Budreala Radu Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Main: bn41-02156a Ic sunet: ntp7414 Pe canalul stâng se aude ok, pe cel din dreapta sunetul este insoțit de pocnituri care se întețesc in timp, până la urmă se întrerupe cu totul sunetul in ambele difuzoare. Am găsit ic-ul respectiv la Arad, dar nu am schimbat niciodată modelul asta! Mă pot încumeta cu gordak952, sau renunț? Eventual, la lipirea noului ic, ce temperatura sa folosesc? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 La dezlipit cred că nu trebuie să-ţi faci probleme, îi dai cu 400*C cu fluxul concentrat pe mijlocul capsulei.La lipire e o problemă, fiindcă integratul are un pad metalic central lipit de pcb ca radiator, dar o supraîncălzire l-ar afecta.Dacă n-ar fi aşa, ar fi mers lipit cu letconul obişnuit, pe margini.. Ar fi bine să consulţi datasheet-ul integratului, acolo scrie ce temperatură suportă şi cât timp.. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Februarie 14, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2022 Lucru dificil mi se pare la lipirea padului de dedesubt, daca nu prinde bine, nu-și face răcirea... Atunci mi-e teama sa nu-l stresez termic! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Acolo e problema principală, dar cu aer cald ar fi cel mai bine.Se mai poate şi cu staţie IR, dar una din aia e scumpă şi la improvizaţia IR cu becul de far auto nu ai controlul temperaturii.Fiu-meu a testat practic dezlipirea cu far auto şi scut termic în jurul integratului din staniol şi a mers.La lipire nu a încercat, dar e clar că poţi stresa grav integratul. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Eu schimbam ISL9860 care e cu pad dedesubt(trebuie realizată o bilă/un guguloi de cositor),cu pistolul de Radioprogres,cu ansa nemodificată,prin aplicare pe integrat de soluție de sacâz dizolvat în alcool izopropilic și încălzire pe dedesubt,până ce integratul putea fi ridicat cu penseta.Metoda merge doar cu pistolul varianta în carcasa albă,care poate să stea pe masă cu ansa în sus,îar trăgaciul se blochează cu o scobitoare. La lipirea padului procedam la fel,iar pinii îl lipeam pe fiecare în parte cu o ansă modificată-cui,construită din 2 sârme de Cu=2,5mmp, conectate în Y,brazate în punctul de unire cu vergea de aliaj de CuAg. Sigur merge și aici metoda,padul având corespondent dedesubt. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Daca nu poti sa te descurci atunci trimite integratul si placa la mine si til lipoesc eu Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 E bine intotdeauna sa ai aliaj de lipit ce se topeste la temperaturi scazute ( 120 - 130 grade ) pentru treburi pretentioase. E mai scump, dar iti trebuie cantitate mica. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 Plita dedesubt și lipit cu letconul. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Februarie 15, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2022 Mulțumesc pentru idei! Rămâne să fac comanda pentru ic. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 15, 2022 Partajează Postat Februarie 15, 2022 Ai mare grijă la poziţionare, să nu-l pui greşit şi să-l lipeşti temeinic.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum