Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adaptare circuit 2AA la Li-ion 18650

Postări Recomandate

Salut. Sunt Ciprian si am o intrebare ,daca nu deranjez prea mult, despre cum adaptez un circuit de 2 baterii AA in serie la una 18650. 51061C7A-890A-4981-8D63-8D1588229622.JPG
  Vreau sa trec o tastatura Logitech k800 pe alimentare cu acumulatori 18650 dar problema este ca in circuitul de incarcare pt 2AA(in serie) daca trec printr-un cobarator la 3.3V si alimentez + de la prima si - de la a doua tastatura functioneaza dar imi arata ca are bateria  goala si nu merge de ex iluminarea .
   Intrebarea mea este: unde as putea sa leg firul GALBEN dintre bateriile AA sau imi arate bateria full. 
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca firul galben e doar pentru monitorizare poti incerca sa faci un divizor de tensiune cu 2 rezistente. Legi 2 rezistente de  4.7k - 10k (de care ai la indemna, ambele de acelasi valaore) in serie si legi un capat la + si celalalt capat la - iar firul galben il pui intre cele 2 rezistente (la Vout unde o sa ai Vin/2 adica 1.65V daca alimentarea e la 3.3V, este putin mai mare decat ar fi cu baterii AA care sunt max 1.5V). Ca sa obtii 1.5V ar trebuii sa pui la Z1 = 5.6k si la Z2=4.7k iar la Vout o sa ai 1.506V

Capture1.png 

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări