Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare circuit 2AA la Li-ion 18650

ciprian28

Postări Recomandate

Salut. Sunt Ciprian si am o intrebare ,daca nu deranjez prea mult, despre cum adaptez un circuit de 2 baterii AA in serie la una 18650. 51061C7A-890A-4981-8D63-8D1588229622.JPG
  Vreau sa trec o tastatura Logitech k800 pe alimentare cu acumulatori 18650 dar problema este ca in circuitul de incarcare pt 2AA(in serie) daca trec printr-un cobarator la 3.3V si alimentez + de la prima si - de la a doua tastatura functioneaza dar imi arata ca are bateria  goala si nu merge de ex iluminarea .
   Intrebarea mea este: unde as putea sa leg firul GALBEN dintre bateriile AA sau imi arate bateria full. 
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciprian28

3

• sesebe

1

• Bandi Szasz

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Folosesti baterii AA si gata.

Costul final va fi mai mare cu un acumulator 18650 + circuitul adaptor decit sa cumperi o data la 3-5 luni cite un set de baterii AA. Plus ca o tastaturase uzeaza suficeint de mult in 2 ani ca sa trebuiasca schimbata si deci o iei de la capat.

Link spre comentariu

Daca firul galben e doar pentru monitorizare poti incerca sa faci un divizor de tensiune cu 2 rezistente. Legi 2 rezistente de  4.7k - 10k (de care ai la indemna, ambele de acelasi valaore) in serie si legi un capat la + si celalalt capat la - iar firul galben il pui intre cele 2 rezistente (la Vout unde o sa ai Vin/2 adica 1.65V daca alimentarea e la 3.3V, este putin mai mare decat ar fi cu baterii AA care sunt max 1.5V). Ca sa obtii 1.5V ar trebuii sa pui la Z1 = 5.6k si la Z2=4.7k iar la Vout o sa ai 1.506V

Capture1.png 

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Am incercat si eu cu 2 de 100R si ledurile ramaneau aprinse permanent. Am observat ca de vina era de fapt placa de detectie automata si am renuntat la ea. 

MULTUMESC de raspuns

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări