Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema legata de windows

bradacalin

Postări Recomandate

Am rezolvat...

hai sa descriu pasii, poate o sa mai aiba cineva nevoie de ei altadata.

1. am pus un cd cu ubuntu in laptop, nu l-am instalat, am mers pur si simplu de pe cd.

in ubuntu am deschis un terminal si am scris /bin/lspci (parca) si mi-a afisat toate dispozitivele. am copiat frumos numele dispozitivului S-ATA.

2. cautat pe site la Intel (in cazul meu) driverul, gasit relativ usor, au acolo cam tot ce trebuie.

3. driverul se prezinta sub forma unui executabil care vrea neaparat sa-ti scrie pe o disketa fisierele, am dat executabilul unui coleg care are floppy si diskete, el mi-a dat inapoi continutul disketei.

4. continutul disketei (driverele) cu ajutorul programului nlite le-am adaugat la kit-ul de windows (procedeu simplu descris ca pt stupizi aici: http://news.softpedia.com/news/Install- ... 7807.shtml)

5. burn la imaginea rezultata pe un cd si bagat cd-ul in laptop.

6. instalat windows-ul ca un windows normal pe un calc normal.

acu am cautat si am gasit driver si pt video, ba chiar si o aplicatie intel care iti spune ce chipset-uri ai pe laptop.

mai trebuie sa ma caut wireless-ul, sunetul si un PCI device care habar n-am ce-o fi (banuiesc modemul...)

cine zicea ca are placa de sunet ca si mine nu poate sa ma indrepte spre driver va rog?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bradacalin

13

• Blind

9

• hugo

7

• ghimpe--

4

Top autori în acest subiect

Hm... intra pe:

http://se.computers.toshiba-europe.com/

Cauta: Satellite L40-14H si vei gasi drivere pentru... Vista.

Sunet: Analog Devices ALC250(Hm... ALC250 parca e Realtek)

Card Reader: Ricoh R5C847 (PCI Device-ul necunoscut)

Wireles: Atheros

Hm... adu driverele de Vista poate gasesti device-urile pentru care sa cauti drivere pentru XP.

Sau mai poti incerca un live Linux poate afli mai multe informatii despre device-uri.

Bafta!

...

Am mai rasfoit si pentru sunet in XP e necesar sa instalezi:

KB888111.

(Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class driver)

Apoi poti incerca driverele audio. ALC250 nu cred ca e HD... ramane de incercat un SoundMAX HD Audio.

Hm.. daca intri pe la Gigabyte poti gasi UAA bus driver-ul la placile cu HD audio.

Link spre comentariu

Intra pe site la intel si trage de acolo driverul...cauta soundmax, ar trebui sa functioneze fara probleme. Daca nu reusesti, da-mi o adresa de mail si ti-l trimit pe al meu, nu stiu daca iti va functiona, insa...worth to try

Later edit: acum am citit mai atent cateva posturi de mai sus, daca ai alc250, atunci ia de aici driverul http://drivers.softpedia.com/get/SOUND- ... A352.shtml

Later edit 2: Din cate vad AICI driverul este SOUNDMAX (iar cel de pe site-ul toshiba merge downloadat), deci...intel soundmax HDA

Link spre comentariu

Sa traducem ce se vorbeste pe aici:

http://www.driverheaven.net/audio-gener ... 2-bit.html

UAA-ul este inclus in driverul HD de la Realtek pentru XP. Daca downloadezi driverul HD de la Realtek(varianta .zip), dupa ce-l dezarhivezi vei gasi un director MSHDQFE. Mai departe te descurci tu.

ALC250 nu e HD si nici nu suporta 24 biti cat se lauda cei de la Toshiba. Banuiesc deci ca e musai sa incerci sa instalezi un SoundMAX HD dupa ce instalezi UAA. Daca nu merge... incerci Realtek HD... apoi variantele ce nu sunt HD. Hm...

Daca nu si nu... se mai gaseste prin magazine Vista.

Link spre comentariu

Ce a uitat sa spuna, azinoapte pe la 1 jumate a rezolvat problemele cu sunetul, mai trebuie sa gaseasca drivere pentru placa wireless.

Trebuia instalat UAA apoi driverul corespunzator placii sale de sunet (un realtek).

Placa wireless este tot realtek..

Link spre comentariu

da, cam asa e, pana la urma am reusit, mai am wireless-ul dar pe ala il las sa se odihneasca, nu-mi mai trebe google in fata ochilor... :prayer: tuturor celor care m-au ajutat, fara voi nu cred ca ma descurcam, cel putin nu asa de repede :d care e de prin iasi poate ne vedem la o :drinkers:

Link spre comentariu

mai am wireless-ul dar pe ala il las sa se odihneasca, nu-mi mai trebe google in fata ochilor...

eu am scris si voi ati citit dar tot cum am stiut eu am facut :smt005 am facut si wireless-ul...cine are nevoie de driver pt wireless realtek 8187b sa ma anunte, nimic de pe site-uri oficiale nu merge ;) trebuie modificat ceva, nu stiu exact ce dar ideea e ca ce am eu merge :Dmultumesc inca o data tuturor care s-au obosit sa dea un reply la acest topic :d si vreau sa stie ca mi-au fost de ajutor :smt006LE: toata aceasta lupta s-a dus pt a strange drivere de XP, pt cei care nu stiu vista are toate aceste drivere incluse. (cel putin asa se zice)
Link spre comentariu

din bios-ul vietii nu am optiunea de a seta asa ceva.ma gandeam ca exista un shift+X care sa deschida un meniu ascuns sau ceva de genul :|10 mb imi zice cu softul care s-a inst odata cu driverul.are rost sa caut alt driver oare?

Link spre comentariu

Daca are toata memoria shared, imi vine greu sa cred ca nu exista optiunea asta in bios...din windows din cate stiu nu prea se poate modifica asta. Pe toate laptopurile cu memorie shared pe care am umblat pana acum aveau optiune de modificare din bios..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări