Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode buclucașe ?

hpavictor

Postări Recomandate

Ca sa ne lamurim cum e cu diodele. Cei 250 mV sunt pentru diode cu jonctiune. Ar fi bine daca ati avea modele pentru mai multe tipuri de diode (standard, soft recovery, ultra-soft recovery, etc.).

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 92
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sk24bpo

14

• hpavictor

12

• Marian

12

• Mircea

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Marian deci nu mai ai Re de echilibrare intre finali pentru ca ai un singur final la iesire. Sa incerc si eu cu un singur final. Eu am pastrat Re=0.22ohm la fiecare tranzistor, avand  3 finali si abia apoi am pus R//D. 

Link spre comentariu
La 19.02.2022 la 10:58, franzm a spus:

Ca sa ne lamurim cum e cu diodele. Cei 250 mV sunt pentru diode cu jonctiune. Ar fi bine daca ati avea modele pentru mai multe tipuri de diode (standard, soft recovery, ultra-soft recovery, etc.).

QED !

La 19.02.2022 la 13:04, Marian a spus:

Schema fara diode ( ceea ce am eu pe placile modulelor amplificatorului multimedia la care lucrez ):
fara-diode.png

THD1:
thdfd.png

Cu diode:
thdcd.png

cu-diode.png

Cu 250mV pe RE:
thd250mv.png

Din FFT rezultă fără echivoc cum apare magia ...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Mircea a spus:

Nu stiu cum percep unii magia, dar eu cand vad 90-100dB pe grafice imi e clar ca nu are sa fie nimic magic pentru urechea mea.

Graficele alea sunt doar in simulator...in realitate altfel sta treaba. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Mircea a spus:

Nu stiu cum percep unii magia, dar eu cand vad 90-100dB pe grafice imi e clar ca nu are sa fie nimic magic pentru urechea mea.

E simplu , magia asta e de fapt  o știință  , psihoacustica .

Dacă THD-ul este distribuit conform unei funcții monotone în care H2>H3 etc , creierul își ia libertatea de a recompune semnalul pierdut din inregistrare , dacă există informații suficiente stocate în creier ( educație muzicală decentă ). 

Cam la fel ca la conversia Delta Sigma , adica prin aproximații succesive .

Trebuie educație .

De aia unii , care au pantalonii tociti pe fotoliile sălilor de spectacole , cad în extaz  aproape religios când asculta muzică înregistrată , iar profanilor înregistrarea cu pricina nu le spune nimic .

Acea distribuție  armonică a THD-ului ajută enorm creierul uman să refacă  imaginea sunetului , ca la final să se  perceapă realist  un sunet de calitate  , fără pierderi .

Acest subiect despre " diodele buclucașe  " poate fi închis fără milă  și trimis direct la pubelă , deoarece  cei ce erau interesați de subiect au înțeles deja  despre ce este vorba  , iar informațiile esențiale au fost comunicate pe alte căi , dar si la vedere , evident scrise printre randuri .

Cei ce nu pricep si nu pot pricepe despre ce e vorba ,  nu trebuie să dispere ,   nu au pierdut nimic  , deoarece  lor nu le-a  fost adresat nimic .

A ,  dacă aveau cunoștințe multidisciplinare , participau deja la discuții si primeau lămuriri. 

Consider acest subiect ca fiind închis. 

Link spre comentariu

Din pacate, comparatia cu Delta Sigma si principiul reconstructiei asuma un comportament de natura digitala in cazul creierului uman. Greu de dovedit asta, cu toata magia psihoacusticii invocate. 

Ca distributia monotona a armonicilor are magia ei nu e un secret, cel putin nu printre cei care au postat aici. Dar o distributie monotona de genul H1 0dB, H2 -100dB, H3 -110dB... nu inseamna prea mult, risti sa nici nu percepi armonici. Hai, ca sunt 100dB in simulare si 60dB in realitate, ca tot sari colegul cu mopul, tot nu e mare branza. Zic si eu, gresit desigur.

N-am inteles de ce se extaziaza la inregistrari ala obisnuit cu orchestra, as zice ca nu ar trebui. E mult timp de cand n-am mai fost la un spectacol, iar panatalonii deja tociti ii port ca sa impresionez gagicile... 

Link spre comentariu
40 minutes ago, hpavictor said:

De aia unii , care au pantalonii tociti pe fotoliile sălilor de spectacole , cad în extaz  aproape religios când asculta muzică înregistrată , iar profanilor înregistrarea cu pricina nu le spune nimic .

Acea distribuție  armonică a THD-ului ajută enorm creierul uman să refacă  imaginea sunetului , ca la final să se  perceapă realist  un sunet de calitate  , fără pierderi .

Se poate trage concluzia ca cineva nascut fara pian in casa sau macar parintii nu l-au conceput pe muzica de Bach nu prea are motive sa construiasca sau sa asculte ceva care sa redea muzica simfonica ?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
1 hour ago, KISS said:

Graficele alea sunt doar in simulator...in realitate altfel sta treaba. 

In realitate treaba e cam la fel la modulele mele ( ca simularile erau ale mele ), vezi aici:
https://www.elforum.info/topic/146533-amplificator-multimedia/?do=findComment&comment=2032626

THD masurat practic 0,00175%, foarte aproape de cel din simulator.

Dar de, asa e cand stii teorie :)

Link spre comentariu

topic redeschis.

S-a discutat, utilizatorii nu pot hotara inchiderea subiectelor si ce se discuta pe forum.

Nici macar moderatorii atata vreme cat nu se incalca reguli clare.

Daca cineva s-a plictisit sau nu ii place discutie n-are decat sa nu mai citeasca...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări