AdR!@N Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Se vede ca se trimit niște "telegrame", așadar e mai dificil sa decodifici acea comunicație. Pozele promise: Tablita e doar pe post de fuzibila, Părerea mea pentru situația initiatorului: Dacă nu ai incarcator original și scule parkside, înlocuiește-i BMS-ul cu unul "de china". Alea au funcția completa de protecție. Plus un încărcător cu curent constant și limitare de tensiune sa îl poți încarca în siguranță. Altfel vinde-l sau donează-l cuiva care are scule parkside. Numai bine! Adrian Link spre comentariu
vera Postat Februarie 9, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2022 De vandut/donat nu mai am ce. Am desfacut acumulatorul si am sudat elementii (3 jos si 2 peste) astfel incat sa-mi incapa in carcasa unei surubelnite Stern pe Ni-Cd. Scot schema placii electronice si voi vedea dupa. Am facut proba cu incarcatorul meu (limiteaza U si I) si diferenta de tensiune intre elementi nu-i mai mare de 0,1V. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 9, 2022 Partajează Postat Februarie 9, 2022 ai nevoie de un BMS ca asta: https://it.aliexpress.com/item/1005002704388796.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.125142f9vUAs7z&algo_pvid=0e25384a-e5b3-44ad-b73c-be96e39b83d6&algo_exp_id=0e25384a-e5b3-44ad-b73c-be96e39b83d6-0&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000021786799188"}&pdp_pi=-1%3B15.8%3B-1%3B-1%40salePrice%3BRON%3Bsearch-mainSearch sau din romania: https://www.olx.ro/d/oferta/bms-3s-4s-5s-21v-100a-balansare-bormasina-li-ion-18650-powerbank-IDdYKF9.html#6d0b7f8fb6 https://www.emag.ro/placa-protectie-incarcare-baterii-li-ion-5s-100a-21v-18650-ai509-s610-134/pd/D9HKQ7MBM/ si scos jumatate din rezistoarele shunt. Altfel e doar o chestiune de timp pana ce il uiti la incarcat sau o sa il folosesti pana ce scad sub 3V/element si le vei scurta viata drastic, ca sa nu zic ca risti vreun incendiu. Link spre comentariu
vera Postat Februarie 19, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2022 BMS-ul acumulatorilor este defect. Am gasit o trecere intrerupta si 4 tranzistori arsi. @AdR!@N, iti voi urma sfatul si voi achizitiona un BMS nou. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Septembrie 10, 2022 Partajează Postat Septembrie 10, 2022 (editat) buna ziua Am un acumulator parkside PAP 20A1 20V/2A care nu se incarca ,palpaie ambele leduri cand il pun la incarcat Am desfacut acumulatorul., un element avea 450 ma ,3 la 3,8v si unul la 3,7v Am scos cel de 450ma si l-am pus la incarcat (modul 1s)pana la 4,2v dupa care descarcare( la testar capacitate ),cand a ajuns la 3v indica 1980ma(2000ma dat) Am incarcat din nou elementul la 3,8v (sa fie aprox. egal cu restul )dupa care a fost montat la loc in pachet si pus in incarcator Dupa incarcarea completa am pus 2 becuri auto 55w in serie pentru testare si am verificat periodic tensiunea pe fiecare element Un timp pana tensiunea a ajuns undeva la 3,6v tensiunea a fost aproximativ egala pe toti elementi pe urma elementul cu probleme a inceput sa scada brusc pana la 500mv ,restul au ramas la 3,6v Dupa incarcarea separata si testarea elementului cu probleme a rezultat o capacitate de 1980ma din 2000ma Sa fie doar elementul cu probleme ,sau poate fi si placa de protectie defecta? Aceste placi nu au protectie la descarcare pentru fiecare element in parte ? multumesc [url=https://postimg.cc/HjdMfnZg][img]https://i.postimg.cc/HjdMfnZg/IMG-20220910-113423.jpg[/img][/url] Am incercat sa pun poze cu postimag.cc ,dar nu am reusit,dar placa este identica cu cea postata de adrian Editat Septembrie 10, 2022 de Sandu 64 Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Septembrie 10, 2022 Partajează Postat Septembrie 10, 2022 (editat) nici o parere? Editat Septembrie 10, 2022 de Sandu 64 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2022 Partajează Postat Septembrie 10, 2022 Când tensiunea pe elementul problematic a scăzut, becurile de test mai luminau ? Ar trebui să înlocuieşti elementul cu problemă cu unul de aceeaşi capacitate, chiar recuperat şi să repeţi testul. Citez: Am desfacut acumulatorul., un element avea 450 ma (!!!),3 la 3,8v si unul la 3,7v Ai vrut să scrii 450 mV ? Că la restul te referi vorbind de tensiune.... Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Septembrie 10, 2022 Partajează Postat Septembrie 10, 2022 450mv Becurile luminau in continuare Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 10, 2022 Partajează Postat Septembrie 10, 2022 Schimbă acumulatorul suspect cu unul în stare bună.Eu dacă-l găseam la 0,45V nici nu-l mai testam, îl înlocuiam direct... Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Septembrie 11, 2022 Partajează Postat Septembrie 11, 2022 Se pare ca aceasta placa nu controleaza tensiunea la descarcare pe fiecare element in parte Am schimbat elemenul si se pare ca functioneaza corect de ce nu pot sa pun pozele?, cu postimg altdata mergea Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 11, 2022 Partajează Postat Septembrie 11, 2022 Hai să mai pun un ghid scris în limba română: Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload (sau orice alt site de găzduire poftiţi) După ce se încarcă pozele pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză încărcată acolo şi selectaţi din lista ,,pop-up,, ce apare ,,Copy image,,.Daţi click pe această comandă. Reveniţi pe pagina deschisă deja pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Septembrie 11, 2022 Partajează Postat Septembrie 11, 2022 Acum 2 ore, Sandu 64 a spus: Se pare ca aceasta placa nu controleaza tensiunea la descarcare pe fiecare element in parte Am schimbat elemenul si se pare ca functioneaza corect Nici o placa BMS nu face descarcare controlata, ci doar monitorizare, blocare si daca e un BMS cu bun simt atunci poate face si balansare la incarcare care inseamna ca dupa ce se incarca celelule ajung la o tensiune egala intre ele ( dar acest lucru se face doar cu cativa mA deci nu poate face fata la diferente exagerate). Cand circuitul a observat ca unu-l din elementi are tensiunea prea scazuta a blocat acumulator, fapt pentru care incarcatorul refuza sa ii incarce. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Septembrie 11, 2022 Partajează Postat Septembrie 11, 2022 multumesc pentru ajutor si sfaturi Link spre comentariu
ovigane Postat Iulie 21 Partajează Postat Iulie 21 (editat) Am constatat ca LGT8P22A nu se blochează ca bms-urile stupide de laptop, ci intra în avarie dacă constata diferențe între celule. Asa ca dacă punem celule noi bateria funcționează perfect. Ce nu înțeleg eu este cum se limitează descărcarea exagerată a bateriei la utilizare pe o mașină de găurit, de exemplu. Cine protejează bateria la descarcare excesivă? Editat Iulie 21 de validae Te rog să-ți verifici textul înainte de a posta, am corectat o grămadă de litere aiurea... Link spre comentariu
validae Postat Iulie 21 Partajează Postat Iulie 21 Pe lângă diferențele dintre celule, BMS-ul verifică și tensiunea totală, precum și curentul consumat.Când tensiunea scade sub minimul acceptat în siguranță, ori curentul consumat e prea mare, BMS-ul decuplează.Toate protecțiile astea sunt ușor de implementat în microcontrollerele utilizate la astfel de aplicații... Dacă te uiți pe placa aia, vezi o ,,tablă găurită,, care pare că e doar o punte între două trasee, dar e un șunt de măsură, prin ea se măsoară curentul consumat. La BMS-urile de mică putere șuntul e o rezistență SMD în format mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum