Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Înlocuire ic sunet


Budreala Radu

Postări Recomandate

IMG-20220214-170051-448.jpg

Main: bn41-02156a 

Ic sunet: ntp7414 

Pe canalul stâng se aude ok, pe cel din dreapta sunetul  este insoțit de pocnituri care se întețesc in timp, până la urmă se întrerupe cu totul sunetul in ambele difuzoare. Am găsit ic-ul respectiv la Arad, dar nu am schimbat niciodată modelul asta! Mă pot încumeta cu gordak952, sau renunț? Eventual, la lipirea noului ic, ce temperatura sa folosesc?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • validae

    3

  • Budreala Radu

    3

  • Florinel TV

    1

  • adydep

    1

Top autori în acest subiect

La dezlipit cred că nu trebuie să-ţi faci probleme, îi dai cu 400*C cu fluxul concentrat pe mijlocul capsulei.La lipire e o problemă, fiindcă integratul are un pad metalic central lipit de pcb ca radiator, dar o supraîncălzire l-ar afecta.Dacă n-ar fi aşa, ar fi mers lipit cu letconul obişnuit, pe margini..

Ar fi bine să consulţi datasheet-ul integratului, acolo scrie ce temperatură suportă şi cât timp..

 

Link spre comentariu

Acolo e problema principală, dar cu aer cald ar fi cel mai bine.Se mai poate şi cu staţie IR, dar una din aia e scumpă şi la improvizaţia IR cu becul de far auto nu ai controlul temperaturii.Fiu-meu a testat practic dezlipirea cu far auto şi scut termic în jurul integratului din staniol şi a mers.La lipire nu a încercat, dar e clar că poţi stresa grav integratul.

Link spre comentariu

     Eu schimbam ISL9860 care e cu pad dedesubt(trebuie realizată o bilă/un guguloi de cositor),cu pistolul de Radioprogres,cu ansa nemodificată,prin aplicare pe integrat de soluție de sacâz dizolvat în alcool izopropilic și încălzire pe  dedesubt,până ce integratul putea fi ridicat cu penseta.Metoda merge doar cu pistolul varianta în carcasa albă,care poate să stea pe masă cu ansa în sus,îar trăgaciul se blochează cu o scobitoare.

    La lipirea padului procedam la fel,iar pinii îl lipeam pe fiecare în parte cu o ansă modificată-cui,construită din 2 sârme de Cu=2,5mmp, conectate în Y,brazate în punctul de unire cu vergea de aliaj de CuAg.

    Sigur merge și aici metoda,padul având corespondent dedesubt.

Link spre comentariu

E bine intotdeauna sa ai aliaj de lipit ce se topeste la temperaturi scazute ( 120 - 130 grade ) pentru treburi pretentioase. E mai scump, dar iti trebuie cantitate mica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări