Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construita prin '87, '88

c_anicai

Postări Recomandate

A fost o perioada prin '87 ... '88 cand eram fascinat de posibilitatea de a face legaturi radio la distanta, acum nu ma mai intereseaza si pastrez acele obiecte doar ca amintire a acelor vremuri. Zilele astea am rascolit toate hartiile vechi si schemele din pacate nu le-am gasit, de atunci m-am mutat de trei ori si multe chestii personale s-au pierdut.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

5

• yo3fhm

4

• yo9hrb

2

• doru3160

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

On 2/11/2022 at 3:16 PM, c_anicai said:

Daca isi mai aminteste cineva am folosit un indicativ pirat nascocit yo8coe si-am vorbit destul de mult in anii '87 sau '88 cu radioamatori din tara in 3,5, am avut cateva legaturi si cu gi4vks si cateva in Moldova in 7 ca incepusem o modificare sa mearga si 7mhz apoi m-au localizat goniometria si mi le-a confiscat securitatea sau cei de la goniometrie, nu mai retin ca a trecut ceva vreme. Din cate imi amintesc ca au zis atunci cica s-au chinuit cateva luni sa ma localizeze, emiteam dintr-o localitate intre dealuri si cred ca mergea emisia doar prin reflectata.

Li se rupea la aia de la Securitate de amatori daca nu se apucau sa faca propaganda sau alte minuni.

Te "turnau" urgent ceilalti din prima la seful de club.

Aveam indicativ de receptor, aveam receptor si intr-o dupa masa am incropit un ECO cu 6P14P si am legat antena direct de anod prin cond, am facut asa vreo 3-4 legaturi cu indicativ de YU, cind am ajuns la club a sarit din prima YO2IX, Florin, seful clubului daca eu am fost? am recunoscut si m-am potolit pina mi-a venit indicativul cu YO6, deja aveam emitator serios si ...gooo, la club la fel, a aparut un pirat cu YO6, aia mai batrini, noroc cu Florin, lasa ca ii spun sa termine, si asa am inceput sa fac citeva sute de legaturi pentru un amic ce nu se descurca in CW si avea nevoie pentru a 2-a pina mi-a venit mutatia.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Un topic vechi care mi-a rascolit amintiri...

Benzile superioare au propagare buna, iar antena, la nivel de hobby, este o jucarie.

Viata ofera greutati dar si oportunitati. Probabil ca la pensie va reinvia pasiunea...

La ce am vazut in fotografii (felicitari, c_anicai!), exista premizele unei licente de radioamator. 

Sanatate si succes!

Editat de rusu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări