Mircea Postat Februarie 7, 2022 Partajează Postat Februarie 7, 2022 21 minutes ago, Rammstein said: Asta am profesat eu...... electronist pentru automatizări..... cu specializare în nucleare, pe vremuri Asta explica multe, o fii de la radiatii... Anumite meserii platesc bine, lucrezi in medii oarecum curate, si sunt in continua evolutie, adica nu dispar peste noapte. Link spre comentariu
draku Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Acum 17 ore, Craciun a spus: Salut, Cauta "scoala electricieni" pe google si gasesti multe rezultate care te-ar putea interesa. Ca de ex.: https://www.cursuridecalificareacreditate.ro/cursuri-electricieni/ BR/Daniel M-am uitat un pic pe pagina respectiva... Nu ma pot pronunta asupra continutului cursurilor sau a instructorilor..... Dar continutul paginii este.... savuros.... Insa eu unul m-as gandi de doua ori inainte sa ma inscriu la un curs predat de cineva care are o prezentare de felul acesta.... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Reclama e sufletul comerţului, dar nu faci reclamă la kaiser mâncând rahat. Link spre comentariu
draku Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Adevarat ! Dar totusi.... Citat de pe un alt forum: "Nu-mi pot exprima parerea despre acest manual pentru ca nu-l am, dar sincer sa fiu, eu nu as cumpara o carte descrisa de autor, citez: "MANUALUL ROMANESC ZIS DEMOLATORUL ESTE NUCLEARA CU CARE AM PUS LA PAMANT COCIOABA GERMANA.Vremurile grele creeaza barbati puternici.Un inginer Roman a zis:Pe aici nu se trece Manualul Electricianului Latest Edition 2021 Romanesc ,a aplicat solutia finala manualului german l-a desfiintat ."Le-am pus la martani piciorul pe gat "UN FLEAC I-AM CIURUIT"" MANUALUL ELECTRICIANULUI LATEST EDITION 2021 ,FACE O NOUA VICTIMA ,A MATURAT ASFALTUL CU Solar Electricity Handbook - Michael Boxwell 178 PAG AMARATE, PRETENTII CAT CUPRINDE 300 LEI RAPCIUGA , MANUALUL ROMANESC ARE DOAR PE FTV : 22 CAP ,200 PAG A4 FULL COLOR ,CALCULE CU NEMILUITA Pe semestru dau 2 exemplare Ptr contact [email protected] . Manualul este pe ISBN DREPTURI DE AUTOR." Am si participat la un curs de calificare electrician tinut de acest domn inginer, autointitulat profesor si am ramas cu un gust amar. Pe langa faptul ca timp de o ora din cele 2 ore saptamanale arunca cu noroi in celelalte firme de calificare si se lauda ca vom face sute de ore de practica, atunci cand i-am atras atentia ca intr-un sistem trifazat perfect echilibrat, valoarea curentului prin nul tinde catre zero, a inceput sa ma ia la misto ca nu e vina dansului ca nu stiu eu lucruri elementare despre electrotehnica. Atunci ar fi trebuit sa ma ridic si sa renunt la curs, dar as fi pierdut banii dati pana la momentul respectiv. Cunostinte tehnice are, dar nu-si vede lungul nasului desi are limitari ca orice om. La final ne-au pus sa semnam un document care afirma ca am efectuat cateva sute de ore de practica, desi noi nu tinusem surubelnita in mana, cu promisiunea ca se vor face ulterior. Asa a ramas situatia, dar deh, a scos intre timp un manual pentru electricieni care "matura" cu ingineria nemteasca. Patetic!" Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Daca o faci pt bani, mai bine te orientezi spre instalatii sanitare, se castiga MULT mai bine. Vorbesc foarte serios. Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 @draku, Eu am dat linkul catre pagina aia doar ca exemplu , nu cu sfatul sa se inscrie acolo. Cat de bun e cursul pe care o sa vrea sa il urmeze trebuie sa afle el din reviewurile participantilor... BR/Daniel Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Acum 22 ore, icar a spus: Faci o scoala/curs de recalificare, dai examen si obti o diploma. Cu ea, capeti atestat de la ANRE, si poti lucra ca electrician autorizat. Pe linga curs de recalificare e nevoie si de 3 ani experienta in executie si abia dupa aia poti da examen gradul I (electrician autorizat sa lucreze sub supraveghere). Link spre comentariu
matzah Postat Februarie 8, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2022 (editat) Omul cu cursul din link e genial sa-l lecturezi, nu fac polemici pe latura religioasa, era undeva la avantajele cursului ca vezi forma undei cu osciloscopul, prin comentarii ca a fost super sa vezi forma undei. Apai daca vin cu osciloscopul de acasa, basca am si multimetru poate imi face reducere. Vad ca se pleaca de la chestii de baza rau, gen cum faci un circuit de lumini dotat cu intrerupator. Probabil de-aia dureaza vreo jumate de an un curs de genul asta. Sper doar sa nu vina vreun mester de-asta de-al nostru la curs si sa inceapa cu glumite de genul prize cu ceramica sa tina mai mult sau alte secrete ale meseriei ca le cer alora banii inapoi. Sunt prin toata tara cursuri de genul, am sa caut ceva de facut pe seara cand sunt liber, inteleg ca de diploma am nevoie dar zic totusi sa invat si ceva. Cam toate iti dau o diploma similara, e cam aceasi chestie. Later edit: @d2134 sa inteleg ca in Romania, ca sa ajungi la acel nivel cat sa poti monta o priza fara un sensei in spate sa te supravegheze, iti trebuie cam asa: 5-6 luni curs calificare + 3 ani experienta + stai ceva luni pana prinzi examen ANRE grad I, muncesti apoi sub supravegherea lui sensei, sa zic 1-2 ani, apoi alt examen ANRE - grupa II. Pai mai rapid suna deja sa faci o facultate+master in cam aproape orice domeniu si sa incepi sa profesezi, decat sa montezi o priza si sa schimbi un disjunctor pe barba ta. Imi scapa ceva? Editat Februarie 8, 2022 de matzah Link spre comentariu
draku Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Acum 1 oră, Craciun a spus: @draku, Eu am dat linkul catre pagina aia doar ca exemplu , nu cu sfatul sa se inscrie acolo. Cat de bun e cursul pe care o sa vrea sa il urmeze trebuie sa afle el din reviewurile participantilor... BR/Daniel N-am facut nicio acuzatie, te-am citat doar ca sa pot continua discutia pe tema. Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 (editat) Acum 2 ore, matzah a spus: sa inteleg ca in Romania, ca sa ajungi la acel nivel cat sa poti monta o priza fara un sensei in spate sa te supravegheze, iti trebuie cam asa: 5-6 luni curs calificare + 3 ani experienta + stai ceva luni pana prinzi examen ANRE grad I, muncesti apoi sub supravegherea lui sensei, sa zic 1-2 ani, apoi alt examen ANRE - grupa II. In mare ai inteles bine. Ce am bolduit nu ai inteles. Numai cu un curs de recalificare poti sa iei, maxim, gr I. Pentru alte grade ai nevoie de scoala (profesionala, liceu, postliceala sau facultate). Asa e legea. Post Scriptum: In cazul tau, daca chiar vrei sa te reorientezi, ar trebui sa cauti o scoala postliceala sau o scoala superioara. Editat Februarie 8, 2022 de d2134 Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Eu caut de ani de zile oameni interesați să învețe puținul pe care îl știu eu în domeniul electric....n-am avut nici o șansă!....tot cei mai în vârsă(aflați la finalul carierei!) și care știu ce înseamnă să ai un set de cunostințe teoretice si practice sunt mai interesați....din păcate!....tineretul e interesat de cu totul altceva decât să știe o meserie....asta e! ....tablou electric realizat anul trecut prin mai: alimentarea unei săli de evenimente din 5 surse independente cu posibilitatea anclanșării/declanșării automate a rezervei (generator 180kw)....o poză rătăcită prin telefon.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Acum 6 ore, matzah a spus: Pai mai rapid suna deja sa faci o facultate+master in cam aproape orice domeniu si sa incepi sa profesezi, decat sa montezi o priza si sa schimbi un disjunctor pe barba ta. Imi scapa ceva? Sau iti faci un SRL cu acest obiect de activitate. Nu te intreaba nimeni in ce domeniu ai terminat studiile. Angajezi in part-time o persoana calificata de care oricum vei avea nevoie pentru ca trebuiesc verificate si semnate lucrari mai serioase. Mai ales in relatia cu statul. Si-ti vezi de treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum