Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema eoliana 800w

gymy

Postări Recomandate

Bună. Am comandat de curând o eoliana la 24v 800w cu regulatorul mppt hybrid. 

Problema e ca nu produce nimic. Am inserat un ampermetru cu shunt pe firul de ieșire spre baterie și rezultatul e zero. Se învârte, dar pe ieșirea celor 3 faze cu vânt foarte tare am maxim 18v  alternativ între două faze. Fiind trifazic tensiunea redresata  ar trebui sa ajungă la 21v curent conținu. 

Am o vaga impresie ca asta este de fapt un generator de 12v chiar dacă scrie pe eticheta lui 24v.

Voi ce credeți? Cât ar trebui sa am între 2 faze cu vânt puternic? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gymy

7

• validae

3

• daniels

2

• rinaldoparaipan

2

Top autori în acest subiect

Despre ce model exact vorbim ? Că noi nu putem să vedem ce ai acolo...

Mai jos pun o metodă de ataşare a pozelor pe forum, în orice rezoluţie:

Încarci pozele pe https://imgur.com/upload

După ce se încarcă pe site, dai click dreapta pe fiecare poză şi selectezi ,,Copy image,,.

Revii pe forum şi dai click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu

Eu mă gândeam la nişte poze de aproape cu eoliana ta, nu cu ce arată ăia pe site...

Ar trebui să contactezi în primul rând vânzătorul, dai detalii (cu poze) despre montaj şi despre faptul că nu generează ce trebuie.Sper că ai testat-o pe vânt destul de puternic, altfel nu vei scoate mare lucru cu aşa ceva....

Link spre comentariu

Am testat-o pe vânt foarte puternic și scoate zero pe curent continuu

Logic dacă eoliana e de 12v și controlerul de 24v nu are cum sa scoată ceva pe ieșire. 

Problema e ca nici nu frânează pe vânt puternic. Cred că ar trebui sa frâneze când depășește o anumita tensiune. 

Am legat bec auto de 12v direct pe ieșirea de curent alternativ de la eoliana și pe vânt maxim nu reușește să îl ardă. Se aprinde tare dar cam atât. De asta cred ca nu corespunde cu ce am comandat eu. 

In gol fără consum eu cred ca tensiunea alternativa de pe eoliana ar trebui sa fie cel puțin 36-40 v. 

Link spre comentariu

Am conectat regulatorul la o baterie de mașină (12v) și surpriză :funcționează, încarcă când este vânt cât de cât. 

Nu prea am putut face multe teste că a rămas fără vânt. 

Link spre comentariu

În principiu, e un alternator auto cu magneţi permanenţi pe rotor.Astfel generează fără să aibă nevoie de excitaţie separată.

Am în zonă un hotel care foloseşte aşa ceva la iluminatul parcării.Deci pentru chestii din astea e fezabilă...

Link spre comentariu

Mie trebuie să-mi încarce și 100w când e vânt. Îmi ajunge. Ziua încarcă panourile. Eoliana e doar să compenseze consumul când am 3-4zile fără soare. 

Dacă pe vijelie între 2 faze nu a reușit să ardă un bec de 12v 50w nu prea cred că scoate 24v cât e scris pe el. 

Link spre comentariu

Din recenziile de pe net ar scoate între 150 și 200 W. 

Nu asta e problema mea ci faptul că vreau să determin cumva dacă a fost construita pentru 12v sau 24v cum e scris pe ea. Eu am dubii foarte mari. Din cauza asta as vrea sa găsesc un utilizator care deține un generator de genul asta să-mi poata măsură tensiunea alternativa intre 2 faze cu vânt bun. 

Link spre comentariu

Nu cred ca este foarte important ce tensiune a declarat chinezul. Se poate masura in sarcina variatia in functie de viteza vant.
Conteaza ce consum poate sustine eoliana ta.
Ai spus ca ai pus un bec 'auto' de 12V si nu se arde. Ce putere are becul ?
Poti pune si un bec de 6V la 10A si poate nu se va arde.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări