Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop E 0104

Valeriu58

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Valeriu58

6

• doru3160

2

• QQme

1

• sadang

1

Top autori în acest subiect

Trafo choper este defect.

Proiectarea acestui osciloscop a fost foarte buna, la vremea lui, dar acel trafo a cazut mereu in timpul functionarii.

Am lucrat in metrologie si stiu ce spun. Pentru a rebobina acel trafo, pe mosorul oalei de ferita originala, iti trebuie timp, rabdare, ochi buni si materiale dedicate (sărma, banda de izolatie intre straturi, etc). Este munca de chinez. 

Am rebobinat o singura bucata si am spus ca nu mai fac asa ceva.

.

Link spre comentariu

Se poate construi o sursa clasica care sa scoata acelasi tensiuni folosind un trafo de la un aparat cu tuburi,sau alte idei pentru  inlocuirea celei originale,nu as vrea sa renunt la aparat.

Link spre comentariu

Trebuie rebobinat traful original, dar cum spunea Pinti, e dificil din cauză că foloseşte mai multe secţiuni de tensiune redusă înseriate pentru obţinerea tensiunii de 1kV.

Dar un bobinator dedicat meseriei îl face.

http://www.emil.matei.ro/imgscan/e0104sursa1.jpg

Link spre comentariu

Este  E0104 sau E0104M ? Aveam cateva trafo pe care le tineam pt zile negre, insa intre timp am renuntat la folosirea acestui model, si e posibil sa am ceva prin cutii. Intrebam de care model este, pt ca difera nu atat la infasurari, cat la ordinea la terminale.

Link spre comentariu

Osciloscopul este E104M,am scos tubul CRT afara sa am acces la componentele sursei.

Pe baza lui T9 este 0,4-0,5V(BUR) este suficienta informatia ca choperul este defect sau este nevoie si de alte masuratori,componentele sursei fiind mai greu de indentificat pe partea cablata.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Valeriu58 a spus:

Multumesc tuturor pentru sfaturi dar renunt sa-l mai repar in ultimul timp toate incercarile de a repara ceva sau terminat prost.

Un sfat nu dispera, pastreazal intrun colt si in momentul cand iti mai pica inca unul de prin vreun schimb sau pe la vreun targ de vechituri ai sal refaci, eu cand am un lucru si nu am ce imi trebuie, caut si astept cand va fi momentul sa gasesc componenta necesara, eu am un sioskop nemtesc si imi trebuia tubul catodic un rft b7-s3 si dupa un an l-am gasit pe ebay la cineva din bulgaria si mia ajuns in 4 zile la constanta si il am acum in stare de functionare, ulterior am mai facut de un e0104 care avea contacte imperfecte dar l-am rezolvat si il am acum si pe acesta.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Valeriu58 a spus:

renunt sa-l mai repar in ultimul timp toate incercarile de a repara ceva sau terminat prost.

Probabil e o decizie inteleapta, ca sa nu provoci pagube mai mari.

Pt depanare osciloscop ai nevoie de alt osciloscop. Numai cu multimetru nu faci mare branza. E bun, dar nu suficient.

In alta ordine de idei, nu stiu altii cum fac, dar eu in marea majoritate a timpului cat sunt pe forum, sunt de pe telefon. Imi e mai comod si mai rapid...intru, vad ce vreau sa vad si ies. In conditiile astea nu am acces la baza de date, de pe HDD calculatorului, ca sa pot vedea ce vrei tu sa spui cu 0,4V pe baza lui T9.

In cazul de fata, ar trebui sa vizualizezi ce ai in baza lui T9, si daca T9 comanda corect primarul trafo choper, implicit sa vezi ce ai pe secundare, poate e doar unul in scurt din diverse cauze. Abia dupa aia poti vorbi de traf defect, dupa ce vezi ce intra, ce iese, eventual probat separat, scos din locul lui. Un osciloscop, fie si o fosila de E0104 nu e un aparat de radio...nu ca un radio nu poate fi complicat la depanare, mai ales daca e rusesc. De ex ultimile 2 oscilograme crezi ca pt ce sunt date in schema?

Untitled.jpg

Ramane un aparat complex, care reclama niscai cunostinte si deprinderi in domeniu, pe langa ceva dotari in atelier.Poate gasesti un coleg de forum pe aproape de tine si te ajuta in ce vrei sa faci. Pana atunci iti recomand cu caldura sa urmaresti ce face colegul mac01 cu acel 0102. Ai multe de invatat de acolo, printre altele si pasiunea necesara ca sa abordezi asemenea proiecte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări