Mircea Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Ideea de devenit savant e gresita. La fel cum sunt si meseriile, daca ai vocatia din nastere apoi faci cu placere munca si ai calitate. Toceala nu te face mai destept. Nici macar misticismele sau alte impresii despre dezvoltarea omului nu sunt solutia. Trag linie: faci si poti ceea ce iti e in sange. Asa cum zice vorba: de unde nu e, nici Dzeu nu cere. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 3 minutes ago, validae said: Analfabet funcţional e cel care ştie să citească, dar nu înţelege ce a citit.Lipsa de cultură generală... "Analfabeti functionali" nu este o exprimare corecta. Ok ? 4 minutes ago, Mircea said: Toceala nu te face mai destept. Ce intelegi prin "destept" ? Nu este o acumulare de cunostinte ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Acum 7 minute, Liviu.Mihaiu a spus: "Analfabeti functionali" nu este o exprimare corecta. Ok ? Cine spune? S-a trezit savantul din tine. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Destept nu inseamna numai cunostinte, inseamna ce faci cu acele cunostinte, cum le pui impreuna ca sa iasa ce trebuie. Experienta profesionala personala, ca sa nu ramanem numai la nivel de scoala generala, mi-a aratat ca unii se duc degeaba la scoala sau urmeaza cursuri de dezvoltare personala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 (editat) 9 minutes ago, doru3160 said: Cine spune? S-a trezit savantul din tine. Eu zic sa corectezi ce ai scris. Si sa lasi comentariile nascatoare de offtopic. Editat Februarie 14, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Analfabet functional-analfabeti functionali. Daca imi spui ce e gresit aici, corectez, altfel cauta-ti de treaba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 10 minutes ago, Mircea said: Destept nu inseamna numai cunostinte, inseamna ce faci cu acele cunostinte, cum le pui impreuna ca sa iasa ce trebuie. Ok. Dar de unde poate sa vina acest ... talent. ADN ? Nu s-a gasit inca gena inteligentei, a desteptaciunii. 1 minute ago, doru3160 said: Analfabet functional-analfabeti functionali. Daca imi spui ce e gresit aici, corectez, altfel cauta-ti de treaba. Hai, te rog. Poate mai citeste cineva acest topic. Intelege ca este gresit ce ai scris. Nu exista "analfabeti functionali" in limba romana. Opreste-te. Se poate intampla sa mai si gresim. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 5 minutes ago, Liviu.Mihaiu said: Ok. Dar de unde poate sa vina acest ... talent. ADN ? Nu s-a gasit inca gena inteligentei, a desteptaciunii. Exact! Eu cred in vocatie si in cautarea a ce stii cel mai bine sa faci. Asa cum ziceam, unii pierd vremea - si banii publici - incercand sa faca meserii unde sunt vai de mama lor. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 In scoli poti ajunge sa intelegi foarte bine fenomenele dintr-un anumit domeniu, poti sa le gaseste o aplicare originala, poti sa "storci" mai mult din domeniul ala decat s-a facut mai inainte. Dar daca ai ajuns la principiul "cartile din carti se scriu" ai cam terminat-o cu chestiile savante. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 7 minutes ago, Mircea said: Eu cred in vocatie si in cautarea a ce stii cel mai bine sa faci. Ori e vocatie , ori e cautare. Daca "o cauti", eu zic ca nu se mai cheama "vocatie". Oricum, cuvant "vocatie" nu cred ca l-ai ales prea bine. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Acum 15 minute, Liviu.Mihaiu a spus: Hai, te rog. Poate mai citeste cineva acest topic. Intelege ca este gresit ce ai scris. Nu exista "analfabeti functionali" in limba romana. Opreste-te. Se poate intampla sa mai si gresim. Citat Un studiu mai recent, privind educația în statele membre, publicat de Comisia Europeană, arată că în România, în 2006 față de 2000, procentul de elevi în vârstă de 15 ani care sunt analfabeți funcțional a crescut de la 41,3% la 53,5%. Prin comparație, în Finlanda doar 4,8% dintre elevii în vârstă de 15 ani au dificultăți în a înțelege ce citesc.[6] După Finlanda urmează Irlanda, cu 12,1% și Estonia, cu 13,6%.[7] Procentul plasează România pe ultimul loc din țările europene la știința de carte.[8] Înaintea României se află Bulgaria, cu o proporție de 51,1% de tineri care nu înțeleg ceea ce citesc. Ia du-te si lamureste tu pe altii ca e gresit. Citatul e din wikipedia. Du-te de te cearta cu ei, sau opreste-te tu, ca devii ridicol. https://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_funcțional Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 3 minutes ago, Liviu.Mihaiu said: Ori e vocatie , ori e cautare. Daca "o cauti", eu zic ca nu se mai cheama "vocatie". Oricum, cuvant "vocatie" nu cred ca l-ai ales prea bine. Sa stii ca exista forumuri pentru lingvisti ca tine. E obositor sa discute cineva cu tine. Mereu contra, mereu ceri celorlalti sa-si ajusteze actiunile dupa bunul tau plac. Poate ar trebui sa citesti niscai carti despre viata intr-o societate, despre opiniile diferite, despre cum e ireal (sa nu spun altfel) sa pretinzi ca poti schimba lumea. Cauti vocatia, ca nu stii care e. Nu toti se nasc cu letconul in mana si stiu ca aia e vocatia. Unora le pui letconul si atunci e momentul Evrika! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 15 minutes ago, Mircea said: Cauti vocatia, ca nu stii care e. Nu toti se nasc cu letconul in mana si stiu ca aia e vocatia. Unora le pui letconul si atunci e momentul Evrika! Asta insemana ca nu exista prosti pe lumea asta. (plecasem de la desteptul care este capabil sa faca conexiuni intre multele cunostinte acumulate). Exista doar oameni care nu si-au gasit "vocatia". Ok ? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 14, 2022 Partajează Postat Februarie 14, 2022 Asa privesc eu, putin pozitiv, nu suntem toti prosti gramada. Link spre comentariu
mafalda Postat Februarie 14, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2022 Unii pot sa fie geniali intrun domeniu, dar sa dea in gropi in altul. De, ultra-specializarea. Care poate sa fie capatata prin educatie, auto-educatie, dar poate avea chiar numai origini native. Simt de observatie, intuitie, etc... Link spre comentariu
Postări Recomandate