Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre radiatoare

BRANCA

Postări Recomandate

@BRANCA: Am ceva asemanator dar se pun câte patru în cerc (formeaza un tunel) si se racesc fortat cu ventilatoare montate la capete. Am atât pentru câte patru TO3 cât si ceva mai lungi (sapte sau opt). Daca va intereseaza, gasim o solutie sa ajunga în tara.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

5

• Mircea

3

• sesebe

2

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Omul care se plângea de piese este automatist.Are dotare de lab peste medie.Cumpără piese relativ cantităţi mari, şi mai ieftine şi mai scumpe...Exclus ca să nu ştie cum se testează componentele.

LM358,din câte ştiu,le-a testat direct în montaj.Parte din ele au refuzat să lucreze.

Oricum mai bine ca la alt amic căruia i s-a topit un 358 în soclu.Marfă de la Adelaida...

Credeţi că vânzătorii ştiu totdeauna ce vând?Adică se apucă să testeze chinezăriile?Că aproape tot vine de acolo...chiar şi cele de firmă!

Am văzut mai demult că şi în Australia se plângeau unii de calitatea pieselor luate de la o firmă de-a lor consacrată...

Când văd o droaie de componente chinezeşti cu terminalele alea subţiri,parcă de 0,35mm,mă întreb de ce erau producătorii "tâmpiţi" înainte că le făceau mai groase?!Chiar aşa s-au schimbat calculele materialelor?Peste noapte?

Link spre comentariu
Acum 17 minute, BRANCA a spus:

LM358,din câte ştiu,le-a testat direct în montaj.Parte din ele au refuzat să lucreze.

Oricum mai bine ca la alt amic căruia i s-a topit un 358 în soclu.

Cred ca urmatoarea etapa este 358 care dispare de pe PCB... :rade:

Link spre comentariu
45 minutes ago, BRANCA said:

Marfă de la Adelaida...

Asa sa fie oare? Iata ce scrie la Adelaida pe site:

image-2022-02-19-091943.png

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu
Acum 17 ore, doru3160 a spus:

Mai sunt si din astia...:rade:

Da, sunt...ai dreptate...si la noi pe maica domnului se importa piese din china. Ca or fi bune sau nu...Dumnezeu cu mila sau cum ti-o fi norocul!

Dar aici vorbim de vanzatori internationali...cu sedii de desfacere prin toata lumea...nu vorbim de nea Dorel din coltul strazii!

Iar vanzatorii astia mari cred ca importa direct de la producator...cu miile de bucati...nu isi pateaza obrazul cu piese cumparate din medii obscure.

Acum, eu nu bag mana in foc pentru nimeni...dar totusi vorbim de firme cu renume care activeaza pe piata de foarte multi ani. Nu stiu de tme....dar mouser are contracte serioase cu multe firme mari...asta o stiu din surse sigure.

Ca sa ajungi sa denigrezi aceste firme, cum face colegul Branca...eu zic ca nu prea este ok.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 2 ore, zvonacfirst a spus:

Asa sa fie oare? Iata ce scrie la Adelaida pe site:

image-2022-02-19-091943.png

Si daca iei de la "distribuitorul de rang mondial", de ex. Mouser, Arrow, etc., ai sa constati ca tara de origine a produsului este tot China. Pentru ca cei mai multi producatori au mutat o mare parte din activitatea productiva mare consumatoare de manopera si problematica dpdv. ecologic (de ex. încapsularea) în tari precum China, India sau Singapore. Deci tot la ranga chinezului ajungi.

Link spre comentariu

Da.Corectă remarca cu "să dispară" de pe pcb"...Omul taman ce a mai descoperit pe montaj nişte conzi Samwha ieşiţi din parametrii.Piese noi tme...Nu ştia de ce se "bâlbãia" riplul pe ieşire...

Partea "proastă" e că are aparatură măsură mai perfprmantă...Altfel ce te deranjează un riplu putin mărit sau care are mici variaţii în timp?Nici nu sesisezi...

Link spre comentariu

Faptul ca are aparatura nu inseamna si ca stie ce face. 

Riplul e dependent de sarcina, poate ca vina e in neintelegerea bazelor electronicii.

In fine, or fi si altele cauzele, asa cum si poti cere unui LM358 sa fie liniar pana la 1MHz, dar numai 1% pot fi liniare si la 1.5MHz. 

Link spre comentariu
7 hours ago, franzm said:

Si daca iei de la "distribuitorul de rang mondial", de ex. Mouser, Arrow, etc., ai sa constati ca tara de origine a produsului este tot China.

Eu altceva am vrut sa se inteleaga din postarea mea. Toata lumea blameaza Adelaida dar ei se tin batosi afirmand ca iau componente din surse sigure.

Link spre comentariu

Ceea ce trebuie retinut e ca: nu conteaza cati amperi si volti suporta o componenta, e usor sa o arzi depasindu-i limitele. S-a dovedit de multe ori, chiar aici pe forum, ca piese stiute solide si de firma cunoscuta sunt alimentate de test fara radiatoare, sunt aduse in afara limitelor SOA, sunt alimentate invers (aici sunt campion), samd. Nu poti sa acuzi de contrafacute piese abuzate. Biata componenta are limitele ai, altfel iese usor fumul magic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări