Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie Amplituner Fisher

DRIFTWOODYES

Postări Recomandate

Salutare , 

Este vorba despre FISHER RS-2007  !

Nu gasesc in nici un topic informatii despre  acest tuner sau macar alt tip din seria respectiva  asa ca  m-am hotarat sa deschid acest subiect .

Ar fi cam prima achizitie de acest gen , mentionez ca nu detin nici un astfel de aparat si nici boxe fiind inca novice .

Ceea ce m a atras sunt vumetrele si celelalte doua indicatoare de nivel receptie si cel de balans ,pe de alta parte cei 75 W cred ca sunt indeajuns singura nelamurire pentru mine sunt cele 2 STK-uri despre care clar din ce am inteles nu se mai produc si posibil sa crape la un moment dat .

In mare specificatiile sunt urmatoarele:

• 75 watts per channel peak on power meters 8Ω (stereo)
  • Has 5-band built-in equalizer
  • Twin Darlington Power Packs
  • Beefy heatsinks for a reciever of this wattage
  • Power Meters indicate 75 watts as peak power
  • FM tuning center-of-channel tuning indicator
  • FM tuning strength indicator
  • Tuning range: FM, MW 
  • Frequency response: 20Hz to 20kHz
  • Total harmonic distortion: 0.03%
  • Damping factor: 40
  • Input sensitivity: 2mV (MM), 150mV (line)
  • Signal to noise ratio: 76dB (MM), 90dB (line)
  • Output: 150mV (line) 
  • An lansare 1978 Probabil pana in 1980/1983 . 

O a 2-a optiune ar fi RS2004-dar cu 45 W - 8 Ω 

fisher-rs-2007-4618.jpgfisher-rs-2007-6775.jpg

Multumesc .

Editat de DRIFTWOODYES
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DRIFTWOODYES

2

• fcon

1

• mannx

1

• dadix

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ca prima regula, este bine sa asculti un aparat inainte sa il cumperi, chiar la vanzator.

Cel mai bine ar fi sa poti face si o comparatie cu alt amplificator...

Iti vei da seama daca suna bine (pentru urechile proprii) si cam ce fel de boxe iti trebuie, in functie de ce are vanzatorul si de sunet.

In niciun caz nu trebuie sa sune lesinat, plat si fara aplomb...

Apoi, trebuie sa obtii diverse informatii: daca este original si nu s-a umblat in el (nu au fost facute reparatii), daca functioneaza toate butoanele; cum se comporta pe diverse surse si daca se incalzeste excesiv (sau nu!) la volum mediu (macar 5-10 minute de functionare!).

Un astfel de aparat vintage se achizitioneaza pentru aspect, eventual pentru performante, daca este cazul, si nu pentru a fi folosit la petreceri.

Cu niste boxe cu sensibilitate medie (aprox. 86 dB) nivelul normal de auditie intr-o camera obisnuita (cca 20mp) este de cativa watti, deci nu s-ar pune problema abuzului STK-urilor. OK, la orice amplificator exista nesansa de a "crapa" etajul final; daca aparatul a functionat normal atatia zeci de ani si n-a patit nimic, exista sansa sa ramana la fel.

Personal, faca distinctie intre un aparat vintage, de colectie, si unul pentru petreceri (care poate fi orice amplificator ieftin, ce poate fi abuzat).

Oricum, indiferent ce informatii ai fi gasit pe forumuri despre un amplificator nume, nimic nu inlocuieste auzul si preferintele proprii in materie de sunet...

Editat de fcon
Link spre comentariu
23 minutes ago, Rammstein said:

Dacă pozele sunt de la vânzător, cele două STK sunt schimbate cu unele fake, se și vede că a fost umblat acolo, apus toată vaselina siliconică din casă. 

Cele originale au trecute pe ele o serie în dreapta sus. 

Nu , eu am inserat imagine URL, doar cu aspect informativ , insa de ce ma feream se pare ca nu m-am inselat privitor la aceste 2 IC .

Link spre comentariu

Aceste stk pot fi bricolate destul de ușor, nu au decât câteva componente in interiorul capsulei. Dumneavoastră știți dacă vă depășește realizarea tehnică. Dacă vă place nu cred că poate fi ceva capital aspectul legat de stk. E un aparat frumos. Câteodată e suficient doar atât. Succes !

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Pai si daca crapa ce? Acum nu vrei sa stai toata viata cu el . Crede-ma sunt si alte aparate vintage frumoase atat ca estetic cat si ca sunet. Iar daca asta cu aparatele vintage iti intra in sange sigur in maxim 2 ani il schimbi chiar daca nu se strica . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări