Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Goldstar CKT2135 fără sunet

lobo2012

Postări Recomandate

Buna seara.

Am un tv din 1991 e un goldstar ckt 2135, vede bine functioneaza totul ok,dar nu mai are sunet, ce trebuie sa fac, ce piese trebuie schimbate, ma poate ajuta cineva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• dan cod

2

• adydep

1

• lobo2012

1

Top autori în acest subiect

Aveţi experienţă în depanarea tv sau în general ? Dacă sunteţi amator fără experienţă, nu vă recomand să interveniţi în televizor, puteţi agrava defectul sau provoca altele şi vă puneţi şi viaţa în pericol.Sper că aţi verificat cel mai evident şi ridicol defect, întreruperea difuzorului....

Link spre comentariu

După cum a pus problema ,,ce piese trebuie schimbate,, iniţitorul nu are noţiuni de depanare tv, deci eu nu recomand să-şi facă experienţă direct pe un tv CRT...

Link spre comentariu

Ar trebuii pus degetul umezit pe pin 1 de la TDA2006 și văzut dacă face bâr-bâr(dacă nu verificat difuzor-final alimentare).

Apoi întrerupt pin 13(MUTE) de la TDA2579 și văzut dacă apare sunetul.Dacă apare se lasă așa(însă nu prea cred,modelul CKT2190 cu TDA1940 avea boala asta,TDA2579 nu prea).

Însă astea erau cu procesor SAA1293  și memorie MDA2062 în care se ”bulibășeau” niște adrese și făceau manifestări curioase.Atunci e mai dificil,trebuie neapărat telecomandă cu SAA1250,montat un buton de service între pinii 15 și 23,apăsat odată,pe afișaj apare CH,apăsat a doua oară,pe afișaj apare OP (apoi V+ la unele versiuni) și reprogramații biții(figurinele),apoi memorat cu simbolul ”< >”  de pe telecomandă,îar pe afișaj apare  ” [ ] ”

Biții...erau pe undeva scriși,nu mai țin minte formele...e mult de atunci când erau aparatele astea în vogă...altceva nu mai rețin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări