Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SG3525 in diverse aplicatii

Postări Recomandate

On 2/27/2022 at 9:28 AM, dumitrumy said:

Trebuie sa cunosti bine traful folosit in invertor:

pU6vYZN.png

@dumitrumy Buna seara ! Va rog ca daca se poate, sa-mi explicati cum ati facut practic masuratorile de mai sus, as incerca si eu.

N-am mai progresat, tocmai citesc niste materiale pe zona asta, incerc sa mai inteleg unele fenomene.

On 2/26/2022 at 2:56 PM, validae said:

Bucla de reglaj la invertorul real trebuie ajustată pentru condiţiile reale, care pot diferi mult de cele din simulări.Adică bucla poate funcţiona ,,cumva,, şi-n cazul real, dar fără ajustări la anumite valori ale componentelor să nu facă faţă în orice condiţii.

@validae: si eu cred ca mai trebuie ajustate valorile pieselor din bucla asta, dar nu stiu cum sa fac lucrul asta. M-ar ajuta daca cineva dintre dvs. mi-ar incropi un soi de plan de lucru ca sa stiu ce trebuie sa urmaresc si sa masor ca sa pot face bucla asta sa mentina la fel tensiunea de la iesire, fie ca pun un bec de 15W sau unul de 100W.  In faza de acum, cu bec de 15W, tensiunea de iesire e aproape la fel cu el conectat sau nu (diferenta de cativa volti). Dar daca pun un bec de 75-100W, tensiunea de iesire pica mult fata de atunci cand nu am sarcina.

De asta spun ca banuiesc ca problema vine de la bucla aia de control, dar nu stiu cum sa-i aranjez valorile pieselor.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

9 hours ago, dumitrumy said:

Ai topicul dumitale cu invertorul, te rog sa nu mai intervii aici.

Nu va suparati, topicul initiat de dvs. se refera la invertorul pentru care am cerut sprijin in topicul initiat de mine.

De asemenea, dupa cum ati vazut, si dl. @validae a explicat niste diferente legate de acelasi invertor:

On 2/26/2022 at 2:56 PM, validae said:

Invertorul încropit de @dumitrumy are un alt consum în gol (mai mic), fiindcă are un transformator construit cu alte specificaţii faţă de cel de UPS.Bucla de reglaj la invertorul real trebuie ajustată pentru condiţiile reale, care pot diferi mult de cele din simulări.Adică bucla poate funcţiona ,,cumva,, şi-n cazul real, dar fără ajustări la anumite valori ale componentelor să nu facă faţă în orice condiţii.

Si vad ca toate postarile dvs. (inclusiv schemele) se refera la acelasi montaj .

Nu inteleg atunci de ce v-a deranjat ca v-am intrebat cum ati facut masuratorile ?!

Daca era vorba de alt montaj, v-ar fi deranjat oricum intrebarea pe care v-am pus-o ?

E chiar asa o problema ca am fost curios sa inteleg cum ati masurat curentii de care ati pomenit in cele doua situatii ?

Intrebarea a fost legata de topic, nu in afara lui !

Cu stima,

Dacian

Link spre comentariu
Acum 30 minute, oroles a spus:

Nu va suparati, topicul initiat de dvs. se refera la invertorul pentru care am cerut sprijin

Ai acolo toate raspunsurile, am postat invertorul ca o aplicatie a lui 3525 pt ca tot aveam montajul pe masa si am vrut sa profit de cat mai multe masuratori. Daca o sa pot lucra urmeaza limitarea de curent la o semipunte care a fost subiect acum cativa ani si s-au pierdut imaginile. Poate si un forward, nu stiu, depinde de multe.

Daca faci ce am repostat azi in acel topic poti continua lucrul fara probleme.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 02.03.2022 la 17:27, dumitrumy a spus:

Am uitat sa pun curentul de magnetizare la traful UPS. Foarte ciudat, si la 100Hz si fara a fi la conductie maxima, intra in saturatie si curentul urca aproape la 3A.

Ieri am zis sa vad totusi cum se comporta la 50Hz. Oroare, nu rezista nici cea mai puternica sursa ATX (nu am acumulator)! Varful de curent datorita saturarii miezului este de 40A.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări