Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator Parkside

Postări Recomandate

Se vede ca se trimit niște "telegrame", așadar e mai dificil sa decodifici acea comunicație. 

Pozele promise:

20220208_204622.thumb.jpg.ecf74030c4d78e5c369e8dc9edc96fe2.jpg20220208_204337.thumb.jpg.468176dd6149f53b504bee4a758ead23.jpg

Tablita e doar pe post de fuzibila, 

Părerea mea pentru situația initiatorului:

Dacă nu ai incarcator original și scule parkside, înlocuiește-i BMS-ul cu unul "de china". Alea au funcția completa de protecție. Plus un încărcător cu curent constant și limitare de tensiune sa îl poți încarca în siguranță. 

Altfel vinde-l sau donează-l cuiva care are scule parkside. 

Numai bine! 

Adrian

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

De vandut/donat nu mai am ce. Am desfacut acumulatorul si am sudat elementii (3 jos si 2 peste) astfel incat sa-mi incapa in carcasa unei surubelnite Stern pe Ni-Cd. Scot schema placii electronice si voi vedea dupa.

Am facut proba cu incarcatorul meu (limiteaza U si I) si diferenta de tensiune intre elementi nu-i mai mare de 0,1V.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

buna ziua

Am un acumulator parkside PAP 20A1 20V/2A care nu se incarca ,palpaie ambele leduri cand il pun la incarcat

Am desfacut acumulatorul., un element avea 450 ma ,3 la 3,8v si unul la 3,7v

Am scos cel de 450ma si l-am pus la incarcat (modul 1s)pana la 4,2v dupa care descarcare( la testar capacitate ),cand a ajuns la 3v indica 1980ma(2000ma dat)

Am incarcat din nou elementul la 3,8v (sa fie aprox. egal cu restul )dupa care a fost montat la loc in pachet si pus in incarcator

Dupa incarcarea completa am pus 2 becuri auto 55w in serie pentru testare si am verificat periodic tensiunea pe fiecare element

Un timp pana tensiunea a ajuns undeva la 3,6v tensiunea a fost aproximativ egala pe toti elementi pe urma elementul cu probleme a inceput sa scada brusc pana la 500mv ,restul au ramas la 3,6v

Dupa incarcarea separata si testarea elementului cu probleme a rezultat o capacitate de 1980ma din 2000ma

Sa fie doar elementul cu probleme ,sau poate fi si placa de protectie defecta?

Aceste placi nu au protectie la descarcare pentru fiecare element in parte ?

multumesc

[url=https://postimg.cc/HjdMfnZg][img]https://i.postimg.cc/HjdMfnZg/IMG-20220910-113423.jpg[/img][/url]

Am incercat sa pun poze cu postimag.cc ,dar nu am reusit,dar placa este identica cu cea postata de adrian

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Când tensiunea pe elementul problematic a scăzut, becurile de test mai luminau ? Ar trebui să înlocuieşti elementul cu problemă cu unul de aceeaşi capacitate, chiar recuperat şi să repeţi testul.

Citez:

Am desfacut acumulatorul., un element avea 450 ma (!!!),3 la 3,8v si unul la 3,7v

Ai vrut să scrii 450 mV ? Că la restul te referi vorbind de tensiune....

Link spre comentariu

Hai să mai pun un ghid scris în limba română:

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire

Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload (sau orice alt site de găzduire poftiţi)

După ce se încarcă pozele pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză încărcată acolo şi selectaţi din lista ,,pop-up,, ce apare ,,Copy image,,.Daţi click pe această comandă.

Reveniţi pe pagina deschisă deja pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Sandu 64 a spus:

Se pare ca aceasta placa nu controleaza tensiunea la descarcare pe  fiecare element in parte

Am schimbat elemenul si se pare ca functioneaza corect

Nici o placa BMS nu face descarcare controlata, ci doar monitorizare, blocare si daca e un BMS cu bun simt atunci poate face si balansare la incarcare care inseamna ca dupa ce se incarca celelule ajung la o tensiune egala intre ele ( dar acest lucru se face doar cu cativa mA deci nu poate face fata la diferente exagerate). Cand circuitul a observat ca unu-l din elementi are tensiunea prea scazuta a blocat acumulator, fapt pentru care incarcatorul refuza sa ii incarce.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am constatat ca LGT8P22A nu se blochează ca bms-urile stupide de laptop, ci intra în avarie dacă constata diferențe între celule. Asa ca dacă punem celule noi bateria funcționează perfect. Ce nu înțeleg eu este cum se limitează descărcarea exagerată  a bateriei la utilizare pe o mașină de găurit, de exemplu. Cine protejează bateria la descarcare excesivă?

1721578434038199078317204024283.jpg

Editat de validae
Te rog să-ți verifici textul înainte de a posta, am corectat o grămadă de litere aiurea...
Link spre comentariu

Pe lângă diferențele dintre celule, BMS-ul verifică și tensiunea totală, precum și curentul consumat.Când tensiunea scade sub minimul acceptat în siguranță, ori curentul consumat e prea mare, BMS-ul decuplează.Toate protecțiile astea sunt ușor de implementat în microcontrollerele utilizate la astfel de aplicații...

Dacă te uiți pe placa aia, vezi o ,,tablă găurită,, care pare că e doar o punte între două trasee, dar e un șunt de măsură, prin ea se măsoară curentul consumat.

La BMS-urile de mică putere șuntul e o rezistență SMD în format mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări