Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare cu 12V in loc de 5V--> ce s-a ars?

Stefanux

Postări Recomandate

Buna grup,

Sunt un novice al electronicii, dar imi place foarte mult. Din pacate am alimentat gresit o placa pentru o lanterna cu 12 V in loc de 5V.

As dori sa va intreb ce s-a ars inauntru, deoarece nu se vede nimic ars si as dori sa schimb componenta/componentele arse. Alimentarea se face prin USB Type C dar nu mai functioneaza nimic. Am gasit o siguranta pe placa dar este buna. As dori doar un hint de unde sa incep sa verific si ce sa verific.

Va multumesc,

Stefan

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefanux

5

• validae

4

Primul pas e să pui o poză clară şi de aproape cu placa.De preferat poze MACRO la lumină naturală sau difuză, nu cu blitz-ul camerei că ies reflexii.

Noi nu ştim ce ai tu acolo...şi sigur ai ceva defect, diferenţa de tensiune fiind enormă.

Ai mai jos o metodă de postare, site-ul e Imgur, dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire
Încarci pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,.

Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu

Verifică acea componentă evidenţiată dacă are continuitate.Dacă nu, pune un fir subţire de cupru.Cred că-i o fuzibilă şi tocmai s-a întrerupt.Dacă nu e întreruptă, mergi pe firul plusului de intrare din USB tip C (e marcat pe spate) şi vezi ce componente sunt implicate.

sADWi3D.jpg

Link spre comentariu
On 2/21/2022 at 7:52 PM, validae said:

Verifică acea componentă evidenţiată dacă are continuitate.Dacă nu, pune un fir subţire de cupru.Cred că-i o fuzibilă şi tocmai s-a întrerupt.Dacă nu e întreruptă, mergi pe firul plusului de intrare din USB tip C (e marcat pe spate) şi vezi ce componente sunt implicate.

sADWi3D.jpg

Multumesc frumos, am identificat intre timp componenta de dupa bobina IR5, un cip de incarcare descarcareU1 -  IP5407, se incinge foarte tare dar nu gasesc inlocuitor in Romania. Sigurantele sunt bune, mosfet-ul e bun si el.

Editat de Stefanux
Link spre comentariu

Multumesc de raspuns, 3,7V 6000mAh, 22.2 Wh cu un LED de 20W, asta caut si eu, am gasit totusi  ceva asemanator d.p.d.v. IC, dar nu stiu daca s-ar potrivi: LT1302CN8 sau LT1305S8  sau AP1509-50SG-13. Daca aveti vreo recomandare de palca cu functie de powerbank si switch pt aprindere, v-as fi recunoscator. Nu prea conteaza mufa de incarcare.

Editat de Stefanux
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări