ciprian28 Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Salut. Sunt Ciprian si am o intrebare ,daca nu deranjez prea mult, despre cum adaptez un circuit de 2 baterii AA in serie la una 18650. Vreau sa trec o tastatura Logitech k800 pe alimentare cu acumulatori 18650 dar problema este ca in circuitul de incarcare pt 2AA(in serie) daca trec printr-un cobarator la 3.3V si alimentez + de la prima si - de la a doua tastatura functioneaza dar imi arata ca are bateria goala si nu merge de ex iluminarea . Intrebarea mea este: unde as putea sa leg firul GALBEN dintre bateriile AA sau imi arate bateria full. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Folosesti baterii AA si gata. Costul final va fi mai mare cu un acumulator 18650 + circuitul adaptor decit sa cumperi o data la 3-5 luni cite un set de baterii AA. Plus ca o tastaturase uzeaza suficeint de mult in 2 ani ca sa trebuiasca schimbata si deci o iei de la capat. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 (editat) Daca firul galben e doar pentru monitorizare poti incerca sa faci un divizor de tensiune cu 2 rezistente. Legi 2 rezistente de 4.7k - 10k (de care ai la indemna, ambele de acelasi valaore) in serie si legi un capat la + si celalalt capat la - iar firul galben il pui intre cele 2 rezistente (la Vout unde o sa ai Vin/2 adica 1.65V daca alimentarea e la 3.3V, este putin mai mare decat ar fi cu baterii AA care sunt max 1.5V). Ca sa obtii 1.5V ar trebuii sa pui la Z1 = 5.6k si la Z2=4.7k iar la Vout o sa ai 1.506V Editat Februarie 21, 2022 de Bandi Szasz Link spre comentariu
ciprian28 Postat Februarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2022 Am incercat si eu cu 2 de 100R si ledurile ramaneau aprinse permanent. Am observat ca de vina era de fapt placa de detectie automata si am renuntat la ea. MULTUMESC de raspuns Link spre comentariu
ciprian28 Postat Februarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2022 In proiectul final am de gand sa adaptez modulul la o tastatura mecanica ... si acumulatori li-ion spare am de la incarcatoare laptopuri , tablete etc iar un coborator de 3.3v e ff ieftin pe aliexpress PROIECTUL DE INSPIRATIE http://probably.ninja/keyboard/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum