BRANCA Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Ştie cineva vreun link pentru radiatoare speciale pentru tranzistori TO3?E vorba de radiatoarele orizontale cu aripă pe care se fixează tranzistorii.Practic arată ca 1/2 din radiator tunel,dar are aripă. Am văzut mai demult pe forum ungar aşa ceva... E bună,ieftină şi sigură utilizarea tranzistorilor gen 2N3055... O să râdeţi dar,mai nou,mi-a spus cineva că i-au împuşcat 3 buc tip3055 la 3A.Noi.Luate de la tme sau Mouser,nu ştiu exact.La fel,din aceiaşi sursă,câteva LM358 fake! No comment... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Ăsta? https://ro.farnell.com/wakefield-solutions/680-5a/heat-sink-to-3-6-7-c-w/dp/3354234?mckv=_dm|pcrid|548841494818|plid||kword||match||slid||product|3354234|pgrid|128579973515|ptaid|pla-334816840929|&gross_price=true&CMP=KNC-GRO-GEN-SMART-SHOPPING-Electromechanical-29-Sep-21 Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 18, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2022 Maresal.Nu.Imaginează-ţi un radiator cu aripioare pe lungime şi pe lateral are o aripa groasă.Pe aripă se fixează 2Nxxxx... Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Daca nu intelegi SOA, poti sa "impusti" un 3055 si la 0.3A, nu numai la 3A. Dar, mai bine ne jelim ca e componenta "fake" decat sa intelegem ce facem. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 18, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2022 Ceva in genul ăsta din link.Sunt şi cu lamelele dispuse orizontal,nu vertical ca aici. https://picclick.co.uk/TO3-Heatsink-4-TO3-Power-Transistor-Heatsink-113617806123.html Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Eu sunt curios de acel lm 358 fake. Poate individul sa faca niste masuratori comparative cu unul non fake ? Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 (editat) Acum 3 ore, BRANCA a spus: Ştie cineva vreun link pentru radiatoare speciale pentru tranzistori TO3?E vorba de radiatoarele orizontale cu aripă pe care se fixează tranzistorii.Practic arată ca 1/2 din radiator tunel,dar are aripă. Am văzut mai demult pe forum ungar aşa ceva... E bună,ieftină şi sigură utilizarea tranzistorilor gen 2N3055... O să râdeţi dar,mai nou,mi-a spus cineva că i-au împuşcat 3 buc tip3055 la 3A.Noi.Luate de la tme sau Mouser,nu ştiu exact.La fel,din aceiaşi sursă,câteva LM358 fake! No comment... Parca acel cineva sau un amic-prieten a luat si electrolitici fake de la tme? Asa-i? @BRANCA...eu te stiam om serios...ai inceput s-o iei pe aratura cu "prietenul" asta al tau imaginar care cumpara numai fake-uri de la tme....mai nou acum si de la mouser. Cine crezi ca si-ar compromite afacerea cu rahaturi de piese? Astia sunt vanzatori mari si seriosi.....crezi ca s-ar complica cu astfel de mizerii? Editat Februarie 18, 2022 de mac01 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Acum 2 ore, Mircea a spus: Daca nu intelegi SOA, poti sa "impusti" un 3055 si la 0.3A, nu numai la 3A. Dar, mai bine ne jelim ca e componenta "fake" decat sa intelegem ce facem. Si ce mai comenta lumea cind am pus la sursa reglabila de maxim 3A un numar 4 tranzistoare TIP2955 in paralel..... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 (editat) Acum multi ani si eu am reusit sa omor o sursa reglabilă de 1,5A/ 40V, de trei ori intr-o saptamana. Prima data am dat vina pe IPRS, 2N3055/H, am concluzionat ca e marfa RO. Apoi am belit 2N3055 SGS, am fost de parere ca erau deja "obositi" Apoi am linistit si o pereche de la Motorola, aveam o parere si despre ăstia dar nu mai tin minte ce spuneam. In cele din urmă, după 6 tranzistori defecți, mi-am dat seama, era vorba de autoinductie. Am montat o dioda chiar pe bornele sursei si n-am mai omorat tranzistorii. Pana sa-mi dau seama unde gresesc, parerea mea era clară: tranzistori de proastă calitate. Editat Februarie 18, 2022 de Ovidanie Link spre comentariu
Mitica M. Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Ciudat... lumea confunda olx cu tme sau mouser am impresia. Dupa atatia ani de zile nici macar un fuzibil sau surub m3 nu mi-au trimis in plus sau minus la vreo comanda.... ce sa mai zic de calitatea pieselor si impachetarea lor, poate doar Farnell erau mai zelosi la impachetare decat astia doi ... dar nu am avut nimic sa le reprosez vreodata nici unuia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 La fel este și hificollective ba îți spun și că John sau Steve ți-a ambalat pachetu'. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Acum 4 ore, mac01 a spus: Cine crezi ca si-ar compromite afacerea cu rahaturi de piese? Mai sunt si din astia... Sa-ti povestesc ce am patit eu de curand. Am cumparat din comoditate o placa pt reglaj turatie motoare de masina de spalat. Au fost si la noi pe forum la vanzare, si cred ca mai e topicul. Toate bune, montez placa pe motor, alimentez si merge brici. La o vizita in magazinul de piese, intreb daca nu au din intamplare si TDA 1085. Aveau la 23 lei/bc. Zic iau si eu unul, sa fie acolo de rezerva. Ajung acasa si il probez pe placa mea, unde integratul era in soclu. Tentatia a fost mare sa vad ce mi-a vandut. Nici o treaba. Nimic mai pe romaneste. Cum ma cunosc cu proprietarul magazinului, il sun, ii spun si zice ca nu e nici o problema, mi-l schimba. Si asa face, iau altul, il bag in soclu si nimic. Ma duc inapoi, reusesc sa-l enervez, dar imi da altul. La fel. Ca sa nu fie probleme, iau motorul cu placa montata si ma duc la magazin. Ii fac proba, si scot integratul meu, lasandu-l pe el sa bage care integrat vrea. La 3 bc s-a oprit si mi-a dat banii inapoi. Toate erau identice, nu a mers nici unul. Nu stiu ce se intampla cu cel care cumpara doar un integrat sau doua si nu are cum dovedi ca placa lui e in toate mintile si de fapt piesa e fake... Link spre comentariu
bogdan546 Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 (editat) s-a intamplat la A&O ? Editat Februarie 18, 2022 de bogdan546 Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Am evitat sa cumpar componente delicate de acolo dupa citeva aventuri nu prea placute acum multi ani. Totusi ce am cumparat in ultima vreme de acolo nu mi-a creat probleme si au fost si citeva mai deosebite gen controlere SMPS sau stabilizatoare cu tranzistorul de putere integrat gen STR. Principala problema acolo este ca are deschis doar cind sint eu la servici si deci nu prea pot ajunge. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 18, 2022 Partajează Postat Februarie 18, 2022 Pai dacă nu acolo, atunci de unde? A rămas General System, dar mai repede câștigi la loto decât sa găsești un loc de parcare în zona, și mai e Dioda, cu parcare la Golia. Cam departe, dar măcar ai unde parca. Mie cel mai comod îmi e la A&O, lăsând la o parte faptul ca ma știu de ceva vreme cu cei de acolo. Mai era un magazin care îmi plăcea și avea marfa de calitate, pe Elena Doamna, lângă fosta Petre Andrei. Din păcate ala nu mai este. În rest doar online în tara și afara. Link spre comentariu
Postări Recomandate