Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare multimetru DT-182

Marius84

Postări Recomandate

Vă salut! Încă sunt la curățenie în scule, am dat și de acest multimetru de buzunar care s-a defectat făcând....nimic.

Pur și simplu afișează doar cifra 1 pe toate domeniile. Mai funcționează doar buzzerul, dar fără indicația corectă pe display, rămâne tot 1 în loc de 000.

A, mai funcționează și indicatorul low battery de pe display, am constatat asta alimentând aparatul din sursa reglabilă.

Acum întrebarea: Știe cineva ce circuit integrat este sub acea capsulă? Sau aveți corespondența dintre un cip găsibil și ce e pe placa mea? Are 46 de pini și are buzzer. ICL7106 poate face partea de buzzer?

Celelalte componente de pe PCB le-am măsurat, sunt toate ok...

DT 182 COMPONENTS.jpg

DT 182 CONTACTS.jpg

DT 182 INSIDE.jpg

DT 182.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

3

• Marius84

3

• Shambala

1

• sadang

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ceva similar am in masina de mai bine de 10 ani. Nu mi-am pus problema de ce merge, dar cand se va supara pe viata, in mod sigur nu ma voi intreba de ce. Chiar nu merita. Foarte rar il folosesc pt cate o siguranta, sau pt masurat o tensiune in CC. Si daca iti da cineva integratul ala degeaba, tot nu merita inlocuit. Cat am fi noi de cumpatati, unele lucruri merita doar inlocuite, nu reparate.

Link spre comentariu

Poate ţi s-a părut ,,offtopic,, părerea lui Rammstein (viobio), dar e una realistă şi practică.Tu vrei să repari un aparat de unică folosinţă.Dacă o faci din pură curiozitate şi vrei să capeţi experienţă în domeniu, e util.Altfel e o pierdere de timp.

Discutând la obiect, eu aş verifica starea lamelelor comutatorului şi aş ,,suna,, traseele cu treceri de nivel.E posibil să fi căzut sau să fi fost presat printre alte chestii şi să fi torsionat cablajul.Asta dacă e aşa cum spui, că s-a defectat stând şi l-ai lăsat în stare bună.Poate avea şi altcineva acces la el ?

Link spre comentariu

Păi...este off-topic. Ca de altfel și celelalte care se referă la valoarea aparatului.

Adevărate, dar nu au nicio legătură cu repararea aparatului. 

Era pură curiozitate, didactic dacă se poate spune așa, dacă se poate face și, mai ales, care ar putea fi cipul folosit - dacă este unul găsibil sau este dedicat acestui tip de aparate. 

Se poate închide dacă apreciați că nu este în regulă.

L.E. aparatul nu a fost torsionat, nu are urme de oxidare, lamelele sunt ok. 

Editat de Marius84
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Marius84 a spus:

Era pură curiozitate, didactic dacă se poate spune așa,

Curiozitatea e una, cu didacticul e alta. Noi am trecut prin fazele astea, si de aia te sfatuiam sa stai linistit cu petarda aia, si sa gasesti alt proiect de pe urma caruia chiar ai de invatat. In cazul asta, in afara de pierdere de timp, nu te vei alege cu nimic altceva. Mai vorbim dupa ce te lamuresti.

PS-vrei sa inveti? Ia un integrat 7107, baga-i niste digiti cu LED si pe o placa de test incropeste un voltmetru electronic. Pe ala va trebui sa-l etalonezi dupa ce reusesti sa-l faci sa mearga, si mai repede ai de invatat ceva, decat de la sapuniera aia, unde ma indoiesc sa gasesti integrat sa-l poti lipi acolo si sa mai si mearga. 

Link spre comentariu

Atașez mai jos schema, culeasă de pe un site rusesc, poate citește și altcineva interesat topicul vreodată. Este la rezoluție bună, trebuiesc date însă niște click-uri în plus pentru a se vedea cum trebuie.

Cât despre mine, aplic regula aceea care spune că dacă doi îți spun că ești beat...

Totuși, nu uitați: gunoiul unora poate fi comoara altora.

L.E. Nu voi construi un voltmetru cu 7107, am câteva gata făcute din China, că tot venii vorba.

Schematic DT-182.jpg

Editat de Marius84
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Marius84 a spus:

Nu voi construi un voltmetru cu 7107, am câteva gata făcute din China, că tot venii vorba.

Si atunci ce speri sa inveti din aceasta experienta? Cum se razuieste un cablaj cu rasina si cum se lipeste un cip cu 48 pini sau cati o avea? Si asta in cazul fericit ca il gasesti in varianta care poate fi lipita...in fine, eu iti doresc succes indiferent ce vei face.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări