Vizitator NGZ Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 Bokule, dupa intrebarile pe care le pui, rezulta ca deocamdata nu esti pregatit sa realizezi un astfel de montaj.De ce nu incepi cu un amplificator mai mic ? In felul acesta ai sa capeti experienta si cunostinte. Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 pai asta e destul de mic... si daca reuseste satisfactiile sunt mari (nu va ganditi la prostii :smt003 )nu conteaza de ce fel este semireglabilul atata timp cat are valoarea ceruta...pune niste poze cu montajul efectuat de tine! Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 12, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 deci...s-o luam incet....nu ca nu sunt pregatit....cand am efectuat montajul cablajul era pus in "oglinda"fata de cel din schema,deci s-ar putea sa fi montat un tranzistor gresitA fost foarte greu la montaj pt ca trebuia sa intorc cablajul si pe o parte si pe alta.este un montaj destul de simplu si fac pariu ca un av400 sau 800 imi reusea din prima incercare.o sa pun poze cu montajul..ceva este in neregula la el(cateva piese nu sunt exact ca in cerinte pt ca nu am gasit exact ce imi trebuia(si mi sa dat ceva apropiat;nu inlocuitor)...o sa revin cu detalii si poze Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 12, 2008 Partajează Postat Ianuarie 12, 2008 asta e testul meu de mosfet 160....cu urmatoarele modificari:in loc de -bc556b -> bc251b-mje340/350 -> bd139/140-irfp240/9240 -> mj4032/4035-am scos rezistentele din bazele tranzilor si semireglabilul de tot!!!-alimentare +-19vrezultat: functioneaza ireprosabil asa fara sa se incalzeasca nimic!de ce am modificat? simplu! pentru ca nu aveam azi piesele respective si mi s-a pus pata sa il probez si eu sa vad ce zice...nu cautati degeaba datasheet-ul mj-urilor fiindca va spun eu ce sunt: tranzi bipolari darlington Vce 100v.. motivul pt care i-am ales a fost acela ca nu aveam prefinali mai puternici si nici radiator! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 boku, ti-am spus ca semireglabilul tau e pus in scurtcircuit, adica e 0 Ohmi din cauza cablajului superdiodei, uita-te cu atentie si ai sa vezi si tu. Banuiesc ca montajul asta de superdioda l-ai lipit corect in schema amplifului, adica colectorul BD-ului vine pe ramura de comanda a finalilor pozitiva, iar emitorul pe cea negativa. Mai clar decit asa nu stiu sa-ti explic. :smt017 Un aspect secundar: am zis ca e mai bine cu BD-ul prins separat pe radiator din 2 motive: caldura circula mai bine prin aluminiu decit prin plastic, desi are inertie termica, si daca esti obligat sa stringi mai tare surubul comun spargi carcasa BD-ului, sa vezi distractie pe urma. :smt003 Spor la treaba! Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 13, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 am pus si semireglabilul simplu(deci fara superdioda)...si tot nimic Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 puneeee pozeee cu traseele facute de tine.... sigur e o greseala.. sau mai multe!!!ai grija sa fie de o claritate cat de cat buna... Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 13, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 la T5 si T6 nu am gasit BF469 si am pus BF459 si nu corespund din cate am vazut in datasheet-uri Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 13, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 m-am uitat pe datasheetul irfp-urilor si le-am montat gresit.......o sa le pun corect si va anunt daca va persista problema...baza trebuie sa fie pe R12,iar la mine este pe rezistenta de putere :smt005 Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 vezi ca astea nu au baza,colector,emitor... au poarta,drena,sursa...daca ai facut cablajul in oglinda pune finalii in jos... ca sa ai partea metalica in exterior si sa poti atasa radiatorul;la t3,t4 pune mje350 sau bd-uri mai puternice daca alimentezi la tensiune marela t5,t6 pune mje340 ......idem sus;nu mai stiu ce ai pus la t1,t2... da mai multe detalii cu privire la piesele folosite ca sa putem intelege ce ai facut pe acolo! Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 13, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 t1,t2 am pus 2n5401initial pusesem poarta spre rezistenta de putere...am inversat finalii cu partea metalica spre interiorul cablajului si leam indoit picioarele sa pot monta radiatorul dar tot nu merge dau din semireglabil degeaba2,7V era tensiunea la iesirea amplifului :smt013 ....am citit aici pe forum tot la cest amplificator ca pentru a regla curentul de mers in gol o fost scoasa intrarea la masa(de la alimentare) Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 13, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 alimentez la +/-44V Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 verifica pinii de la t1 si t2... vezi ca in schema au emitorii comun...si din cate vad eu in configuratia ta au colectorul comun!MARE ATENTIE LA PINII TRANZISTORILOR!!!mai verifica rezistentele sa fie cele corecte! Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 13, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 la punctele de montaj ale semireglabilului am 0Vla irfp240 intre drena si sursa am 33V iar intre poarta si drena am 2Vla irfp9240intre poarta si drena am 4V iar intre drena si sursa 14,5V Link spre comentariu
cipa_maria Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 tranzistorii sunt buni? scoate-i din circuit si masoara-i cu multimetrul pus pe dioda!pe rezistentele r12 si r13 ce tensiune ai fata de masa... la mine cu alimentare de +-19v am 1v pe fiecare rezistenta in parte... scoate semireglabilul de tot si masoara intre bornele lui sa ai 2v... inainte de asta scoate toti tranzistorii si masoara-i .. pe cablaj te poate pacali!LE:ma tot uit pe pozele montajului si sunt cam neclare dar cred ca am descoperit o greseala... ce e incercuit cu rosu... nu cumva sunt invers pusi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum