nelu12 Postat Februarie 16, 2022 Partajează Postat Februarie 16, 2022 Am primit acest TV cu patratele negre pe ecran cam 1x1 cm pe o jumate din ecran, dupa o vreme apar cateva si pe partea cealalta incepand de jos Nu am mai intalnit asa ceva, poate a patit careva si imi da o idee, va rog o fi T-con, MB sau chiar ecranul? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 16, 2022 Partajează Postat Februarie 16, 2022 Eu as suspecta mai intii MB iar ecranul ultimul. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Februarie 20, 2022 Partajează Postat Februarie 20, 2022 Face acest defect doar pe programele digitale HD sau si pe analog ? Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Acum 13 ore, Costica Tv a spus: Face acest defect doar pe programele digitale HD sau si pe analog ? Domn Costica daca ar fi vorba de semnal in niciun caz nu ar face pe jumatate de display e ciudat ca se manifesta pe jumatate de display la inceput,ce te duce spre defect de t.con,dar teoretic ar fi defect de mainboard ,sau poate chiar surså,sa fie ceva in neregula cu vre-o tensiune,poate ceva condesatori smd mainboard t.con,display,vre-o unul ce se incalzeste in timp Link spre comentariu
Costica Tv Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 20 minutes ago, iuliantv said: Domn Costica daca ar fi vorba de semnal in niciun caz nu ar face pe jumatate de display e ciudat ca se manifesta pe jumatate de display la inceput,ce te duce spre defect de t.con,dar teoretic ar fi defect de mainboard ,sau poate chiar surså,sa fie ceva in neregula cu vre-o tensiune,poate ceva condesatori smd mainboard t.con,display,vre-o unul ce se incalzeste in timp Am si eu un chinez de 65 inch parcat , am gasit pe t-con scurt in procesor pe 3,3v , patronul a cumparar t-con de pe ebay-ul englezesc cu vre-o 20 de dolari. dupa ce am montat t-conul, aveam imagine inversata pe orizontala, am inversat flash-urile 25Q16 de pe t-conuri si sa rezolvat problema imagini, dar si inainte si dupa imaginea prezenta ca in poza de mai sus, am verificat ecranul si prezinta bine la toate foliile, adica nu au fost scurse lichide...in cazul meu banuiesc ca sa dus scalerul de pe placa de baza sau patronul a luat teapa cu t-conul ieftin de pe ebay.... Nu cred sub nici-o forma sa fie ecranul defect nici la colegul nelu12..................... https://www.ebay.com/itm/RCA-RTRU5027-US-T-Con-Board-JUC7-820-00223629-/133267043194 Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 am avut o vechitura de beko lcd,care facea pe tot ecranul patratele ,buba au fost 2 condesatori uscati pe bara de 1v2 sau 1v8 ,bara ce alimenta si memoria ram Link spre comentariu
Costica Tv Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 (editat) 7 minutes ago, iuliantv said: am avut o vechitura de beko lcd,care facea pe tot ecranul patratele ,buba au fost 2 condesatori uscati pe bara de 1v2 sau 1v8 ,bara ce alimenta si memoria ram Te cred ce spui, dar la mine face figuri doar pe o jumatate de ecran..... Editat Februarie 21, 2022 de Costica Tv Link spre comentariu
yokoono Postat Februarie 21, 2022 Partajează Postat Februarie 21, 2022 Ori incalzesti (cu un feon de par) placa de baza si vezi daca se accelereaza aparitia pataratelelor sau bagi placa in congelator, o montezi repede si vezi daca defectul apare mai tarziu. Apoi procedezi asa si cu t-conul daca nu este din main. Am avut 2 bucati care faceau urat la frig, afara, iarna. In casa mergeau perfect. Nu m-am zbatut mult pentru ele ca doar nu eram nebun sa stau iarna pe balcon, in frig, cu paltonul pe mine si manusi si sa fac masuratori. Link spre comentariu
nelu12 Postat Februarie 21, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2022 Am testat pe analogic si am vorit si cu clientul, Nu merge pe analogic, analogicul a cazut mai inainte apoi au aparut patratelele pe digital Placa de baza am incalzit-o in zona procesorului si nu sa schimbat nimic o sa incerc sa vad si filtrajele la tensiuni Mersi de idei! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum