Mircea Postat Februarie 19, 2022 Partajează Postat Februarie 19, 2022 (editat) Stiu ca e un senzor supercunoscut, fumat de mult si n-ar mai trebui sa fie nici un mister. Insa, eu d-abia acum am pus in utilizare niste senzori 18B20 pe care ii aveam de ani de zile bine depozitati in cutia cu senzori, asteptand un proiect care nu s-a materializat inca. De ce deschid topic? Ca sa inteleg ce limitari exita la nivel de cablaj. Nu ma refer la topologia folosita, caci destula informatie exista deja, ci la limitarile legate de tipul de cablare. In montajul de test am 2 senzori (am facut montajul de test cu o placa universala - un PCB facut la JLC, placa ce risca sa devina solutia finala ). Cei doi senzori folosesc 2 pini din PIC, deci fiecare este interogat pe pinul lui dedicat. Ca aici: Niste forme de unda cand merge senzorul - adica vad temperatura afisata pe LCD - cu conexiunile de mai sus, traseul lui T2 este de 40-50cm: Si cu un cablu de 1,5m la unul dintre senzori (nu conteaza T1 sau T2). LCD-ul se incapataneaza sa stea pe 000.0000*C. Folosita biblioteca de aici. Adaptat codul la hardware-ul meu. Pull-up activat in PIC. In locul meu, ce ati face? Pune un circuit de conditionare a semnalului sa se amelioreze fronturile? Ce zice foaia de catalog, ma cam regasesc in valorile indicate: Cablul de 1,5m folosit arata asa: Editat Februarie 19, 2022 de Mircea Link spre comentariu
informer Postat Februarie 19, 2022 Partajează Postat Februarie 19, 2022 (editat) Care este valoarea rezistentelor de pull-up pe liniile 1-Wire (NU pull-up intern)? Editat Februarie 19, 2022 de informer Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 19, 2022 Partajează Postat Februarie 19, 2022 (editat) Daca pui pull-up extern de 1-2K peste cel din pic , cum arata oscilograma ? (scuze, vad ca a intrebat si user @informer in timp ce am scris eu) Editat Februarie 19, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2022 1 hour ago, informer said: Care este valoarea rezistentelor de pull-up pe liniile 1-Wire (NU pull-up intern)? Nu exista alt pull-up decat cel intern PIC-ului. O sa trantesc un 1k sa vad ce zice. Link spre comentariu
informer Postat Februarie 19, 2022 Partajează Postat Februarie 19, 2022 Tranteste renumita valoare 4k7, e suficient la 5V... . Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2022 (editat) 1 hour ago, informer said: 7 minutes ago, informer said: Tranteste renumita valoare 4k7, e suficient la 5V... . Exact asta am facut. La bornele 18B20. Impecabil! Multumesc pentru sugestii! Editat Februarie 19, 2022 de Mircea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum