THOMAS Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 (editat) Acum 1 oră, yo8tot a spus: Intradevar terminalele MLT-urilor nu sunt atrase de magnet. In schimb pinii rezistentelor noi care se lipesc foarte usor sunt atrase! Rezistentele din ziua de astazi care nu sunt "atrase" de magnet,sunt foarte scumpe si chiar adevarate,in rest cele de duzina au terminalele din Fe si stanate ca sa se poata lipi/cositori foarte usor,va dati seama ce rezistente audiofile sunt cele cu terminale din Fe.....!!! ...de altfel si terminalele de la condensatoarele electrolitice si chiar la o serie de semiconductori (tranzistori,diode...) sunt din Fe si stanate,asa ceva nu o sa gasiti la nicio componenta pasiva din vremurile pe cand societatea nu era o societate de consum. Editat Februarie 10, 2022 de THOMAS Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Şi când mă gândesc că am pe undeva o plasă de rezistenţe ruseşti noi cumpărate acum vreo douăzeci de ani, mâine le caut.... Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Cei câțiva miliohm în plus la terminalele de fier sunt ultima problemă a unei rezistențe . Link spre comentariu
validae Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Nu rezistivitatea materialului în sine e problema, ci oxidarea fierului. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 10, 2022 Partajează Postat Februarie 10, 2022 Păi era un tabel mai sus. În fine, nu vreau să lungesc off-topicul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 Si argintul oxideaza in timp (se innegreste). Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 Rezistentele ordinare (5%, 10%) au terminale din fier stanat, rezistentele metal film (1%, sau mai putin) au terminale din cupru stanat. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 Rezistentele pe care le am si le folosesc, cele de 1%, le-am cumparat de la Conex si nu sunt atrase de magnet. Nu stiu de unde le achizitioneaza magazinul. Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 11, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2022 Oxidul negru de argint se curată cu radiera pentru stilou. Am aflat asta de la un prieten și am și încercat. Funcționează foarte bine Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 Cum cuprul a atins pret record, nici nu e de mirare ca se foloseste fier.... Cost cat mai mic, profit cat mai mare.... Nu mai zic de argint, aur, pe vremuri erau o gramada de piese cu asa terminale, tranzistoare, circuite integrate, memorii, dar am avut si rezistente cu terminale aurite. ..... Link spre comentariu
valaentino Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 Va salut ,am admirat clipul sau videoul initiatorului si am retinut un aspect : domnul minutios rupe in doua o garnitura de butelie ("ceas" de butelie, reductie presiune ) ) pentru a izola ceva de masa. Respectiva garnitura face parte alaturi de parizer din definirea unei generatii... Scuze de off topic... Link spre comentariu
saptemari Postat Februarie 11, 2022 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2022 (editat) O folosește ca sa nu topească izolația cablurilor vecine atunci când lipește. E o idee… Editat Februarie 11, 2022 de saptemari Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 11, 2022 Partajează Postat Februarie 11, 2022 Omul o foloseste ca si ustensila, nu ca parte din montaj... Link spre comentariu
icar Postat Februarie 12, 2022 Partajează Postat Februarie 12, 2022 Ingenioasa treaba cu acea garnitura!!! Ce as vrea eu sa se discute la acest capitol, referitor la realizarea practica a montajelor, este "algoritmul" de proiectare in privinta asezarii pieselor pe regleta. Aici cred ca s-ar putea invata multe. Tipul de rezistente si condensatori, fabricant, livrator etc, sunt mai putin importantae, fecare facand apel la ce are si la cat il duce buzunarul. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 12, 2022 Partajează Postat Februarie 12, 2022 Omul este minutios si clar pasionat de asa ceva, raportat la etape, trebuie si un soft sa desenezi respectivul aranjament. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum