DjLeco2021 Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 (editat) Lenea e cucoana mare, asa este, dar am vrut demult sa fac infrabass-ul activ si am tot aminat. Daca tot am pus mina pe un bass activ MSR 800, am zis, acum e momentul! Am scos partea de amplificare si crossover de la el, (cutia si difuzorul le-am vindut, erau useless pt mine), am modificat crossoverul (oficial 40Hz-80/100Hz) in 10Hz-50Hz cu un boost de 6-8db la 16Hz, am upgradat finalii cu ceva serios si m-am apucat de "traforaj". Am facut o cutie izolata ca volum de restul incintei, asa ca la carte, etansata perfect, a fost destul de complicat fara "scule si unelte" dedicate frezarii, decuparii, etc, dar am razbit in final. Pina la urma, a iesit exact cum mi-am dorit si suna tot exact cum mi-am dorit. Va impartasesc si voua, putin din "nebunia mea" (unii sint cu masini puternice, altii cu motoare de viteza, eu cu partea de subbass). Ce pot sa zic este ca acum pot sta linistit in ceea ce (ma) priveste la reproducerea frecventelor (asa cum trebuie), de la 12-15Hz in sus, adica am cu ce compensa acei -6db, -10db, -15db la limita inferioara de frecvente a oricaror boxe, fie ele de casa sau chiar profi. Evident ca telefonul nu a fost capabil sa intregistreze sunetul asa cum trebuie la sub 25Hz, dar cit de cit, cine asculta pe niste casti de calitate (ce pot de la 10Hz) si cunosc ce inseamna sunetele sub 30Hz, au idee despre ce si cum. Sper ca acei "colegi de mare caracter" sa isi vada de treaba lor, la gardurile lor cu bete de bagat si ca acest topic sa ramina curat, fara mistouri, fara bete prin gard, ca o eventuala pilda pentru cine iubeste cu adevarat tot ce e sub 30Hz. La orice detalii sau intrebari, raspund cu drag, cit timp pastram un ton civilizat. Citeva poze: Citeva filmari: Editat Februarie 9, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 Leco.Frumoasă realizare!Păcat că pe un kakamiţ de telefon sau de PC n-ai nicio şansă să apreciezi basul din videoclipuri! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 9, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2022 Pe YT, cu niste casti bune, se aude ceva, atit cit poate telefonul sa inregistreze... Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 Leco.Ce putem noi asculta de pe youtube e o "aromă" de bas!Alta e să "grohăie" başii din boxă,cum spunea un regretat amic!... Link spre comentariu
matzah Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 Ah ce dusmanie i-as trage vecinului betzivan de sub mine cu o jucarea de-asta, pentru toate noptile cand facea garagata la betie. Sa vad ce-i debiteaza cutia mintii cand il apuca pe la vreo 2 noaptea o senzatie de-aia veritabila de neliniste gen cand incepe cutremurul sau nu stiu cum sa descriu baraiala de si-o ia. Link spre comentariu
arcgotic Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Felicitari! frumos... nebunie.. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 10, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2022 (editat) Trebuie ascultat real, feeling-ul este sublim! Editat Februarie 10, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Confirm Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 10, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2022 Pufu, dasca vrei filtrajul din infrabass, ala care taie bine, da un semn, imi este useless acum. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Pana la urma ce difuzor ai folosit ? Exodus Audio Maelstrom-X Gen I sau Gen II ? Si de unde l-ai cumparat ? Bobinele difuzorului le-ai legat in serie ? Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 10, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2022 Generatia II, cel cu motor imbunatatit. Evident bobine serie, pentru 4R. L-am luat de ceva ani buni, insa abia acum am facut jucaria activa. Link spre comentariu
petreelectronic Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 o adevarata arma... buna pentru autoaparare spor! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Februarie 10, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2022 Tare asta! Chiar mi-a placut! Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Februarie 13, 2022 Partajează Postat Februarie 13, 2022 La 10.02.2022 la 15:57, DjLeco2021 a spus: Pufu, dasca vrei filtrajul din infrabass, ala care taie bine, da un semn, imi este useless acum. Sarumana, insa eu merg pe activ. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum