Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Vlliodor DS -2005

AuricaTanase

Postări Recomandate

Va salut..are cineva schema la acest sitem audio??????sau unde pot sa găsesc.. ..se aude doar bâzâit în difuzor și nu se aprinde afisajul,as vrea sa încep cu partea de alimentare...dar nu știu valorile tensiunilor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AuricaTanase

5

• validae

3

• adydep

2

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici nu e nevoie.Trebuie să măsori în primul rând tensiunea sursei, să verifici condensatorii electrolitici.Uneori se străpung condensatorii tip ,,plachetă,, care deparazitează diodele redresoare.Am găsit la cel puţin două sisteme Genius asta.Ar fi util să pui poze clare de aproape cu placa sistemului.Ai mai jos o metodă:

Încarci pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,.

Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu

Are un toroidal,o punte,2 electrolitici mari și tranzistori 5401/5551 ,prin prefinal C2283/A1013 și finali probabil A1943/C5200...ce mare schemă,o chinezărie ordinară.

Editat de adydep
Link spre comentariu

Da, despre aceia am scris şi eu în prima postare.Dacă n-au pus condensatori pe fiecare diodă a punţii e făcătură ordinară.Acei condensatori sunt ieftini, dar reduc mult zgomotul de comutaţie al diodelor.

Link spre comentariu

Am găsit defectul,era modulul usb FM și nu găsesc nicăieri acel modul..pun o poza cu el,ma intereseaza sa găsesc acel  model.pt ca altul.ar fi complicat de adaptat plus ca mai are și ieșire pentru display

20220216_131743.jpg

20220216_131712.jpg

Link spre comentariu

Nu se găsește,eu când am avut necazuri,am luat de la Mivarom https://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/modul-mp3radio-sdusb-telecomanda-p-8817  am decupat fața,și l-am adaptat;acum nu mai e pe stoc,dar se găsesc similare.

Totuși vedeți dacă vin 5V în el,dacă scoate 3V3 către IR.

Ce veneau la mine,erau distruse din cauza mufei USB,ăsta al dumitale văd că  arată bine.

Editat de adydep
Link spre comentariu
57 minutes ago, AuricaTanase said:

Am găsit defectul,era modulul usb FM și nu găsesc nicăieri acel modul..pun o poza cu el,ma intereseaza sa găsesc acel  model.pt ca altul.ar fi complicat de adaptat plus ca mai are și ieșire pentru display

20220216_131743.jpg

20220216_131712.jpg

Ce te face sa crezi ca acel modul nu aprinde afisajul ?, am dezmembrat zecii de aparate similare cu al tau, de obicei mai pastrez aceste module dar trebuie sa caut daca nu le-am aruncat...., daca gasesc, iti trimit gratis...nu trebuie sa platesti decat transportul.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Costica Tv a spus:

Ce te face sa crezi ca acel modul nu aprinde afisajul ?, am dezmembrat zecii de aparate similare cu al tau, de obicei mai pastrez aceste module dar trebuie sa caut daca nu le-am aruncat...., daca gasesc, iti trimit gratis...nu trebuie sa platesti decat transportul.

Din mufa roșie cu 3 fire iese semnalul care întra în integratul.care comanda display-ul...display bun,integrat bun,alimentare cu 5v a acestuia bună...deci nu exista alta cauza posibila a defectului display-ului

Link spre comentariu
Acum 21 ore, adydep a spus:

Nu se găsește,eu când am avut necazuri,am luat de la Mivarom https://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/modul-mp3radio-sdusb-telecomanda-p-8817  am decupat fața,și l-am adaptat;acum nu mai e pe stoc,dar se găsesc similare.

Totuși vedeți dacă vin 5V în el,dacă scoate 3V3 către IR.

Ce veneau la mine,erau distruse din cauza mufei USB,ăsta al dumitale văd că  arată bine.

5v exista,nu are ir

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări