Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme subwoofer activ Harman kardon TS 11

Alex85

Postări Recomandate

N-ai sa simti absolut nici o diferenta @Alex85 si in plus risti sa faci alte bube prin amplificator.

E un subwoofer nu un amplificator de medii-inalte unde s-ar fi putut simti ceva. In zona aia de frecventa chiar si o ureche educata cu greu sesizeaza distorsiuni si de 1% iar modificarea pe care vrei tu sa o faci nu va aduce imbunatatiri decit la a doua zecimala dupa virgula la masuratorile de distorsiuni.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alex85

30

• Mircea

19

• sesebe

9

• adydep

6

Top autori în acest subiect

Acum 2 ore, UDAR a spus:

Tweeter-ele din subwoofer ? Că, sincer, nu m-am prins ce vrea să inlocuiască . Bănuiam condensatorii de la intrare .....

Ca tot venii vb despre tweetere,am 2 boxe Jbl lx55,cu tweetere titanium dar nu prea se aud tare asa cum se spun despre ele,trebuie sa dau potentiometrul la denon pma 980 la maxim sa se auda un pic,dar stiu ca nui bine sa tin la maxim dar ca exemplu,ce ar putea sa aibe la ambele boxe se aud mai incet

Link spre comentariu

Lăsaţi bre oamenii să-şi strice sculele cum vor, nu trebuie şi producătorii de electronice să mănânce o pâine ? Băgaţi băieţi numa condensatori ,,audio,, şi cu mult ulei de şarpe, că nu trebuie doar producătorii de cipuri să ia caimacul, ăştia cu componentele pasive ,,audiofile,, au făcut foamea în pandemie.Să înveţe noţiuni de electronică şi depanare nu prea sunt mulţi amatori, e grea meseria.Dar la ,,tuning,, şi ,,modat,, amplificatoare şi maşini e bătaie frate...toţi vor să le sune sculele mai bine decât le pot urechile auzi.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, sesebe a spus:

N-ai sa simti absolut nici o diferenta @Alex85 si in plus risti sa faci alte bube prin amplificator.

E un subwoofer nu un amplificator de medii-inalte unde s-ar fi putut simti ceva. In zona aia de frecventa chiar si o ureche educata cu greu sesizeaza distorsiuni si de 1% iar modificarea pe care vrei tu sa o faci nu va aduce imbunatatiri decit la a doua zecimala dupa virgula la masuratorile de distorsiuni.

Aha ok atunci,ms de raspuns,mai am o intrebare am si 2 boxe jbl lx55 vechi dar arata f bn dar se aud cam.incet tweeterele la ambele,pe net se spune ca sunau ff tare si unii le puneau o R de 8ohmi 5w in serie cu tweeterul si mergeau mai incet,la mn trebuie sa dau la maxim potentiometrul de la denon sa se auda cv inalte dar il tin asa,ce sa aibe?

Acum 3 minute, Mircea a spus:

Le-as desface si vedea L-pad-ul. De acolo mai poti castiga in dB. Poza cu filtrul boxei ai?

Da am poze dar nu stiu cum sa le incarc spuneca este prea mare marimea fisierului

Link spre comentariu
Acum 6 minute, validae a spus:

Lăsaţi bre oamenii să-şi strice sculele cum vor, nu trebuie şi producătorii de electronice să mănânce o pâine ? Băgaţi băieţi numa condensatori ,,audio,, şi cu mult ulei de şarpe, că nu trebuie doar producătorii de cipuri să ia caimacul, ăştia cu componentele pasive ,,audiofile,, au făcut foamea în pandemie.Să înveţe noţiuni de electronică şi depanare nu prea sunt mulţi amatori, e grea meseria.Dar la ,,tuning,, şi ,,modat,, amplificatoare şi maşini e bătaie frate...toţi vor să le sune sculele mai bine decât le pot urechile auzi.

Domnul Validae e vreau sa l am cum era el din fabrica cu piesele originale nu tigania care este acum in el nu vreau tuning

Link spre comentariu

Sunt pe ieșire spre difuzor . Sunt doi de 10 micro în paralel, cu L2 între ei.  Cei sugerați de adydep au 85grC dar nu va fi aceasta problema.  trebuie sa îi lipești bine de placuța suport altfel vor vibra in cutie.  Exista și condensatori bipolari ce sunt ambalați în carcase de condesatori monopolari...din comoditate.

bipolari 10 micro.GIF

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu
Acum 13 minute, barbulescuorlando a spus:

Sunt pe ieșire spre difuzor . Sunt doi de 10 micro în paralel, cu L2 între ei.  Cei sugerați de adydep au 85grC dar nu va fi aceasta problema.  trebuie sa îi lipești bine de placuța suport altfel vor vibra in cutie.  Exista și condensatori bipolari ce sunt ambalați în carcase de condesatori monopolari...din comoditate.

bipolari 10 micro.GIF

Ok multumesc

Acum 1 minut, Alex85 a spus:

Ok multumesc

IMG_20220121_165158-1-2.jpg

Acum 25 minute, Mircea a spus:

Pui pe imgbb sau imgur.

IMG_20220121_160433-3.jpg.f287443926b82c27ad113953ed683dc2.jpg

Link spre comentariu

A pus de 47u, nu de 4,7u. Dar merge.

Alex, poza si cu spatele, te rog.

LE: poza e in oglinda, ma miram de ce nu se intelege scrisul...

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Acum 2 minute, adydep a spus:

Le-a pus bine condensatoarele,fund în fund,”-” pe ”-”.Valoarea rezultată nu prea e aia care trebuie,dar na...

Acum 2 minute, adydep a spus:

Le-a pus bine condensatoarele,fund în fund,”-” pe ”-”.Valoarea rezultată nu prea e aia care trebuie,dar na...

Pai de aceea vreau sai fac la loc cum trebuie dar daca merge cu cv mai bun Tip caramele zic si eu dar tot de 10uf 100v dar nu stiu la ce temperatura rezista aceia maronii

Link spre comentariu

Temperatura scrisă pe condensator se referă la temperatura ambiantă maximă suportată(adică din suboofer în acest caz).

Editat de adydep
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări