip C (e marcat pe spate) şi vezi ce componente sunt implicate. Link spre comentariu
Stefanux Postat Februarie 23, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2022 (editat) On 2/21/2022 at 7:52 PM, validae said: Verifică acea componentă evidenţiată dacă are continuitate.Dacă nu, pune un fir subţire de cupru.Cred că-i o fuzibilă şi tocmai s-a întrerupt.Dacă nu e întreruptă, mergi pe firul plusului de intrare din USB tip C (e marcat pe spate) şi vezi ce componente sunt implicate. Multumesc frumos, am identificat intre timp componenta de dupa bobina IR5, un cip de incarcare descarcareU1 - IP5407, se incinge foarte tare dar nu gasesc inlocuitor in Romania. Sigurantele sunt bune, mosfet-ul e bun si el. Editat Februarie 23, 2022 de Stefanux Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2022 Partajează Postat Februarie 23, 2022 Ce acumulatori foloseşte lanterna ? Poate ai noroc şi se poate adapta un modul e încărcare ce se găseşte pe la noi.Chiar dacă e pe microUSB şi nu pe USB-C.. Link spre comentariu
Stefanux Postat Februarie 24, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2022 (editat) Multumesc de raspuns, 3,7V 6000mAh, 22.2 Wh cu un LED de 20W, asta caut si eu, am gasit totusi ceva asemanator d.p.d.v. IC, dar nu stiu daca s-ar potrivi: LT1302CN8 sau LT1305S8 sau AP1509-50SG-13. Daca aveti vreo recomandare de palca cu functie de powerbank si switch pt aprindere, v-as fi recunoscator. Nu prea conteaza mufa de incarcare. Editat Februarie 24, 2022 de Stefanux Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2022 Partajează Postat Februarie 24, 2022 Sigur ledul e de 20W ? Link spre comentariu
Stefanux Postat Februarie 25, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2022 Da, e un COB de 20W (tip proiector) asta e principalul motiv pentru care ma dau cu capul de pereti ca vreau sa-l repar :). Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum