Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leco infrabass, in sfirsit activ.

DjLeco2021

Postări Recomandate

Lenea e cucoana mare, asa este, dar am vrut demult sa fac infrabass-ul activ si am tot aminat.

Daca tot am pus mina pe un bass activ MSR 800, am zis, acum e momentul!

Am scos partea de amplificare si crossover de la el, (cutia si difuzorul le-am vindut, erau useless pt mine), am modificat crossoverul (oficial 40Hz-80/100Hz) in 10Hz-50Hz cu un boost de 6-8db la 16Hz, am upgradat finalii cu ceva serios si m-am apucat de "traforaj".
Am facut o cutie izolata ca volum de restul incintei, asa ca la carte, etansata perfect, a fost destul de complicat fara "scule si unelte" dedicate frezarii, decuparii, etc, dar am razbit in final.
Pina la urma, a iesit exact cum mi-am dorit si suna tot exact cum mi-am dorit.

Va impartasesc si voua, putin din "nebunia mea" (unii sint cu masini puternice, altii cu motoare de viteza, eu cu partea de subbass).

Ce pot sa zic este ca acum pot sta linistit in ceea ce (ma) priveste la reproducerea frecventelor (asa cum trebuie), de la 12-15Hz in sus, adica am cu ce compensa acei -6db, -10db, -15db la limita inferioara de frecvente a oricaror boxe, fie ele de casa sau chiar profi.

Evident ca telefonul nu a fost capabil sa intregistreze sunetul asa cum trebuie la sub 25Hz, dar cit de cit, cine asculta pe niste casti de calitate (ce pot de la 10Hz) si cunosc ce inseamna sunetele sub 30Hz, au idee despre ce si cum.

Sper ca acei "colegi de mare caracter" sa isi vada de treaba lor, la gardurile lor cu bete de bagat si ca acest topic sa ramina curat, fara mistouri, fara bete prin gard, ca o eventuala pilda pentru cine iubeste cu adevarat tot ce e sub 30Hz.

La orice detalii sau intrebari, raspund cu drag, cit timp pastram un ton civilizat.

Citeva poze:

Maelstrom-X-Fs.jpg

Dif.jpg

Dif-Detaliu.jpg

Calota.jpg

Adeziv.jpg

Rila.jpg

Cutie-1.jpg

Cutie-2.jpg

Capac-spate.jpg

Capac-interior.jpg

Capac-interior-vopsit.jpg

Capac-interior-vopsit-detaliu.jpg

Traf-prins.jpg

Capac-spate.jpg

Final-upgradat.jpg

Placa-prinsa.jpg

Suruburi.jpg

Surub-detaliu.jpg

Spate-final.jpg

Citeva filmari:

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DjLeco2021

6

• BRANCA

2

• Mihai Cimpoeru

2

• matzah

1

Top autori în acest subiect

Ah ce dusmanie i-as trage vecinului betzivan de sub mine cu o jucarea de-asta, pentru toate noptile cand facea garagata la betie. Sa vad ce-i debiteaza cutia mintii cand il apuca pe la vreo 2 noaptea o senzatie de-aia veritabila de neliniste gen cand incepe cutremurul sau nu stiu cum sa descriu baraiala de si-o ia. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări