Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor antifurt catalizator?

yo3fhm

Postări Recomandate

Seara buna, 

Dragi colegi, mi-au furat catalizatorul de pe masina (Logan 1.6MPI). 

Culmea e ca era plasata intre alte 2 Logan-uri , unul mai nou si celalalt identic cu al meu, dar de culoare diferita.

Din pacate, la mine cedase alarma, asa ca probabil ca or fi incercat sa o miste, au vazut ca nu urla, s-au apucat de treaba... si asa m-am trezit fara catalizator.

Zici c-au operat cu laserul, asa de drepte sunt taieturile, mama lor de nemernici. Puscaria ma manca daca puneam laba pe vreunul... dar poate asta a fost chiar norocul meu.

Evident, motorul urla ca un avion de pe Clinceni, dar asta e... 

Am umblat destul de mult ca sa pot procura cele 2 repere necesare - traseul de evacuare din fata cu toba intermediara + teava cu catalizator, pentru a le putea schimba.

Asa ca acum ma gandesc sa intreb daca exista vreo posibilitate de a monta pe masina un sistem de alarmare perimetral / de proximitate... nu stiu exact ce mi-ar trebui ca sa poata detecta miscare si in apropierea masinii, in special in partea inferioara. 

Un prieten mi-a oferit o alarma Thunder CA205 cu paging + un senzor cu microunde, dar nu am idee cat de eficient poate fi senzorul respectiv. Domeniul alarme auto nu m-a preocupat deloc, asadar solicit consilierea voastra !

M-am gandit sa apelez si la o solutie "sovietica" - sa vorbesc cu mecanicul si sa construiesc un cofret de protectie pentru catalizator. Probabil ca timpul necesar retezarii acestuia ar mai descuraja eventualele tentative. Si combinat cu un sistem de sesizare, s-ar putea sa ofere o protectie suficienta. Masina e in parcarea de bloc, la 30m de geamul balconului de la care o vad. 

Va raman indatorat pentru eventualele sfaturi si sugestii !

Cezar YO3FHM

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3fhm

7

• daniels

6

• validae

6

• Craciun

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Senzorul de proximitate cu microunde ar fi suficient.Doar că dacă prin zonă sunt pisici sau câini, veţi avea multe alarme false şi mulţi vecini supăraţi.

Senzorul detectează prezenţa atât în interiorul maşinii, cât şi în jurul ei, la 360*

Link spre comentariu

N-au taiat cu laserul ci cu role. Daca nu va e jena sa-i puneti masinii "pamântare", puteti pune de-un detector capacitiv-rezistiv. Plus contacte cu mercur pentru detectarea vibratiilor si a ridicarii pe cric.

Link spre comentariu

Am văzut la ceva vw jetta de prin 2007 alarma cu senzor de proximitate. Se manifesta în felul următor: dacă te apropiai la mai puțin de jumătate de metru, începeau sa se aprinda avariile, dacă nu te îndepărtai în 5-10 secunde făcea ceva sunete încet, apoi începea sa urle. Tot pe ceva senzori cu microunde se baza.

Sistemul nu era sensibil la animale de dimensiuni mici, poate doar la câini de talie mare. 

Orice hot, dacă vede ca licure avariile la apropiere își da seama ca e ceva alarma și nu e atât de prost sa rămână sa "opereze" 5 minute sub mașina. 

Elementul descurajant e chiar mult mai important decât elementul activ de protecție. 

O alta varianta e sa pui pe geam o hârtie: catalizator furat.... Poate nici nu se obosește sa caute pe sub și trece la următoarea mașina. 

Editat de AdR!@N
Link spre comentariu

Se pare ca foamea din orase a creat aceasta categorie de hoti.deea ta cu acel grilaj nu e rea.Sau un capac facut peste zona interesata,si prinderile cu niste suruburi imposibile,torx sau gen antifurt.Multi ani in urma aparusera niste alarme de la Bosch,ce imbracau masina intr-o zona de unde,dar nu convine,iti pui vecinii in cap la orice pisica sau sobolan din urban.Hotii stiu ca alarmele vizeaza intrarea in masina doar.

Editat de Ujio
Link spre comentariu

Pana acuma nu am auzit sa se fure catalizator de logan. Ma gandesc sa ii sudez 2 bucati de fier-beton langa catalizator, sa le vina rau cand or vedea. La ce distanta de catalizator au taiat?

Link spre comentariu

Acum 35 minute, daniels a spus:

Pana acuma nu am auzit sa se fure catalizator de logan. Ma gandesc sa ii sudez 2 bucati de fier-beton langa catalizator, sa le vina rau cand or vedea. La ce distanta de catalizator au taiat?

Va salut pe toti, in primul rand multumesc pentru interventiile dvs. si pentru comentarii. 

Din cele scrise, inteleg ca ramane in picioare atat senzorul cu microunde , cat si cofretul la care ma gandisem. Fier-beton parca e cam gros, dar presupun ca e binevenit. Masina e veche, asa ca nu-mi mai fac probleme cu estetica. Mai curand m-as bucura sa le vina rau si sa pun laba pe unul dintre ei, arzai-ar gazele de esapament direct din galeria de evacuare. Sunt plin de spume, cred l-as scalpa direct. :nerv

Daca mai aveti si alte sugestii, raman deschis oricaror propuneri aplicabile la un pret rezonabil. 

@franzm:  Ati putea sa detaliati un pic mai mult ? De contactele pe mercur am auzit, nu am lucrat cu asa ceva direct. Inainte de a ma apuca sa caut, aveti vreun link catre produse de acest tip? 

Acum 1 oră, franzm a spus:

Daca nu va e jena sa-i puneti masinii "pamântare", puteti pune de-un detector capacitiv-rezistiv.

Plus contacte cu mercur pentru detectarea vibratiilor si a ridicarii pe cric.

Poate imi spuneti cateva vorbe si despre cum e cu detectorul capacitiv-rezistiv versus "pamantare" . Nu-mi pica fisa. Mersi !

@daniels:

Se fura in draci de pe Loganurile vechi, am confirmari atat de la politie cat si de la mecanici sau centrele de reparatii sisteme de evacuare.

Pentru ca sunt usor accesibile si in sitele interne se afla aproape 7gr. de platina.

Hotii nu-si bat capul cu catalizatorul in sine, il dau la samsarii specializati, care extrag sitele, macina tot, extrag platina si apoi o vand pe piata neagra, fie ptr reindustrializare, fie in zona de bijutieri.  De multe ori, hotii sunt mana-n mana cu centrele respective si cu cei de la dezmembrari. Am sunat la astfel de centre si f putine mi-au putut promite subansamblurile de care aveam nevoie.

Poze si video cu zona de unde au taiat catalizatorul :

catalizatorfurat1.jpg

catalizatorfurat2.jpg

Cu multumiri,

Cezar YO3FHM

Link spre comentariu
Acum 50 minute, daniels a spus:

Cea mai simpla si eficienta solutie, nu se mai poate taia roata cu rolele... 

Masinile mai noi au catalizatorul sub iesirea de la galeria evacuare, loc greu accesibil. 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Crezi că nu pot veni cu foarfecă de tăiat fierul beton pentru aşa ceva ? Cu hoţii nu te pui, dacă se deranjează să-ţi ridice maşina sus, nu cred că-i mai opreşte o bară de fier striat.Senzorul de proximitate nu-l pot evita şi nu se mai apropie de maşină...

Link spre comentariu

Neatza.Cit credeti ca mai dureaza pina vor veni cu un flex pe acumulator in geanta?Parca raman la sugestia gen o protectie ce necesita flex mai mare pentru taiat decit 115mm.

Link spre comentariu

Flexul face zgomot teribil, nu-si permit, mai ales ca actiunea are loc noaptea..... O bară de 10mm ajunge. 

Problema este cată sa pui, sa nu taie "mai incolo...." 

Link spre comentariu

Cred ca taie sa poata ascunde in sac sau geanta mai mare, alfel ar bate la ochi sa te plimbi noaptea cu galeria dupa tine. Nu cred ca vin cu masina la fata locului. 

sudezi niste bare asa si nu stau sa piarda timpul, pleaca sa caute alta

Inkedcatalizatorfurat1-LI.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări