Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare smartphone


Florin777

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am niste telefoane mai vechi la care le-am gasit o oarecare utilizare prin intermediul unei aplicatii care le conecteaza wireless si poate fi realizata o supraveghere video acceptabila. Problema sunt acumulatorii vechi; unii s-au umflat si sunt inutilizabili iar pe altii nu i-as lasa conectati in continuu la incarcator.

Avand in vedere ca activati in domeniu si cunoasteti piata mult mai bine decat mine, as avea doua intrebari:

1. Care ar fi cea mai simpla si mai ieftina solutie ca sa alimentez aceste telefoane fara sa folosesc acumulatori?

Ar fi o solutie o sursa de alimentare curent/tensiune reglabile pentru tensiuni mici? Am incarcatoarele cu iesire la 5V; pot incerca o schema care sa-mi livreze tensiunea si curentul necesare?

2. Chiar daca ii ofer tensiunea si curentul necesar, va porni un smartphone fara acumulator, avand in vedere ca in afara de +/-, unul dintre pinii acumulatorului pare sa ofere o modalitate de identificare a tipului de acumulator. Daca e un sistem de protectie impotriva folosirii unor modele gresite de acumulatori se poate trece peste acesta?

 

Pentru inceput as incepe cu un Vonino XyloT ce a avut un acumulator V40XT-01 de 1600mAh (Normal voltage 3,7V si Charging voltage 4,2V).

A mai incercat cineva o asemenea operatie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Florin777

    13

  • validae

    7

  • woodyteo

    2

  • Усилитель

    1

Se poate alimenta cu o sursă capabilă să dea 4,2V/500mA.Tensiunea nu trebuie să depășească valoarea, curentul maxim putând fi și mai mare de preferat.

Pentru a nu fi detectată bateria necorespunzătoare, se demontează BMS de pe bateria originală și sursa se conectează la telefon prin intermediul modulului BMS.Practic conectezi sursa la bornele unde era conectat elementul Li-Ion original.

Link spre comentariu

Multumesc. E o informatie importanta.

Din pacate nu am fost curios sa dezasamblez vreun acumulator si l-am aruncat la cutia de reciclabile. Poate reusesc sa gasesc altul.

Nu activez in domeniul electronicii ci am cunostinte mai degraba in cel al calculatoarelor dar as vrea sa intreb inca ceva.

Procesorul telefonului va procesa informatie video, memoria RAM va fi ocupata intr-o oarecare masura si modulul wireless va transmite date, deci banuiesc ca va exista un consum de luat in seama in decurs de ore intregi.

Intrebarea e daca as putea folosi incarcatorul telefonului (Output 5Vcc / 700mA) pe post de sursa scazand voltajul la 4,2V/500mA (cu niste rezistente?). Oare va face fata la functionare timp de mai multe ore?

Sau mai bine cumpar o sursa cu tensiune/curent reglabile pentru tensiuni mici cu cca. 50-60 de lei sau altceva?

Link spre comentariu

Sunt interesat și eu de acest subiect.Cu ceva timp în urmă am făcut și eu un sistem de supraveghere video cum vreți dvs. să faceți dar nu cu telefon ci cu o tabletă pe care era instalată aplicația (AtHome Camera ).

Sistemul funcționa foarte bine atât timp cât ținea acumulatorul (4-5 ore) după care trebuia reîncărcat. Nu mergea cu adaptorul conectat la tabletă pe încărcare, atât timp cât era pornită aplicația, tableta nu se încărca deloc. Nu am înțeles niciodată de ce.

O să încerc soluția propusă de @validae să văd dacă merge, o să-i scot acumulatorul și o s- o alimentez dintr-un adaptor prin intermediul BMS-ului.

Link spre comentariu

Eu am folosit aplicatia IP Webcam si doua telefoane. E nevoie de device-uri care sa fie capabile sa se conecteze wireless si sa poata detine un IP propriu.

Monitorizarea se poate face prin intermediul unui browser care se poate folosi de pe orice device conectat la retea, eu am folosit chiar si un smartTV cu browserul propriu pt. monitorizare.

Link spre comentariu

Am încercat mai multe aplicații printre care și IP Webcam, problema e că tableta sau telefonul nu se încarcă atât timp cât rulează aplicația și nu știu de ce. Poate cineva mai experimentat sau care a experimentat așa ceva ne poate spune și eventual o posibilă rezolvare.

Link spre comentariu

Si eu am cautat cateva saptamani o aplicatie potrivita. Din cate imi amintesc, dupa instalarea IP Webcam pe smartphone am putut folosi telefonul pentru inregistrare cu "Motion detection" in memoria locala, iar apoi am incercat si configurarea retelei pentru cele doua telefoane. Mi s-a parut destul de intuitiva, dar poate depinde ce review pentru aplicatie citesti sau vizualizezi pe youtube.

Daca vrei sa mai incerci sa setezi aplicatia deschide un topic nou cu titlul "Setari IP WEBCAM" in sectiunea "Zona IT, Computere > Software PC", cu toate ca s-ar incadra si la "Retelistica si WEB" intr-o buna masura.

Adevarul e ca in domeniul Software pot aparea o gramada de bug-uri si incompatibilitati.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Florin777 a spus:

Intrebarea e daca as putea folosi incarcatorul telefonului (Output 5Vcc / 700mA) pe post de sursa scazand voltajul la 4,2V/500mA (cu niste rezistente?). Oare va face fata la functionare timp de mai multe ore?

 

Scăderea tensiunii trebuie făcută cu un stabilizator integrat ,,low dropout,, ajustabil.Cu rezistenţe este exclus, în sarcină căderea de tensiune pe rezistenţe creşte.

Ideal ar fi ca în paralel cu sursa să existe şi un acumulator ,,de avarie,, pentru cazul că s-ar lua curentul, accidental sau intenţionat....

https://theorycircuit.com/1-0a-low-dropout-linear-regulator-circuit/

 

Link spre comentariu

Daca am inteles corect s-ar putea sa fie o limitare a forumului pentru numarul zilnic de postari.

 

Mai caut un pret cat de mic, dar asta m-ar ajuta?

https://ardushop.ro/ro/electronica/245-modul-coborare-tensiune-lm2596-cu-display.html?gclid=EAIaIQobChMI0NKRsIyH9gIVqo9oCR1hfgQ_EAQYBCABEgJP8vD_BwE

 

Sau sa incerc o postare noua la intrebarea cu incarcatorul de telefon si o posibila alta sursa de tensiune in sectiunea "Power, Surse de energie >  Alimentatoare, surse" pentru a fi vizualizata in sectiunea corecta?

 

 

Link spre comentariu

Oare de ce sa mai dau bani in plus incercand sa cobor tensiunea la 4,2V cand am deja o posibila sursa in propria ograda?

Am vazut la sectiunea "Power, Surse de energie > Alimentatoare, surse" a forumului o modificare a unei surse ATX pentru a fi obtinuta alta valoare de iesire. Avand in vedere ca detin mai multe surse de alimentare, ramase de la configuratii mai vechi de calculatoare, cred ca ar fi o solutie modificarea circuitelor interne ale sursei de asa natura incat sa obtin direct o tensiune de 4,2V in loc de tensiunea de 5V pe care o ofera sursa in mod standard. Cu asemenea circuite proiectate pentru un consum de sute de W cu siguranta nu mai pot ajunge intr-un scenariu de supraincalzire a sursei de alimentare.

O posibila problema ar fi faptul ca sursa are dimensiuni destul de mari si arata ciudat sa fie pusa langa telefonul pe care il alimenteaza, deci va trebui sa duc niste fire cu tensiunea de 4,2V pana la ea si poate fi destul de periculoasa intinderea unor fire la tensiuni mici prin casa pentru ca in cazul unui posibil scenariu de deteriorare a stratului izolator de plastic si scurt circuit exista un risc mare de incendiu, pentru ca nu sare nici o siguranta. Dar sa zicem ca gasesc o teava izolatoare pentru circuite electrice in cazul firelor cu 4,2V in cauza. Ar fi fost totusi frumos sa am 220V pana la incarcatorul de telefon si din el sa alimentez cei 4,2V la telefonul pentru supraveghere video.

 

Intrebarea e daca cineva ma poate ajuta sa identific modulul responsabil cu livrarea tensiunii de 5V pe mufele de alimentare pentru device-uri IDE (HDD, DVD-ROM)?

Banuiesc eu, fara sa fiu sigur, ca ar fi mai usoara modificarea acelei tensiuni de 5V decat a celei regasite pe mufa ATX 24pini care se conecteaza pe placa de baza. Sau ar fi mai indicata tensiunea de 5V de pe mufa ATX? Cum ramane cu intensitatea curentului pentru a obtine cei 4,2V/500mA necesari telefonului?

As putea atasa niste poze cu cablajul sursei in cauza. Realizarea modificarilor nu e o urgenta, pot astepta pana cand cineva gaseste timp pentru un act de caritate, sau cine stie, poate pot ajuta si eu cu ceva.

Link spre comentariu

Cel mai simplu din orice sursa de  5V, pui pe + o dioda siliciu in directie de conductie, pe ea pica in jur de  0.7 V si ai 4.2 - 4.3.....V

Dioda poate fi la orice tensiune si curentul peste cel consumat. 

Mai simplu nu este.... 

Link spre comentariu

Super. Se pare ca Vonino XyloT functioneaza si fara modulul BMS.

Am gasit o dioda 1N4 004 , am lipit-o pe firul de + al incarcatorului telefonului si totul functioneaza OK.

Ramane de vazut daca dupa ce setez rezolutia maxima pentru supraveghere video si are loc transferul de date prin wireless nu se supraincalzeste alimentatorul telefonului la functionare in regim de mai multe ore.

Da, si un UPS e recomandat.

 

Multumesc de ajutor.

Link spre comentariu

Ouch! Niste Shut Down-uri instant la incarcare mare a resurselor?

Nu era pe UPS si s-au intamplat in timp ce vizualizam youtube-uri de rezolutii mari. Ar putea fi niste variatii de tensiune?

Mai investighez.

De asemenea, dioda e cam veche.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări